|

Læserbrev, besøg på plejecentre, Lone Glarbo

Af Lone Glarbo, Favrskov byråd (V),Medlem af Social- og Sundhedsudvalget. Århusvej 55, 8382 Hinnerup.

Lone Glarbo V

 

DER ER ATTER LUKKET OP FOR 
KORTE BESØG PÅ LANDETS PLEJEHJEM,
MEN DET ER IKKE GODT NOK.

Beboere på plejehjem lejer deres bolig, og den er deres private helt på linje med andre lejeboliger. Grundlovsdag nærmer sig, og med den i baghovedet, kan Mette Frederiksen og regeringen så vedblive at nægte beboerne at få besøg i deres egne boliger?

I marts blev der lukket helt ned for besøg på landets plejehjem, og det stiller jeg slet ikke nogle spørgsmålstegn ved, det var begrundet i sundhedsmæssige restriktioner og en helt korrekt vurdering.

I denne meget turbulente periode accepterede vi alle, at det var sådan, det måtte være. Vi skulle, og skal fortsat, passe på de ældre og udsatte borgere, for hvem sygdommen kan få størst konsekvenser, og det har alle haft forståelse for.

Man brugte tiden kreativt, man fik øjnene op for andre måder at være sammen på,-  eksempelvis skærmbesøg med familien. Det har fungeret rigtig fint og gør det stadigvæk for nogle. 

Jeg tænker egentlig, at det er en “samværsform”, vi skal forsøge at opretholde også efterfølgende, i de tilfælde, hvor det giver værdi.Det betyder nemlig, at beboerne stadigvæk kan ses med f. eks. børne- og oldebørn, som måske ikke bor i nærheden, måske er de ude at rejse, og så kan man opretholde kontakten med levende billeder. Levende billeder kan bare noget. 

I Favrskov Kommune, fik alle plejehjemmene feks besøg af Hinnerup Garden, som spillede udendørs, til stor glæde for beboerne på altaner og græsplæner. 

Efter to måneders nedlukning, blev der åbnet delvist for besøg midt i maj. Altså besøg med mange restriktioner, og det var naturligvis i orden på det tidspunkt, nemlig besøg én gang om ugen pr. borger og med afstand, udenfor og med en række hygiejnehensyn. Besøgene skal aftales og skemalægges, og det har fungeret godt i nogle uger nu. Beboerne og de pårørende har været glade for ordningen, men det giver dog nogle udfordringer, fordi der jo eksempelvis er en del ældre, som ikke hører så godt, og så er en plexiglasplade mellem beboeren og gæsterne ikke fremmende for samtalen.

 I Favrskov har vi kun haft en borger på et plejehjem med corona og ingen medarbejdere. 2 1/2 måneder er gået, og nu skal vi have åbnet for besøg i borgernes egne hjem, men det mener regeringen desværre ikke. Aftalen har været under udarbejdelse nogen tid, men det har stadigvæk lange udsigter. Det er altså ikke Favrskov selv, som kan beslutte at tillade udvidelse af besøg.

Indtil nu har det været Mette Frederiksen og regeringen, som har bremset for yderligere åbning. Hvis man er 95 år, så har man behov for at det ikke trækkes i langdrag, de har behov for at være sammen med deres pårørende og mærke fysisk nærvær. 

Venlig hilsen

 
Lone Glarbo
Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V)
Optiker/optometrist, cand.merc.aud.
Mobilnr.: 0045 6169 5287
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Videoen er optaget af AVCfilm.dk i Haldum ... læs mere
Årets Studenter sprang ud fredag

Årets Studenter sprang ud fredag

Festlige dage på Favrskov Gymnasium i Hadsten ... læs mere
Brand på gård

Brand på gård

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld ved Hinnerup

Færdselsuheld ved Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Så er det HØST - tid

Så er det HØST – tid

Rikke Møller Antvorskov ... læs mere
Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Den fælleskommunale beredskabskommission for Randers, Favrskov og Djursland har valgt at følge et revideret ønske fra Favrskov Kommune og bevare den ellers lukningstruede brandstation i Hinnerup ... læs mere
Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vidner søges til groft overfald i Hadsten

Vidner søges til groft overfald i Hadsten

Om aftenen den 11. juni blev en 20-årig mand overfaldet med slag og spark på Søndergade i Hadsten. Så du episoden, så hører Østjyllands Politi meget gerne fra dig ... læs mere
Gratis sommeraktiviteter 2020 i Favrskov

Gratis sommeraktiviteter 2020 i Favrskov

Her kan du læse mere om sommerferieaktiviteter i Favrskov Kommune i 2020 ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Romaner fra årets rejsemål ... læs mere
Færdselsuheld og spirituskørsel 

Færdselsuheld og spirituskørsel 

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...