|

Litterær koncert med eksistentielle temaer

28. marts 2019 er der mulighed for at få en helt særlig oplevelse i Haldum Kirke, når KreAktiv Kor inviterer til litterær koncert.

Litteratur kan noget, og det samme kan musik og sang. Og hvad kan det så ikke blive til, hvis man fusionerer det hele? Korleder Vibeke M. Hansen fra KreAktiv Kor i Hinnerup har oplevet det tidligere og nævnte ideen for en af korets mandlige deltagere, Jørgen Børglum Larsen.

  Jørgen Børglum Larsen

Han er pastor emeritus og fra sit arbejde som sognepræst vant til at inddrage forskellige tekster i sine prædikener.
– En litterær koncert har noget at byde på for både unge og ældre, da den veksler mellem musik, sang og oplæsning. Vi tager fat i eksistentielle temaer som tilgivelse, kærlighed, venskab, håb og muligheder, og vi belyser de temaer med korsatser, fællessange, korte bibeltekster og nedslag i litterære værker. Og der er ikke noget facit her, eller krav om at man skal have nogle specielle forudsætninger for at deltage. Det er for alle, understreger Jørgen Børglum Larsen.

Han har fået frie hænder til at finde de tekster, der skal læses højt i Haldum Kirke. Faktisk har han selv skrevet en af teksterne, der er taget fra hans egen roman ’Den vrede pige’.
– Det har været en spændende proces at udvælge teksterne, men også en udfordring at begrænse sig. Igennem mine år som præst har jeg brugt mange tekster og budskaber fra forskellige forfattere, så jeg føler mig på hjemmebane. Blandt andet er jeg meget glad for at læse noget af norske Jan Kjærstad, der i bogen ’Erobreren’ berører temaer som tilgivelse og nåde. Så det er helt oplagt at have et uddrag med fra hans bog, siger Jørgen Børglum Larsen, der synger i KreAktiv Kor sammen med sin kone.
Koret skal synge syv sange til den litterære koncert, og der er også indlagt fire fællessange.

Han glæder sig til arrangementet i kirken:
– Kirken står stærkt, når den er i dialog med samtiden og giver rum til oplevelser og eftertanke. Og det gør en litterær koncert som denne netop.

FAKTA:
Den litterære koncert foregår torsdag 28. marts 2019 kl. 19-20 i Haldum Kirke i Haldum ved Hinnerup. Korleder er Vibeke M. Hansen og Birgitte Hyldgaard Rathje er organist.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Søgningen til erhvervsuddannelserne har i Favrskov taget et flot hop til knap 23 procent. Favrskov er dermed tæt på at opfylde 2020-målet om, at hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse ... læs mere
Loading...