|

Kulturring Østjylland forlænges til udgangen af 2017

I snart to perioder af fire år har kulturfolk fra Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Skanderborg, Odder og Samsø Kommuner arbejdet sammen og skabt kultur og kulturelle tilbud til glæde for borgerne i de seks kommuner.

Samarbejdet har været særdeles berigende og er resulteret i en lang række kulturelle projekter og tiltag, der ellers ikke var blevet til noget, hvis hver enkelt af de seks kommuner skulle have løftet det alene

Med udgangspunkt heri og med det formål at finde sammen om etablering af en ny form for kultursamarbejde i året efter det store kulturhovedstadsår i 2017, hvor alle seks kommuner også er aktive med egne og fælles projekter, forlænges samarbejdet Kulturring Østjylland.

Else Søjmark, der er formand for Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland, glæder sig over beslutningen og udtrykker, ”at det er da det eneste rigtige at gøre. På den måde afslutter alle kommuner i det midt- og østjyske jo deres eksisterende kulturaftaler samtidigt og får dermed mulighed for på nyt grundlag at finde sammen om nye kulturelle tiltag og projekter”.

Beslutningen om at forlænge kultursamarbejdet Kulturring Østjylland er netop blevet truffet i de seks byråd. Mens to ny kulturprojekter er kommet til, afsluttes seks store kulturprojekter i løbet af 2017. En samlet regionsbestyrelse udtrykker glæde over det gode samarbejde og ser frem til såvel det store kulturhovedstadsår næste år som til tiden efter.

Baggrund for samarbejdet Kulturring Østjylland

De seks kommuner i kultursamarbejdet har meget tilfælles. Der er tale om mindre kommuner med smuk natur og gode muligheder for bosætning og erhverv. Aftalens formål er og har været at generere idéer, der kan omsættes til projekter af høj faglig kvalitet. At generere og udvikle projekter, der kan være med til at fremme kommunernes udviklingsstrategier og dermed medvirke til at udvikle Kulturring Østjylland som et attraktivt område for bosætning og erhvervsudvikling.

Det er Kulturministeriet, der gennem sin strategi for kultur i hele landet har taget initiativ til dannelsen af tværkommunale netværk på kulturområdet. Med kulturaftaler ønsker styrelsen at styrke og udvikle det eksisterende kulturliv gennem samordning af kulturelle satsninger på tværs af kommunegrænser.

Læs mere om kulturaftalen her

Læs mere om Kulturring Østjylland 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi hjælper hianden

Vi hjælper hianden

Af PET Petersen fra partiet Alternativet ... læs mere
Folketingsvalg med fin valgdeltagelse

Folketingsvalg med fin valgdeltagelse

Se resultaterne fra Favrskov Kommune ... læs mere
Loading...