|

Landsbyer fra Norddjurs til middag i Favrskov

Snakken gik, og der blev udvekslet idéer, erfaringer og e-mailadresser, da repræsentanter fra Favrskov Kommunes Landsbyråd havde inviteret repræsentanter fra landsbyer i Norddjurs til middag i Skjoldelev Forsamlingshus.

I januar var seks repræsentanter fra Favrskov Kommunes Landsbyråd budt til middag hos repræsentanter fra seks lokalråd fra Hedensted Kommune. Formålet med middagen var at udvide netværkene på tværs af landsbyerne og drøfte erfaringer og udviklingsperspektiver for lokalområderne.

Landsbyrådets repræsentanter havde en givtig aften, og 9. april blev stafetten taget op og nye netværk etableret mellem Favrskov og Norddjurs.

Som formand for Favrskov Kommunes Landsbyråd var Hanne Smedegaard genganger fra første middagsselskab, men ellers var det et nyt ”hold”, hvilket er med til at gøre hvert enkelt middagsselskab unikt og med nye idéudvekslinger og fokusområder.

– Det første møde i Hedensted gav mulighed for at få vurderet landsbyudviklingen i Favrskov med fremmede øjne og derved se nye perspektiver på både aktiviteter og arbejdsform. Med Norddjurs drøftede vi betydningen af at finde og kende det, der gør landsbyen til noget særligt

– for eksempel et fysisk samlingspunkt, en personlighed eller en bestemt måde at integrere nye beboere og fastholde byfællesskabet, fortæller Hanne Smedegaard. Herudover blev også samarbejdet mellem landsbyer, interaktiv dialog med lokalområdet og forbud mod ”idédræbere” fremhævet som gode bud på, hvad der skal til for at sikre, at en landsby fortsat kan blomstre.

Knud Rasmussen fra Vivild supplerer:

– Beliggenhed har stor betydning. Vi må erkende, at afstande til de store byer har betydning for muligheden for at tiltrække arbejdspladser og nye beboere. Derfor skal man ikke kun tænke i, hvordan man tiltrækker nye borgere, men også, hvordan man kan gøre byen god for dem, der bor der.

Om Gentænk Landsbyen

Gentænk Landsbyen er et projekt på tværs af kommunerne i Region Midtjylland, der har til formål at belyse landsbykulturer, udvikle bæredygtige landsbysamfund og sikre landsbyerne som en del af samfundsstrukturen i Danmark og i Europa.

”12 til middag” er ét af projektets bud på en platform for idéudvikling. I det uformelle møde med nye mennesker over et fælles måltid mad drøftes erfaringer og udviklingsperspektiver, især inden for emner som ”Stedets betydning” og ”Fællesskab”.

Følg Gentænk Landsbyen på Facebook

 

Email til redaktør: Tina Richard Johnsen

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...