|

Lions Clubberne fordobler hjælpen til Fillippinerne

Vi har modtaget følgende fra Lions Clubben i Hadsten omkring den øgede økonomiske hjælp til det katastroferamte Fillippinerne

Lions Club Hadsten er med til nu at have givet 1 million til Fillippinerne.

Vi har tidligere fortalt, at Lions Club Hadsten har været med til at give 500.000 kr. til Filippinerne. Dette er nu forhøjet til 1 mill. kr. som ubeskåret går til at hjælpe! En del af det forhøjede beløb går til Læger uden Grænser til behandlingsfaciliteter, jf. nedenfor.

Katastrofen på Filippinerne har et betydeligt større omfang end først antaget. Tyfonen Haiyans omfattende hærgen har ødelagt alt i katastrofeområdet, og endnu flere end først antaget har behov for mad, vand, lægehjælp samt tag over hovedet.  Derfor har Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp besluttet at yde i alt 1 million kr. til hjælp i Filippinerne.

Kr. 750.000 overføres direkte til Lions Klubberne i Filippinerne og anvendes til akut nødhjælp via de 380 Lions klubber på øerne. Kr. 250.000 overføres til Læger Uden Grænser’ s arbejde i Filippinerne. Beløbet anvendes bl.a. til oppustelige hospitaler.

Oppustelige hospitaler til Tacloban

Et oppusteligt hospital, der er særligt udviklet til at blive brugt efter naturkatastrofer, bliver rammen om Læger uden Grænser nødhjælpsindsats i byen Tacloban. Logistikere fra Læger uden Grænser har opsat et oppusteligt hospital ved Bethany Hospital ved den ødelagte kyststrækning i byen Tacloban, som er blandt de hårdest ramte af tyfonen i Filippinerne. Desuden er der etableret 11 hospitaler andre steder på øerne.

Et oppusteligt hospital består af fire oppustelige telte, på hver 100 m2 og et mindre telte på 45 m2, der rummer operationsstuen. Hospitalet kommer til at huse en skadestue, afdeling for sårbehandling, et apotek samt 45 sendepladser. De medicinske hold med base i hospitalet sigter på at kunne støtte de få hospitaler i Tacloban, der stadig fungerer og overtage arbejdet for nogle af de første katastrofehold.

Læger uden Grænsers oppustelige hospital blev udviklet, så organisationens nødhjælpshold kan rykke hurtigt ud til naturkatastrofer. Det betyder, at man på kort tid er i stand til at tilbyde medicinsk hjælp af høj kvalitet, mens ødelagte sundhedsfaciliteter bliver genopbygget.

Venlig hilsen

Lions Club Hadsten
Henning Stenholt
86 98 28 61 / 20 21 51 06

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Busdrift i Favrskov

Busdrift i Favrskov

Af Niels Kallehave DF -Tåsingevej 22 8370 Hadsten ... læs mere
Uheld på motorvejen

Uheld på motorvejen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

I går præsenterede vi 2 nye og i dag fortæller vi om 3 mere ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

Bliv klogere på økologi, græs og græsmælk ... læs mere
Far til fire i Solen

Far til fire i Solen

Firma Snigpremiere i Hadsten Bio ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 365.

Ugens naturbilleder nr. 365.

Sjældent har der været så smukt overalt ! Maj maler med en fortryllende pensel, så selv de mest uanselige steder får deres moment af skønhed. Øjet kan ikke få nok - slet ikke af de gule rapsmarker og havens blomstrende ... læs mere
DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

For mange kræftpatienter venter for længe på behandling ... læs mere
Aftentur til Rhododendronhaven i Langå.

Aftentur til Rhododendronhaven i Langå.

Haveselskabet, Hadsten Kredsen arrangerer en tur til Rhododendron haven i Langå d. 22. maj. Der arrangeres fælleskørsel syd for banenkl. 18.30 ... læs mere
Loading...