|

Lokal erhvervsfremme hører til i Favrskov

Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme har i en rapport anbefalet at den erhvervsrådgivning, der i dag foregår lokalt, blandt andet i Favrskov Erhvervsråd, nu skal centraliseres og koncentreres i fem regionale Erhvervshuse. For den enkelte iværksætter vil det betyde, at det ikke længere er muligt at få den 1:1 vejledning og støtte lokalt, som er livsnødvendig for en god opstart og videre drift af virksomheden. Erhvervslivet i Favrskov ønsker at bevare rådgivningen lokalt og de fem virksomhedsvalgte medlemmer af Favrskov Erhvervsråd har sendt et brev til en række folketingsmedlemmer valgt i det Midt- og Østjyske område.

Henrik Øelund er næstformand i Favrskov Erhvervsråd og direktør på Den jydske Haandværkerskole

Der er 300 medlemmer i Favrskov Erhvervsråd, og især mindre virksomheder henter støtte i et 1:1 sparringsmøde med Erhvervsrådet. I Favrskov er der 200 sparringsmøder om året. Og der foregår langt mere i regi af Erhvervsrådet.

”Favrskov Erhvervsråd leverer meget andet end 1:1 vejledning. Der er tre faste netværk, et LederForum og i alt ca. 30 arrangementer årligt med faglige input om digitalisering, eksport, ledelse og meget andet. Alt sammen aktiviteter der efterspørges af medlemmerne, som selv medfinansierer gennem kontingenter og deltagerbetaling. Nærheden er helt central for at forstå medlemmernes behov”, siger Henrik Øelund, næstformand i Erhvervsrådet og direktør for Den jydske Haandværkerskole.

Selvom rapporten indeholder gode brugbare forslag som for eksempel én digital platform, der giver overblik over støtteordninger og kontaktinformationer, ønsker erhvervslivet i Favrskov at bevare den lokale erhvervsservice i Favrskov, der gennem netværk og mange lokale arrangementer årligt når ud til virksomhederne i området. Populariteten og behovet afspejles i deltagerantallet ved arrangementerne, der samlet trækker op mod 1.000 deltagere pr. år.

”Arrangementet FBI – Favrskovs Bedste Iværksætter, hvor de lokale iværksættere dyster om priser, kontante præmier og tilbud om hjælp fra eksperter får mere og mere opmærksomhed og har mange deltagere. Vi har fokus på iværksætteri i Favrskov på en måde, der både er lokal og peger ud i den store verden”, fortæller Henrik Øelund.

I Favrskov er der en tæt dialog mellem virksomhed, erhvervsråd og kommune. Det er tydeligvis en af årsagerne til virksomhedernes positive evalueringer af Favrskov Kommune som erhvervskommune.

”Det er kommunerne med nærkontakt til deres virksomheder, der scorer højest i erhvervstilfredshed i diverse benchmarkanalyser,” siger Henrik Øelund.

I brevet til politikerne udtrykker de virksomhedsvalgte medlemmer af Favrskov Erhvervsråd ønske om at lave lokal erhvervsservice tilpasset iværksætternes og virksomhedernes behov. Samtidig roses udvalget for anbefaling af øget digitalisering og et bredere mandat til de kommende Erhvervshuse til at omfatte iværksættere og virksomheder der har potentiale for øget vækst. Det vil gavne både vækst og jobskabelse.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Hadsten Bio – Nu med opera ... læs mere
GENERATION DUM!

GENERATION DUM!

På det seneste har vi på TV2 kunnet se, at det er ganske almindelig praksis, at gymnasieelever som den mest naturlige ting i verden pjækker fra undervisningen ... læs mere
Loading...