|

Lav rute 26 til motortrafikvej – nu!

Af Anders G. Christensen (V), Folketingskandidat, Favrskovkredsen, Østjyllands Storkreds

 

Anders G, Christensen

 

Siden der i 2012 blev udarbejdet er VVM-undersøgelse for dele af rute 26 mellem Århus og Søbyvad, har der været debat om strækningen.

I 2014 blev linjeføringen fastlagt, og Vejdirektoratet har i en undersøgelse om støj slået fast, at der er 463 boliger på strækningen fra Søbyvad til Mundelstrup, der er plaget af støj.

Dertil kommer, at det vil have stor betydning for erhvervsudviklingen og fremkommeligheden for de virksomheder, der har Rute 26 som livsnerve. Det er bl.a. Tvilum Møbelfabrik, verdens største producent af plademøbler, Wavin, Hammel Furniture, Vestas og Grundfos.  Det vil også have betydning for borgerne i de 463 boliger, der er støjplaget. Her vil en forbedret livskvalitet betyde meget.

Som bosiddende i Favrskov Kommune og bruger af Viborgvej kender jeg alle de udfordringer og gener, der dagligt er på rute 26, og jeg mener, at det nu er på tide, at der sættes handling bag de mange ord og undersøgelser!

Derfor vil jeg klart opfordre Folketinget og Regeringen til, at der nu afsætte penge til at udbygningen af Rute26 på strækningen mellem E45 og Søbyvad.

Det forslag, der ligger for strækningen, er et forslag om en motorvej.

Jeg mener, at det skal ændres til en motortrafikvej evt. efter princippet 1+2 vej i samme linjeføring som motorvejslinjeføringen.

Det gør, at anlægsudgiften bliver mindre.

Jeg er sikker på, at alle i området godt kan leve med den løsning, da den uomtvistelig vil øge fremkommeligheden og flytte trafikken ud af en række byer på strækningen så som Lading, Voldby og Svenstrup.

For mig ligger beslutningen lige til højrebenet også set i lyset af, at der er lavet VVM-undersøgelser, og linjeføringen ligger fast. Jeg ved godt, at der er mange infrastrukturønsker, men med en motortrafikvej vil finansieringen være overkommelig. 

Jeg håber, at udvidelsen af Rute26 stadig er højt på regeringens liste for nye veje.

Tilbage i 2017, hvor finansminister Kristian Jensen besøgte Hammel, udtalte han: ”Jeg er meget overrasket over, at der ikke er sket noget siden VVM-undersøgelsen”.

Det er jeg også!

Det ligger fast, at hvis jeg bliver valgt til Folketinget, så vil jeg fortsætte mit arbejde for at få lavet Rute26 som motortrafikvej i den nye linjeføring.

Det er et arbejde, jeg har været optaget af siden 2007, hvor jeg var arkitekten bag det fællesindspil, som Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen lavede til Infrastrukturkommissionen. Her var Rute26 et af fem projekter, der var og er vigtigst for vores region.    

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...