|

Læser/debatindlæg til Pingvinnyt

Vi har modtaget følgende læser/debatinflæg fra formanden for Favrskov Idrætssamvirke Gert Jensen.

I forbindelse med offentliggørelse/fremlæggelse af budgetforslaget afholder Favrskov Kommune hvert år et par borgermøder rundt i kommunen, hvor kommunens embedsmænd/politikere præsenterer budgetforslaget, og hvor politikerne fortæller om, hvad de har haft fokus på i hele budgetprocessen, og som til sidst udmøntede sig i budgetforliget.

Jeg synes, at disse borgermøder er et godt tilbud til kommunens borgere og de mange frivillige inden for foreningslivet. Disse møder er det oplagte forum til at komme i dialog med politikerne og aflevere ris og ros.

Jeg var til stede på borgermødet i torsdags i Ulstrup, men jeg må sige, at det er skúffende, at kun en håndfuld borgere mødte op. For øvrigt var der ingen fra pressen mødet op !!! Hvad er grunden til, så få møder op? Måske er kommunens forbedrede økonomi den væsentligste grund,. Jeg husker stadig et par år tilbage, hvor sparekniven hærgede, og hvor vi var mange samlet i Hinnerup. Det kunne få folk op af sofaen.

Herfra skal der lyde en opfordring til alle borgere om fremover at bakke mere op om disse borgermøder. Det koster jo også det samme at afholde et møde, om der møder 5 eller 50 borgere op. I Ulstrup var der stillet stole og borde op til 100 personer, men med embedsmænd og politikere nåede vi kun op på godt 20 personer. Det må siges at være et skuffende fremmøde, og jeg hørte, at der dagen før i Hinnerup var mødt 8 borgere op !!! Her var pressen dog til stede.

Omkring budgetforliget havde jeg som formand for Favrskov Idrætssamvirke gerne set, at politikerne havde medtaget nogle af de gode budgetforslag, som Favrskov Idrætssamvirke havde fremsendt til budget 2013-2016 inden for Kultur- og Fritidsområdet. Men jeg skal også erkende, at det er en stor kabale at få økonomien/budgettet til at hænge sammen i Favrskov Kommune, og jeg har forståelse for, at der i budgettet i år har været meget fokus på skole-, social, sundheds- og ældreområdet.

På driftsområdet inden for Kultur- og Fritid er jeg glad for, at vi får harmoniseret forholdene for klubhusene ved fodboldbanerne, at fodboldbanerne ved skolerne bliver opgraderet, så de får samme plejeniveau som øvrige fodboldbaner , en harmonisering der har været særligt ønsket i Hammel og Hadsten. Også tilfreds med, at kommunens lysanlæg ved idrætsanlæggene harmoniseres.

På anlægsområdet havde jeg gerne set, at der i forlængelse af halanalysen og forundersøgelsesprojektet, var afsat penge til en hal i Hadsten. Begrundelsen for, at der ikke er afsat midler til at bygge haller i 2013 er begrundet i, at Byrådet vil vente og se effekten af halharmoniseringen. Vi må se, hvordan det udvikler sig, jeg må tilstå, at jeg er skeptisk omkring den ekstraudgift, som foreningerne får, når de fremover skal betale gebyr for brug af hallerne. På anlægsområdet havde jeg også gerne set, at der var blevet afsat penge til kunstgræsbaner i Hammel og Hadsten, så vi får målet opfyldt om, at der bliver anlagt kunstgræsbaner i de tre store byer i Favrskov: Hinnerup, Hammel og Hadsten.

Til slut vil jeg sige, at jeg havde en god oplevelse med borgermødet i Ulstrup, og jeg synes, at embedsmændene og politikerne kan være deres indsats bekendt. Jeg har et lille håb om, at der fremover møder flere borgere op til disse borgermøder.

Med venlig/forenings/sportslig hilsen

Gert Jensen,

Formand for idrætssamvirket i Favrskov

Gert Jensen

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med buskerne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten i dag mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten i dag mandag

Så er det mandag og din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Loading...