|

Kunstig intelligens ind i det offentlige

Uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers vil satse 300 mio. kr. på at forske i kunstig intelligens. Primært med henblik på en mere effektiv offentlig sektor.

Det er også på høje tid, for det har der nemlig i mange år været udtalt mangel på…

Både inde på ’borgen’ og ude i regionerne og kommunerne. Og det gælder for både de folkevalgte såvel som for den offentlige forvaltning i stat, regioner og kommuner.

Det vil være en rigtig god idé at starte med at tilføre kunstig intelligens til vores politikere.

– Tænk, hvis de ‘fremadrettet’ begynder at tage fornuftige beslutninger!

– Tænk, hvis de ‘fremadrettet’ begynder at svare på det, de bliver spurgt om!

– Tænk, hvis de ‘fremadrettet’ begynder at tage borgernes bekymringer alvorligt!

…Og tænk, hvis de ‘fremadrettet’ begynder at tænke længere end frem til næste valg!

Men behovet for tilførsel af kunstig intelligens er i lige så høj grad udtalt i forvaltningerne i den offentlige sektor… I staten. I regionerne. Og i kommunerne.

Med lidt mere omløb i pæren ville samfundet – og dermed os alle sammen – have sparet milliarder og atter milliarder af kroner, som uduelige forvaltere af offentlige midler har hældt lige lukt ned i kloakken.

Tænk bare på Skat… Skrotningen af det digitale inddrivelsessystem EFI og udbytteskatte skandalen har indtil videre kostet på den anden side af svimlende 100 milliarder kroner.

DSB har ligeledes kostet skatteborgerne 5 – 6 milliarder kroner i fejlindkøbte tog fra Italien, ligesom Banedanmark bøvler med et signalsystem, der – måske, eller måske ikke…- kommer til at virke om 8 – 10 år og som indtil nu har kostet i omegnen af 20 milliarder kroner.

Eller tænk på regionerne, der hver især har ofret milliarder af kroner på elektroniske patientjournaler, der for de flestes vedkommende aldrig har virket, og aldrig kommer til det.

Og som oven i købet er designet til ikke at kunne snakke sammen på tværs af regionsgrænser.

Derudover famler regionerne sig frem med bygning af såkaldte supersygehuse, hvor budgettallene ser ud til at være grebet ud af den blå luft, og hvor overskridelserne tørres af på læger og sygeplejersker, som fyres i hobetal.

Vores egen region, Region Midtjylland, har ligeledes involveret sig i et forældet ’futtog-projekt’ inde i Aarhus. Også her har man smidt penge ud i et omfang, der har oversteget regionens formåen. Konsekvensen er, at vi her i kommunen må vinke farvel til 4 regionsfinansierede busruter.

Endelig er der udtalt behov for tilførsel af kunstig intelligens i kommunalt regi. Både til politikerne og kommunens embedsværk.

Eksempelvis valgte de ”ansvarlige” her i kommunen sidste sommer at komme pjækkeri blandt de fremmede, der har pligt til at møde op til danskundervisning, til livs ved at belønne dem med at give dem sommerferie. Så var problemet med pjækkeriet løst…

post@eigiljacobsen.dk

SAT PÅ SPIDSEN’ skrives og redigeres af Eigil Jacobsen

Klummen spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.

Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Du skal til Veteranhøstdagene i Weekenden 27. og 28-juli på Holkjærgård

Du skal til Veteranhøstdagene i Weekenden 27. og 28-juli på Holkjærgård

Igen i år vises der masser af veteran-køretøjer og veteran-landbrugsmaskiner - der pløjes ,harves og høstes m.m. - og så er der også masser af oplevelser til børnene ... læs mere
Snart får 80.000 boligejere tilbudt ny ejendomsvurdering

Snart får 80.000 boligejere tilbudt ny ejendomsvurdering

Efter sommerferien vil 80.000 boligejere få tilbudt en vejledende ejendomsvurdering, der skal erstatte den nuværende offentlige vurdering ... læs mere
Så lang tid bor en dansker i gennemsnit i hus og ejerlejlighed

Så lang tid bor en dansker i gennemsnit i hus og ejerlejlighed

Husejere bor langt længere tid i det samme hus, før de sælger det, end lejlighedsejere, og der er store regionale forskelle. Se tallene her ... læs mere
Tzatziki uden dansk mærkning

Tzatziki uden dansk mærkning

Tilbagetrukne Fødevarer ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Loading...