|

Læser/debatindlæg til Pingvinnyt

Vi har modtaget følgende læser/debatinflæg fra formanden for Favrskov Idrætssamvirke Gert Jensen.

I forbindelse med offentliggørelse/fremlæggelse af budgetforslaget afholder Favrskov Kommune hvert år et par borgermøder rundt i kommunen, hvor kommunens embedsmænd/politikere præsenterer budgetforslaget, og hvor politikerne fortæller om, hvad de har haft fokus på i hele budgetprocessen, og som til sidst udmøntede sig i budgetforliget.

Jeg synes, at disse borgermøder er et godt tilbud til kommunens borgere og de mange frivillige inden for foreningslivet. Disse møder er det oplagte forum til at komme i dialog med politikerne og aflevere ris og ros.

Jeg var til stede på borgermødet i torsdags i Ulstrup, men jeg må sige, at det er skúffende, at kun en håndfuld borgere mødte op. For øvrigt var der ingen fra pressen mødet op !!! Hvad er grunden til, så få møder op? Måske er kommunens forbedrede økonomi den væsentligste grund,. Jeg husker stadig et par år tilbage, hvor sparekniven hærgede, og hvor vi var mange samlet i Hinnerup. Det kunne få folk op af sofaen.

Herfra skal der lyde en opfordring til alle borgere om fremover at bakke mere op om disse borgermøder. Det koster jo også det samme at afholde et møde, om der møder 5 eller 50 borgere op. I Ulstrup var der stillet stole og borde op til 100 personer, men med embedsmænd og politikere nåede vi kun op på godt 20 personer. Det må siges at være et skuffende fremmøde, og jeg hørte, at der dagen før i Hinnerup var mødt 8 borgere op !!! Her var pressen dog til stede.

Omkring budgetforliget havde jeg som formand for Favrskov Idrætssamvirke gerne set, at politikerne havde medtaget nogle af de gode budgetforslag, som Favrskov Idrætssamvirke havde fremsendt til budget 2013-2016 inden for Kultur- og Fritidsområdet. Men jeg skal også erkende, at det er en stor kabale at få økonomien/budgettet til at hænge sammen i Favrskov Kommune, og jeg har forståelse for, at der i budgettet i år har været meget fokus på skole-, social, sundheds- og ældreområdet.

På driftsområdet inden for Kultur- og Fritid er jeg glad for, at vi får harmoniseret forholdene for klubhusene ved fodboldbanerne, at fodboldbanerne ved skolerne bliver opgraderet, så de får samme plejeniveau som øvrige fodboldbaner , en harmonisering der har været særligt ønsket i Hammel og Hadsten. Også tilfreds med, at kommunens lysanlæg ved idrætsanlæggene harmoniseres.

På anlægsområdet havde jeg gerne set, at der i forlængelse af halanalysen og forundersøgelsesprojektet, var afsat penge til en hal i Hadsten. Begrundelsen for, at der ikke er afsat midler til at bygge haller i 2013 er begrundet i, at Byrådet vil vente og se effekten af halharmoniseringen. Vi må se, hvordan det udvikler sig, jeg må tilstå, at jeg er skeptisk omkring den ekstraudgift, som foreningerne får, når de fremover skal betale gebyr for brug af hallerne. På anlægsområdet havde jeg også gerne set, at der var blevet afsat penge til kunstgræsbaner i Hammel og Hadsten, så vi får målet opfyldt om, at der bliver anlagt kunstgræsbaner i de tre store byer i Favrskov: Hinnerup, Hammel og Hadsten.

Til slut vil jeg sige, at jeg havde en god oplevelse med borgermødet i Ulstrup, og jeg synes, at embedsmændene og politikerne kan være deres indsats bekendt. Jeg har et lille håb om, at der fremover møder flere borgere op til disse borgermøder.

Med venlig/forenings/sportslig hilsen

Gert Jensen,

Formand for idrætssamvirket i Favrskov

Gert Jensen

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Brand i tilbygning til supermarked

Brand i tilbygning til supermarked

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...