|

Kurt “Bud” fylder år

Tillykke Kurt – tak for godt venskab, gamle dreng!

I dag fylder Kurt Villy Svendsen 60 år. Jeg har kendt Kurt siden midten af 80´erne, hvor vi begge var postomdelere i 8370 Hadsten. Og jeg er stolt over at kunne kalde ham min helt specielle VEN. Altså med med tryk på ven. Prøv selv at variere trykket i sætningen:

 

Min HELT specielle ven

MIN helt specielle ven

Min helt SPECIELLE ven eller

Min helt specielle VEN

 

Det var det gamle postbud “Fætter” som i midten af 80´erne gav os indsigt i tryk og opbygning af denne nu klassiske sætning. Fætter var også en ven af Kurt og mig – men her vil vi nok sige, at han var vores helt SPECIELLE ven… Eller måske snarere vores HELT specielle ven.

 

Kurt er en sprogets mester. Han mestrer sproget fordi han har talent – og fordi han har bestået faget år efter år i “Livets Skole” – og senest bestået journalistuddannelse på Danmarks Journalisthøjskole i Århus – endda med glans. Nu vi er ved glans, ja  er det måske på sin plads med et citat fra de glade dage i 80´erne på Hadsten Postkontor: “Selv om der er lavt til loftet, så kan man godt have høj rejsning…”

 

Kurt har sin helt egen stil – og indholdet drejer sig ofte om postetaten, 8370 Hadsten eller anekdoter fra landets markedspladser. For selv om Kurt altid har glimt i øjet, så har han blik for at se de store fortællinger i de små sammenstød mellem mennesker.

 

Forleden stod jeg og talte med en dagplejemor i Søndergade. Da kom Kurt Villy spankulerende ned ad gaden. Ét af de små dagplejebørn trak mig i ærmet og sagde ivrigt: “Se, se – der går Kurt Villy, han skriver om Hadsten…”

 

– Det var mægtigt og ret set af dette uskyldige barn – med skrabemærker på sine knæer og bener i øvrigt…

 

TILLYKKE KURT VILLY – det ønskes du af Anders – som også sender varme hilsener fra alle andre pingviner i hele verden. Ikke mindst Lars og Sven i Pingvinhuset, Østergade Hadsten.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hverken Hammel eller Hadsten er en undtagelse. Desværre...

Hverken Hammel eller Hadsten er en undtagelse. Desværre…

På landsplaner 10. forretning i detailhandlen er lukket siden 2008 ... læs mere
Busdrift i Favrskov

Busdrift i Favrskov

Af Niels Kallehave DF -Tåsingevej 22 8370 Hadsten ... læs mere
Uheld på motorvejen

Uheld på motorvejen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

I går præsenterede vi 2 nye og i dag fortæller vi om 3 mere ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

Bliv klogere på økologi, græs og græsmælk ... læs mere
Far til fire i Solen

Far til fire i Solen

Firma Snigpremiere i Hadsten Bio ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 365.

Ugens naturbilleder nr. 365.

Sjældent har der været så smukt overalt ! Maj maler med en fortryllende pensel, så selv de mest uanselige steder får deres moment af skønhed. Øjet kan ikke få nok - slet ikke af de gule rapsmarker og havens blomstrende ... læs mere
DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

For mange kræftpatienter venter for længe på behandling ... læs mere
Aftentur til Rhododendronhaven i Langå.

Aftentur til Rhododendronhaven i Langå.

Haveselskabet, Hadsten Kredsen arrangerer en tur til Rhododendron haven i Langå d. 22. maj. Der arrangeres fælleskørsel syd for banenkl. 18.30 ... læs mere
Loading...