|

Landsbyer fra Norddjurs til middag i Favrskov

Snakken gik, og der blev udvekslet idéer, erfaringer og e-mailadresser, da repræsentanter fra Favrskov Kommunes Landsbyråd havde inviteret repræsentanter fra landsbyer i Norddjurs til middag i Skjoldelev Forsamlingshus.

I januar var seks repræsentanter fra Favrskov Kommunes Landsbyråd budt til middag hos repræsentanter fra seks lokalråd fra Hedensted Kommune. Formålet med middagen var at udvide netværkene på tværs af landsbyerne og drøfte erfaringer og udviklingsperspektiver for lokalområderne.

Landsbyrådets repræsentanter havde en givtig aften, og 9. april blev stafetten taget op og nye netværk etableret mellem Favrskov og Norddjurs.

Som formand for Favrskov Kommunes Landsbyråd var Hanne Smedegaard genganger fra første middagsselskab, men ellers var det et nyt ”hold”, hvilket er med til at gøre hvert enkelt middagsselskab unikt og med nye idéudvekslinger og fokusområder.

– Det første møde i Hedensted gav mulighed for at få vurderet landsbyudviklingen i Favrskov med fremmede øjne og derved se nye perspektiver på både aktiviteter og arbejdsform. Med Norddjurs drøftede vi betydningen af at finde og kende det, der gør landsbyen til noget særligt

– for eksempel et fysisk samlingspunkt, en personlighed eller en bestemt måde at integrere nye beboere og fastholde byfællesskabet, fortæller Hanne Smedegaard. Herudover blev også samarbejdet mellem landsbyer, interaktiv dialog med lokalområdet og forbud mod ”idédræbere” fremhævet som gode bud på, hvad der skal til for at sikre, at en landsby fortsat kan blomstre.

Knud Rasmussen fra Vivild supplerer:

– Beliggenhed har stor betydning. Vi må erkende, at afstande til de store byer har betydning for muligheden for at tiltrække arbejdspladser og nye beboere. Derfor skal man ikke kun tænke i, hvordan man tiltrækker nye borgere, men også, hvordan man kan gøre byen god for dem, der bor der.

Om Gentænk Landsbyen

Gentænk Landsbyen er et projekt på tværs af kommunerne i Region Midtjylland, der har til formål at belyse landsbykulturer, udvikle bæredygtige landsbysamfund og sikre landsbyerne som en del af samfundsstrukturen i Danmark og i Europa.

”12 til middag” er ét af projektets bud på en platform for idéudvikling. I det uformelle møde med nye mennesker over et fælles måltid mad drøftes erfaringer og udviklingsperspektiver, især inden for emner som ”Stedets betydning” og ”Fællesskab”.

Følg Gentænk Landsbyen på Facebook

 

Email til redaktør: Tina Richard Johnsen

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Loading...