|

Læger og diætister deles om receptopgave

Indtil nu har det kun været de praktiserende læger, der kunne udskrive recepterne, men nu kan diætisterne og lægerne deles om opgaven.

I de næste to år kan diætisterne i Favrskov Kommune som et forsøg udskrive grønne ernæringsrecepter til borgerne i kommunen.

En grøn recept bruges, hvis en borger har brug for eksempelvis ernæringsdrikke, sondeernæring eller tilbehør til sonderne i en periode. Med recepten får borgerne dækket 60 procent af udgifterne til ernæringspræparaterne. Tilskuddet betales af regionen.

Indtil nu har det kun været de praktiserende læger, der kunne udskrive recepterne, men nu kan diætisterne og lægerne deles om opgaven. Efter to år skal det evalueres, om ordningen skal gøres permanent.

Visse kriterier skal være opfyldt for at få en grøn recept, og den vil næsten altid blive fulgt af en plan for, hvad der skal ske med ernæringen for den enkelte borger. Eksempelvis er recepten til borgere, der på grund af sygdom har problemer med at synke eller optage almindelig kost. Den kan også gives til alvorligt svækkede borgere, der ikke længere kan spise almindeligt mad og derfor ikke får dækket behovet for næringsstoffer.

Mona Mikkelsen og Jette Lind Thomsen Fabricius, begge diætister i Favrskov Kommune, glæder sig over den indgåede aftale med de praktiserende læger i Favrskov Kommune.

– Vi ser det helt klart som et løft af opgaven, da vi som diætister nu kan spare tid, fordi vi ikke skal ringe og skrive til lægerne for at få en grøn ernæringsrecept igangsat. Det betyder desuden, at vi som diætister kan sætte endnu mere fokus på ernæringen hos den enkelte borger, og det vil i sidste ende gavne borgerne med et øget ernæringsfagligt fokus. Det vil helt sikkert også spare lægerne for tid, så de kan sætte fokus på andre opgaver, siger Mona Mikkelsen og Jette Lind Thomsen Fabricius.

Dato:13. december 2019

Senest opdateret:

13. december 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Loading...