|

LivredderPatruljen kommer til Hinnerup i påskeferien:

Leg og lær livredning i Hinnerup-Badet med professionelt livredderudstyr

Leg og lær livredning i Hinnerup-Badet med professionelt livredderudstyr

Kom og vær med, når TrygFondens LivredderPatrulje besøger Hinnerup-Badet i påskeferien for at sætte fokus på, hvordan man kan redde sig selv og andre i vandet. Svømmehallen har netop fået et nyt indendørs livreddertårn, og LivredderPatruljen viser, hvordan man kan bruge det professionelle udstyr til sjove og udfordrende lege inden for livredning.

Den 11. april kl. 10.30–12.30 kommer TrygFondens LivredderPatrulje forbi Hinnerup-Badet for at sætte gang i sjove vandaktiviteter. Alle er velkomne til at være med og opleve livredderne fortælle og vise, hvordan man hjælper personer, som kommer i nød i vandet. Man kan også være med til at springe fra vippen med redningsvest, padle på rescue boards, kaste med en redningskrans og svømme stafetter.

LivredderPatruljens besøg skal inspirere børn og voksne til at prøve kræfter med livredning for at øge sikkerheden og trygheden i vandet. Det nye livredertårn vil stå permanent i svømmehallen, så der er god tid til at øve sig.

– Livredning er en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre, og det er vigtigt, når vi bor i et land omgivet af vand. I TrygFonden arbejder vi for at opbygge og udbrede en livredningskultur i Danmark, hvor endnu flere lærer livredning. Vi har i de seneste år oplevet en stigende interesse for livredning, bl.a. på strandene om sommeren, og derfor har vi testet interessen for livreddertårne i udvalgte svømmehaller rundt om i Danmark. Testen viste, at badegæster i alle aldre var vilde med at prøve kræfter med livredning i svømmehallernes trygge omgivelser, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde et livreddertårn i Hinnerup-Badet, siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

Ved udgangen af 2022 kan man møde livreddertårnet i foreløbig 45 svømmehaller

– Livreddertårnet skal gøre det sjovt for alle at blive god til livredning, og vi håber, at det spændende udstyr og de forskellige øvelsesforslag, man kan finde ved tårnet, kan vække stor interesse og begejstring for livredning både blandt de mange svømmeforeningers medlemmer og de besøgende i svømmehallen. Livredning kan dyrkes af alle, og det er en vigtig færdighed at kunne redde sig selv og andre, siger Andreas Mølholm, Respekt for Vand-konsulent i TrygFonden Kystlivredning.

I svømmehallen glæder de sig over at kunne tilbyde nye, sjove og lærerige vandaktiviteter.

– Vi har set frem til at tage vores nye livreddertårn og al udstyret i brug, så vores gæster kan prøve kræfter med livredderdisciplinerne. Der er alletiders mulighed for at prøve udstyret og få en introduktion til, hvordan man bruger det, når vi får besøg af LivredderPatrujlen i påskeferien, hvor alle kan være med til de udfordrende og sjove vandaktiviteter. Hvis man ikke kan være med på dagen, så kan man altid spørge vores livreddere, hvordan man kan bruge livredderudstyret, siger Lotte Stabel Henriksen, driftsassistent i Hinnerup-Badet.

Om det nye livreddertårn
Livreddertårnet er fyldt med udstyr, som både voksne og børn kan lege og træne med for at blive klogere på livredning. Tårnet indeholder:
• Redningskranse
• Redningstorpedoer
• Bjærgedukker
• Rescue boards

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PRESSEMEDDELELSE – april 2022

PRESSEMEDDELELSE – april 2022

160 Favrskov-spejdere til Aktivitetsdag i Hinnerup ... læs mere
Østjyllands Politi uddelte dusører til hverdagens helte

Østjyllands Politi uddelte dusører til hverdagens helte

Onsdag modtog nogle af hverdagens helte i Østjylland stor tak og dusører for deres enestående indsatser. En af modtagerne var fra Hadsten ... læs mere
Jernbanebroen over banen i Lerbjerg indvies i uge 20

Jernbanebroen over banen i Lerbjerg indvies i uge 20

Samtidig nedlægges jernbaneoverkørslen ... læs mere
QuickFix med Handywoman

QuickFix med Handywoman

Handywoman kommer forbi Hammel og Hadsten med sin store kursustruck henholdsvis den 28. og 29. april ... læs mere
Forbrugertilliden i bund!

Forbrugertilliden i bund!

Forbrugertillidsindikatoren faldt her i april minus 20,9 ... læs mere
Flot indsamlingsresultat!

Flot indsamlingsresultat!

Kræftens Bekæmpelse samlede næsten 280.000 kroner ind i Favrskov ... læs mere
UD I NATUREN (71)

UD I NATUREN (71)

Forårssolen brager igen derudad og alting springer ud 😎 ... læs mere
FØDSELSDAG

FØDSELSDAG

Hanne Rosenkvist fylder 80 torsdag den 21. april ... læs mere
Ophørsudsalg i Bogormen i Hadsten

Ophørsudsalg i Bogormen i Hadsten

Høje faste omkostninger og vigende omsætning er den giftige cocktail, der lukker og slukker Hadstens eneste boghandel ... læs mere
Flere danske virksomheder boykotter ecco

Flere danske virksomheder boykotter ecco

Gør forbrugerne i Favrskov det samme? ... læs mere
INGEN SKAL DØ ALENE!

INGEN SKAL DØ ALENE!

Det er målet for Vågetjenesten i Favrskov, som er et samarbejde mellem Ældresagen og Røde Kors ... læs mere
Loading...