|

Kommune vil nu kæmpe for at bevare brandstation

Af Beredskabsinfo

  

Først var Favrskov Kommune enig i, at brandstationen i Hinnerup skulle nedlægges. Nu har kommunen så vendt rundt på en tallerken, og et enigt byråd vil i stedet kæmpe for at bevare brandstationen. Flere af kommunalpolitikerne mener, at de er blevet misinformeret af det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed.

Egentlig var udmeldingen fra det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed meget klar: Østjyllands Brandvæsens kommende brandstation i Lisbjerg vil blive nærmeste/hurtigste brandstation for Hinnerup-området, fordi stationen får 1-minutsberedskab. Og da det er et lovkrav, at nærmeste brandstation skal rykke ud, var det reelt ikke noget valg – brandstationen i Hinnerup skulle nedlægges, og i stedet skulle der indgås en aftale med Østjyllands Brandvæsen om dækning fra Lisbjerg.

Formanden for Beredskab & Sikkerhed, Norddjurs-borgmester Jan Petersen, satte trumf på og udtalte: ”Med en ny brandstation i Lisbjerg vil Hinnerup-området få et mindst lige så godt serviceniveau som i dag”.

Men siden har det vist sig, at sandheden er anderledes. Brandstationen i Hinnerup vil nemlig stadig være hurtigst fremme i en del af slukningsområdet. Og det fik mandag et enigt byråd i Favrskov Kommune til at trække støtten til, at den ene af de to brandstationer i kommunen skulle nedlægges.

Føler sig misinformerede

Flere kommunalpolitikere mener, at de er blevet misinformeret af Beredskab & Sikkerhed, når beredskabet fremførte, at Lisbjerg-stationens dækning af Hinnerup-området vil være mindst lige så god som fra en lokal brandstation.

Politikerne har også fokuseret på, at beredskabet ikke præsenterede andre muligheder, f.eks. at Lisbjerg-stationen kun skulle dække en del af området, og at betalingen måske kunne gå lige op med betalingen for, at Beredskab & Sikkerheds station i Hornslet også dækker en del af Østjyllands Brandvæsens område.

Nu vil Favrskov Kommune så afgive et nyt høringssvar, som skal behandles i den fælleskommunale beredskabskommission senere på ugen. Her afviser Favrskov Kommune, at brandstationen i Hinnerup skal nedlægges.

Favrskov Kommune en af fire ejerkommuner i Beredskab & Sikkerhed

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Vi skulle have haft det varmt her i juli iflg. DMI’s langtidsprognose ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...