|

Live igennem fra ny folkeskov i Favrskov – mellem Hadsten og Hadbjerg

Ved indsamlingsshowet ‘Danmark planter træer’ 14. september 2019 på TV2 præsenterer Favrskov Kommune en ny folkeskov.

TV2 og Danmarks Naturfredningsforening står bag indsamlingsshowet 14. september. De har valgt at fremhæve Favrskov Kommunes arbejde med skovrejsning. Derfor er der indbudt til fest for den helt nye folkeskov mellem Hadsten og Hadbjerg.

– I Favrskov rejser vi skove for at sikre vores miljø og drikkevandet i undergrunden. Samtidig får vi en helt ny rekreativ korridor mellem to af vores populære byer, siger Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune.

Favrskov Kommune er beriget med store drikkevandsressourcer i undergrunden. Sammen med vandværkerne i Favrskov Kommune og Naturstyrelsen forberedes nye skove for at beskytte det rene drikkevand. Der er tidligere anlagt en stor skov mellem Hinnerup, Grundfør og Søften netop for at beskytte grundvandet.

Sådan bliver det også mellem Hadsten og Hadbjerg. På dagen bliver der holdt en folkefest med musik, taler, forskellige aktiviteter og mulighed for at plante sit helt eget træ.

Indsamlingsshowet 14. september på TV2 med Puk Elgaard og Mikkel Kryger begynder kl. 19.30. I løbet af showet bliver der flere gange stillet om til Favrskov. Med hjælp fra den danske selvejende institution Growing Trees Network Foundation bliver der plantet ét træ for hver indsamlet 20 kroner i Danmark. Målet for showet er at plante én million træer.

Allerede nu kan alle danskere, foreninger og virksomheder give et bidrag og dermed blive en del af ’Danmark planter træer’. Borgmesteren håber da også, at så mange som muligt vil bakke op om arrangementet og tage del i folkefesten mellem Hadsten og Hadbjerg.

– Alle steder bør det være en festdag, når vi planter skov, for skov er ikke bare godt for klimaet. Det er med til at beskytte vores drikkevand, og skoven skaber levesteder til både planter og dyr. Ja, faktisk skaber det også ’levesteder’ for os mennesker, da vi får et sted, hvor vi kan løbe, gå, cykle og bare være. Favrskov Kommune har allerede en skøn natur, som mange borgere er brugere af. Nu har vi mulighed for at føje et nyt område til, og det må vi sige er en folkefest værd, lyder det fra borgmesteren. 

 

FAKTA:

Folkefesten i Favrskov Kommune foregår 14. september 2019 på arealet mellem Hadbjerg og Hadsten med indgang fra Elmelundsvej 27 og fra Hadbjergvej 125, 8370 Hadsten. Festen begynder kl. 19.00, og alle er velkomne!

 

Yderligere information:

Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune, 30 30 82 24

Ann Kjersgaard Nohrs, projektleder 60 63 52 68

Hans Minor Vedel, direktør for Teknik og Kultur, 21 21 70 03

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Geia Food A/S tilbagekalder pitabrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produktet uegnet til menneskeføde ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Loading...