|

LÆNGE LEVE BILEN

“Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den”. Henry Ford.

TRANSPORT I EGEN VOGN

Bag rattet: Kurt Villy Svendsen

Gamle postkort kan indeholde andet end topografiske motiver fra Hadsten og omegn, og som bekendt samler jeg også på kort med gamle biler, motorcykler eller andre motorkøretøjer.

Fælles for kortene er, at de viser glæden og stoltheden over at være selvtransporterende.

Man er ikke overladt til køreplaner, eventuelle driftsforstyrrelser hos DSB (sådanne kan jo forekomme) eller manglende busruter og nedlagte trinbræt, der er fjernet eller skrinlagt af skiftende politikere, som dermed mener, at nu har de styrket den offentlige transport.

Nej, man sætter sig bag rattet i sin egen gode, gamle benzindrevne pegasus, hvilket netop nu er blevet yderligere attraktivt i forbindelse med Corona-krisen, som påtvinger danskerne mundbind i kollektive transportmidler – og i sidste ende vel også mundkurv.

Det viste postkort er sendt for 100 år siden, og dengang – som nu – sidder man så herligt afslappet i egen bil og slipper for de øvrige trafikanters problemer og surmuleri undervejs.

Som dengang min bedstefar, vejmanden i Varde Landsogn, havde tændt cerutten og sad under kastanjetræet og nød en lørdagsbajer med landposten, der havde stillet cyklen op ad stakittet.

-Nå Svendsen, sagde landposten, mens han sugede på sin ”Manne”:

-Har du hørt, at ham grosserer Hansen inde i Varde har fået titusinde kroner i erstatning, fordi han blev kørt over af en bil?

-Nej, det havde jeg ikke hørt, Olling, svarede bedstefar: -Men det er lige som Jesus sagde, at dem, der har rigeligt i forvejen, de skal sgu´ nok få mere endnu. Er der måske nogen af wos to, der nogensinde kan håbe på at blive kørt over..?

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
Loading...