|

Lykke Friis genvalgt som præsident

Repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse har for tredje gang erklæret stor tillid til Lykke Friis, der søndag blev genvalgt som foreningens præsident. ’Jeg er utrolig stolt,’ siger hun


Genvalgt præsident i Kræftens Bekæmpelse, Lykke Friis, og adm. direktør Jesper Fisker. Foto: Frej Damm Bramming

Søndag formiddag besluttede et enigt repræsentantskab at genvælge direktør i Tænketanken Europa, forfatter, tidligere minister, prorektor, udenrigskorrespondent og ekspert i tyske forhold og fodbold Lykke Friis som præsident for Kræftens Bekæmpelse.
Det skete ved foreningens årlige repræsentantskabsmøde, der for første gang siden 2019 blev afholdt som fysisk arrangement på hotel- og konferencecenter Comwell i Kolding 7.-8. maj efter to år med digitale og corona-venlige alternativer.
– Jeg er utrolig stolt og taknemlig over at være blevet genvalgt. Det er simpelhent en ære at være præsident for en organisation med så mange frivillige, der hver dag hjælper kræftramte og deres pårørende. Ingen skal stå alene med kræft, siger hun.
’Tiden er gået så hurtigt’
Et præsidium bestående af den netop genvalgte præsident og to vicepræsidenter (journalist og Tv-vært Hans Pilgaard og landsholdslegende Lars Christiansen) leder repræsentantskabet, og de vælges hver især for tre år ad gangen på det det ordinære repræsentantskabsmøde.
I år var det tre år siden, at Lykke Friis sidst blev genvalgt som præsident i 2019, og hun var derfor som den eneste af præsidiets tre medlemmer på valg for tredje gang.
– Da jeg blev præsident for seks år siden, forekom bare én periode at være meget lang tid. Men tiden er gået så hurtigt, der har været så meget god energi, og der en række emner, jeg gerne vil være med til at presse på for, siger hun.
– I Danmark er vi fortsat ikke gode nok til også at fokusere på dem, jeg kalder hverdagens sande helte – de pårørende til kræftramte. Og så skal vi også have den patientansvarlige læge plads.
Præsidenten ’klør på’
Da Lykke Friis i 2016 blev spurgt, om hun kunne tænke sig at stille op til valget som præsident i Kræftens Bekæmpelse, spillede det ind, at hendes kusine havde fået stillet en diagnosen uhelbredelig brystkræft.
– Jeg lavede en pagt med hende, hvor vi blev enige om, at jeg skulle sige ja til at blive præsident og prøve at blive der så længe som muligt, og det var underforstået, at jeg skulle blive ved, så længe hun levede, siger hun.
– Og netop pga. de mange landvindinger, der er sket inden for kræftforskning, har hun det faktisk bedre i dag, end hun har haft meget længe. Derfor bliver jeg nødt til fortsat klø på.
Flere end 300 frivillige i landets lokalforeninger og regionsudvalg, hovedbestyrelsen og præsidiet deltog i weekendens repræsentantskabsmøde i Kolding.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Der arbejdes på jernbanebroen ved Bistrup

Der arbejdes på jernbanebroen ved Bistrup

Det er et omfattende broprojekt ... læs mere
Tobak: Danskerne bakker op om strammere regler

Tobak: Danskerne bakker op om strammere regler

Et flertal i befolkningen ønsker højere aldersgrænse for køb af tobak, færre udsalgssteder og stop for salg til kommende generationer, viser rundspørge. Kræftens Bekæmpelse opfordrer politikerne til at lytte til vælgerne ... læs mere
”Mellemrummet”

”Mellemrummet”

- tid til kaffe, uformelt netværk og hyggeligt samvær ... læs mere
Svar fra borgmester Lars Storgaard:

Svar fra borgmester Lars Storgaard:

”Byrådet har ikke ændret holdning til Budgetprocessen” ... læs mere
UD I NATUREN (73)

UD I NATUREN (73)

Velkommen til maj - du søde milde. Tiden, hvor træer, buske og blomster tager det store udspring🌷🐝🌳 ... læs mere
Ny optagelsesrunde til Randers Teaters Talentskole

Ny optagelsesrunde til Randers Teaters Talentskole

Det er blevet tid til at tilmelde sig optagelsesprøven til talentlinjen på Randers Teaters Talentskole for unge med interesse for scenekunst og skuespil ... læs mere
PRESSEMEDDELELSE fra Natteravnene I Hadsten, Hinnerup og Hammel

PRESSEMEDDELELSE fra Natteravnene I Hadsten, Hinnerup og Hammel

Natteravnene i Hadsten, Hinnerup og Hammel har netop deltaget i et konflikthåndteringskursus, som var sponsoreret af NORDEAFONDEN ... læs mere
BORGERMØDE OM KOMMUNENS ØKONOMISKE UDFORDRINGER

BORGERMØDE OM KOMMUNENS ØKONOMISKE UDFORDRINGER

PingvinNyt.dk har flere gange slået til lyd for mere borgerinddragelse ... læs mere
Viceborgmester Birgit Liin fra Venstre var først på tasterne...

Viceborgmester Birgit Liin fra Venstre var først på tasterne…

PingvinNyt.dk har spurgt lederne af de forskellige partier i byrådet om deres anbefaling til afstemningen 1. juni ... læs mere
HOG Senioridræts 25- års jubilæum

HOG Senioridræts 25- års jubilæum

Kimen til Ældreidræt i Hinnerup blev lagt i 1996/97 af Kirsten og Leif Rasch ... læs mere
BAMSE bliver åbningsfilm i Biografklub Danmarks kommende sæson 2022/23

BAMSE bliver åbningsfilm i Biografklub Danmarks kommende sæson 2022/23

Den rørende feel good film BAMSE åbner sæsonen efter sommerferien ... læs mere
Loading...