|

Livredderne takker af efter en forrygende sæson

Aktionstal for hele sæsonen

I nedenstående kan I læse pressemeddelelsen, der samler op på hele badesæsonen, hvor der både har været brug for assistance til badegæster og folk på SUP og forskellige former for surfboards.

Østjylland: 2 livreddende aktioner, 174 førstehjælpsaktioner, 486 forebyggende aktioner, 7.617 oplysende indsatser

 • Moesgaard: 0 livreddende aktioner, 16 førstehjælpsaktioner, 53 forebyggende aktioner og 1.294 oplysende indsatser
 • Grenaa: 0 livreddende aktioner, 16 førstehjælpsaktioner, 104 forebyggende aktioner og 1.471 oplysende indsatser
 • Den Permanente: 2 livreddende aktioner, 50 førstehjælpsaktioner, 67 forebyggende aktioner og 1.040 oplysende indsatser
 • Saksild: 0 livreddende aktioner, 61 førstehjælpsaktioner, 183 forebyggende aktioner og 1.806 oplysende indsatser
 • Aarhus Ø Havnebad: 0 livreddende aktioner, 31 førstehjælpsaktioner, 79 forebyggende aktioner og 2.006 oplysende indsatser

 

Forklaring til aktionstallene:

 

 • Livreddende aktioner, hvor det vurderes, at en eller flere personer var i livsfare.
 • Almindelige førstehjælpsaktioner, eksempelvis snitsår, skader efter møde med brandmænd, bistik, forstuvninger og dehydrering.
 • Forebyggende indsatser, hvor livredderne har været ude i vandet for at advare folk, der eksempelvis har taget en luftmadras/gummibåd/badedyr med i vandet ved fralandsvind, eller få dem til at svømme tættere på land.
 • Oplysende indsatser, hvor livredderne har været i kontakt med badegæster om fx de lokale forhold på stranden, de fem baderåd, og hvad man skal være opmærksom på i vandet.

 

I er meget velkomne til at kontakte mig, hvis I er interesserede i en uddybende kommentar til aktionstallene, og hvad der er sket på strandene i løbet af badesæsonen.

 

De bedste hilsner på vegne af TrygFonden Kystlivredning

Merete Kabel
2715 7072

 

 

Badesæsonen er slut for i år:

 

Livredderne takker af efter en forrygende sæson


Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning har takket af for i år efter en sæson med mange solrige dage, lunt badevand og et stort antal mennesker på strandene. 22 gange måtte livredderne i aktion for at redde badegæster, folk på Stand Up Paddleboards og surfere i sikkerhed på land. Vandet og vejret indbyder stadig til at bade i de kommende uger, og derfor opfordrer livredderne til, at man altid bader sammen med andre, så man kan holde øje med hinanden.

 

Børn og voksne er tilbage i skolen og på arbejdet, og det betyder færre mennesker på strandene. Livredderne har derfor lukket for sæsonen, der begyndte i forrygende sommervejr, men også bød på nogle meget våde og blæsende dage, hvorefter varmen og solen vendte tilbage til mere blandet dansk sommervejr.

I løbet af sæsonen 2021 har livredderne gennemført 61.410 indsatser, hvoraf de 22 vurderes til at være livreddende. Til sammenligning gennemførte livredderne i 2020 75.854

indsatser, hvoraf de 34 aktioner involverede personer i livsfare, mens der i 2018, som var en historisk varm sommer, var 88.355 indsatser, hvoraf 52 blev vurderet at være livreddende.

– Det har været en rigtig god sæson, hvor livredderne har haft travlt de fleste dage og nået at tale med tusindvis af badegæster om badesikkerhed. Trods de mange badedage i år er vi ikke i nærheden af antallet af alvorlige redningsaktioner sidste år, og det er vi naturligvis glade for, fortæller René Højer, programchef i TrygFonden.

 

Det er typisk fralandsvind og revlehuller, der giver de alvorlige redningsaktioner, og det er både badegæster og personer på surfboards og lignende, der har haft brug for assistance fra livredderne, fortæller Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning:

 

– I de senere år er der kommet flere danskere på vandet på Stand Up Paddleboards og forskellige former for surfboards, og de bliver, ligesom badegæsterne, overraskede af fralandsvinden. Så livredderne har haft en del redninger af badegæster i revlehuller og personer på badedyr og boards, der er drevet ud fra kysten. Udover redningsaktionerne er vores vigtigste opgaver at oplyse om badesikkerhed og forebygge, at ulykkerne sker. Derfor har livredderne bl.a. brugt tiden på at kalde badegæster tættere på land, når de vurderede, at folk var for langt ude i vandet, og vi har gjort folk opmærksomme på, at de ikke bør tage luftmadrasser, Stand Up Paddleboards og andet oppusteligt med ud i fralandsvind.

 

At livredderne har haft en travl sæson med mange mennesker på strandene, ses også på antallet af almindelige førstehjælpsaktioner, som livredderne har gennemført 1.693 af. Det er fx badegæster, der har brug for et plaster eller forbinding ved snitsår eller for behandling efter bistik eller møde med en brandmand.

 

Bad aldrig alene

Der er formentlig mange børn og voksne, der ikke har været i vandet for sidste gang i år, og til dem lyder opfordringen fra livredderne, at man skal være ekstra forsigtig, når der ikke længere er livreddere til stede, og følge baderådene.

 

–  Der er stadig gode muligheder for at bade og bruge vandet til andre aktiviteter et stykke tid endnu, og der er efterhånden også mange, der fortsætter året rundt og vinterbader. Vi opfordrer altid til, at man bader eller sejler ud sammen med andre, så man kan holde øje med hinanden. Mange af de personer, vi redder i land på strandene om sommeren, er blevet overraskede over vandets kræfter og deres egne evner i vandet, og det kan gå rigtig galt, hvis det sker, mens man bader alene, siger Anders Myrhøj.

 

De fem baderåd

 1. Lær at svømme
 2. Gå aldrig alene i vandet
 3. Læs vinden og vandet
 4. Lær stranden at kende
 5. Slip ikke børnene af syne

 

Havnebadet Aarhus Ø samt havnebadene på Fisketorvet og Islands Brygge i København er åbent til den 31. august 2021.

 

 

Aktionstal for TrygFonden Kystlivredning 2021

TrygFonden Kystlivredning åbnede livreddertårnene på strandene rundt om i landet fredag den 25. juni – samme dag som landets skoler fik sommerferie. Frem til og med onsdag den 18. august, hvor tårnene på de danske strande igen blev lukket ned, har livredderne gennemført i alt 61.410 indsatser:

 

 • 22 aktioner, hvor det vurderes, at en eller flere personer har været i livsfare
 • 1.693 almindelige førstehjælpsaktioner som fx snitsår, skader efter møde med brandmænd, bistik, forstuvninger og dehydrering.
 • 4.710 forebyggende aktioner, hvor livredderne har været ude i vandet for fx at advare folk mod at tage en luftmadras med i vandet ved fralandsvind eller at få dem til at svømme tættere på land
 • 54.985 oplysende indsatser, hvor livredderne har været i kontakt med badegæster om de lokale forhold på stranden, de fem baderåd, og hvad man skal være opmærksom på i vandet.

 

Røde aktioner i uge 32 og begyndelsen af uge 33 (9. august – 18. august)

 

Nørre Vorupør Strand den 12. august
Livredderne observerer en mand på et wing-surfing board et godt stykke ude i vandet, som ser ud til at have problemer med at komme op at stå på boardet. Der er fralandsvind, og livreddere sejlere ud til ham og når ham, da han er ca. 6-700 m ude. Manden, der er nybegynder, mener først, at han har styr på situationen. Men da det går op for ham, hvor langt han er fra kysten, erkender han, at han ikke selv er i stand til at komme tilbage på land. Livredderne sejler ham tilbage til stranden.


Balka Strand den 15. august
En kvinde på et surfboard er ca. 500 m fra kysten og kan ikke selv komme tilbage på land pga. fralandsvinden. Livredderne sejler ud til kvinden, der er udmattet, og hjælper hende tilbage på stranden.

 

Hvide Sande den 18. august
Livredderne spotter en løs kitedrage 400 m ude i vandet, hvor selve kitesurferen ikke kan ses. Herefter alarmerer en anden kitesurfer om, at der er en ældre kvinde, som har frigjort sig fra sin kite, og hun har brug for hjælp. To livreddere sejler ud med båd og en livredder bliver på land for at holde øje med personen i vandet, der befinder sig 2-300 m fra kysten. Kitesurferen hjælpes ombord i livredderbåden og sejles ind til land.

 

Lakolk Strand den 18. august

En tysk turist alarmerer livredderne om en ulykke ca. 1 km fra tårnet. Da livredderne ankommer til stedet, ligger en kvindelig kitesurfer på stranden med blod i munden, besværet vejrtrækning og ingen bevidsthed. Livredderne sikrer frie luftveje og monitorerer hendes tilstand sammen med en samarit. Rømøs Akutreddere ankommer og assisterer med behandlingen. Kvinden havde frigjort sin kite på stranden, men et vindstød havde taget fat i den og løftet hende to-tre meter op i luften. Hun var faldet direkte ned på jorden igen og blev slået bevidstløs, hvorefter hun blev løftet op og slået ned igen to gange. Ambulancen ankommer og overtager behandlingen, og den bevidstløse kvinde flyves væk med helikopter.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Boligsalget faldt markant i juli og lander på traditionelt sommerniveau

Boligsalget faldt markant i juli og lander på traditionelt sommerniveau

Der blev solgt cirka 7.800 boliger i juli måned, viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
UD I NATUREN (35)

UD I NATUREN (35)

Ad hjertestien ved Kollerup Enge på en dejlig sensommerdag ... læs mere
Valg til Favrskov Byråd 16. november 2021

Valg til Favrskov Byråd 16. november 2021

Tirsdag 16. november 2021 er der valg til Favrskov Byråd, hvor der skal vælges 25 medlemmer ... læs mere
Vestjysk Bank: Leverer over forventning i første halvår

Vestjysk Bank: Leverer over forventning i første halvår

I 1. halvår 2021 realiserede Vestjysk Bank et resultat efter skat på 724 mio. kr ... læs mere
Sensommergudstjeneste i Den Mytologiske Park i Vejerslev

Sensommergudstjeneste i Den Mytologiske Park i Vejerslev

Vejerslev-Aidt-Thorsø Menighedsråd inviterer ... læs mere
Nyhedsbrev fra NYBOLIG

Nyhedsbrev fra NYBOLIG

Antallet af lejere til lejelejligheder er steget godt 10 pct. de sidste 10 år | Byggegrunde bliver revet væk under Corona | Parcelhuse sælges en måned hurtigere end sidste år ... læs mere
Job og Økonomi inviterer til indvielse af om- og tilbygningen af administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten

Job og Økonomi inviterer til indvielse af om- og tilbygningen af administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten

Administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten stod færdig i april 2021 ... læs mere
Borgerinddragelse er forudsætningen for et fremtidssikret lokaldemokrati

Borgerinddragelse er forudsætningen for et fremtidssikret lokaldemokrati

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Diskofest i Søndergade og Ernst B. Sunds Plads

Diskofest i Søndergade og Ernst B. Sunds Plads

Tirsdag d. 24. august sætter tre langbenede disko-gutter kulør og musik på Hadsten midtby ... læs mere
Det er noget ”lort”, bogstaveligt talt!

Det er noget ”lort”, bogstaveligt talt!

Af Simon Buus Olsen, KV-kandidat for Venstre i Favrskov, Bøgehaven 8370 Hadsten ... læs mere
Loading...