|

Kongensbro Rally Grand Prix 2019

En dag med fart og spænding venter i Kongensbro lørdag den 13.april

Lørdag den 13. april starter den danske rallysæson for alvor. Ligesom mange gange tidligere kommer det til at ske i Munck Asfalts store grusgrav nord for Kongensbro langs A26 mellem Viborg og Aarhus. Her køres den 17. udgave af Kongensbro Rally Grand Prix, hvor en lang række af Danmarks bedste rallykørere kæmper om at være hurtigst mod stopuret.

Tom Møller Kjeldsen

Det bliver fire hæsblæsende timer med fart og spænding, som Randers Auto Sport og Ans IF disker op med i grusgraven. Klokken 12.00 tænder speakeren for højttaleranlægget, når de mere end 60 deltagende mandskaber sendes ud på hastighedsprøven for – i et adstadigt tempo – at køre rundt på prøven og blive præsenteret.

Men en halv time senere hæver speakeren stemmen, for her går det løs.

Klokken 12.30 bliver deltagerne sendt afsted én for én, og så er der kun én ting, som gælder. Det er kampen mod stopuret. To gange skal deltagerne kæmpe på hastighedsprøven, inden den næste udfordring venter. For efter de to første gennemkørsler ændres kørselsretningen, når der atter startes klokken 14.00. Og selv om svingene i bund og grund er de samme, er der stor forskel på, hvordan de opleves afhængig af, om de køres med eller mod uret.

Det hele kulminerer klokken 16.00. Her køres finalen. De 20 bedste mandskaber fra de forudgående heats stiller op, og så skal der kæmpes om ikke bare æren, men også om, hvem der er hurtigst.

Årets Kongensbro Rally Grand Prix byder på et stærkt felt – specielt når det gælder kandidaterne til at vinde finalen. Ib Kragh/Ditte Kammersgaard stiller således til start med deres spritnye Skoda Fabia i R5-trim med firhjulstræk, og her kommer de bl.a. til at møde svenske modstandere med enten rallybiler i R5-trim eller køretøjer med fortid i WRC-serien.

___________________________________________________________________

SIDSTE NYT:

Danmarkspremiere ved Kongensbro Rally Grand Prix.

Lørdag den 13. april kan du opleve noget, som du ikke har oplevet før. I hvert fald ikke på dansk grund. Kongensbro Rally Grand Prix bliver nemlig det første løb, der får deltagelse af den nye Volkswagen Polo GTI R5.

Det er det svenske hold Lars Stugemo/Kalle Lexe, som starter i en af de nyeste R5-biler på markedet. Løbet bliver deres første på asfalt med bilen, efter at de har startet i Rally Sweden og to finske løb.

___________________________________________________________________

Fredag aften den 12. april samme sted, afholder Randers Auto Sport deres klubløb. Da Tom Møller Kjeldsens faste makker i passagersædet, John Dreyer Sørensen har meldt afbud til klubløbet, er undertegnede Richard Torp Jensen blevet “tvunget” til at indtage det famøse passagersæde. John Dreyer Sørensen har skrevet dette til mig: Nu passer du godt på mit sæde Richard, ingen brune striber, og hvis du kaster op, så brug tasken, som hænger på døren!!!  Så er der lagt op til en oplevelse eller hvad?

Andre “lokale” deltagere lørdag den 13. april er bl.a:

Jens A Rasmussen Langå
Mads Egsgaard  Langå

Sebastian Aagaard Thorsø
Jonas Aagaard Hammel
 
Lasse Sørensen Hammel
 
Søren Bøgeskov Hadsten
Erik Bøgeskov Langå
 
Per Andersen Hadsten
 
Henrik Kristensen Langå
 
Mikkel Schlüter Hinnerup
Lars Basse Hinnerup

Søren R Jensen Hadsten
Lasse Svendsen Hinnerup
 
Charlotte Lebeck Ulstrup
 
Pernille Ilsø Hammel
 
Tom Møller Kjeldsen Hinge
 
Søren Bøgeskov, Hadsten
 
/Richard Torp Jensen
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 425.

Ugens naturbilleder nr. 425.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at sommervejret ikke ligefrem har vist sig fra sin bedste side den seneste uge. Men det skal ikke forhindre os i at nyde naturen ... læs mere
Loading...