|

MÅNEDENS KLUMME

af Sven Erik Ginge, jour emer.

Så gik juni, og rundt omkring i de kommunale kontorer har der været glæde over en undersøgelse, hvor Favrskov er i top-ti, nemlig som nummer syv når det gælder billig administration. Kommunen bruger ”kun” 13 administrative medarbejdere pr. 1000 indbyggere. Og da befolkningstallet netop har rundet 48.000 er det ret enkelt at regne ud, at der må være 624 administratorer fordelt på en masse kommunale kontorer. Hertil kommer naturligvis et langt større antal kommunalt ansatte ”på gulvet”, for eksempel vejfolk, sosu’er, lærere og mange andre.

Men er det nu i grunden så fin en placering? Kunne man ikke også anføre, at billig administration betyder ringere service? F. eks. viser en anden undersøgelse, at Favrskovs byggesagsbehandling er steget fra 26 til 31 dage – formentlig fordi der er for få ansatte. Så placeringen som nummer syv anskues nok ret forskelligt, alt efter på hvilken side af skrivebordet man befinder sig.

Derimod er det aldeles ligegyldigt på hvilken side man befinder sig når det gælder cafe-driften i Sløjfen. Det er og bliver noget juks. Den ene forpagter efter den anden forsøger sig, og hurtigt står det klart, at cafeen ikke er nogen lukrativ forretning. Synd for de som gør en indsats, synd for Sløjfen, og synd for brugerne. Ingen har endnu fundet det rette koncept. Hvor var det dog en skam, at biograf-planerne ved Sløjfen ikke blev til noget i sin tid. Tænk hvis cafeen havde kunnet stå for billetsalg, og tænk hvis biografgængerne kunne have starten en filmaften med et måltid mad. Eller sluttet med et glas vin efter filmen. Er det mon for sent at gentænke bio-planerne?

Måske er borgmester Nils Borring også ved at gentænke sine fremtidsplaner. Indtil videre står han vel ret godt til at få en periode mere som førstemand, men måske er han så småt startet på en alternativ karriere. For nogen tid siden optrådte han på et plejehjem med anekdoter, sang og guitarspil. Tager man de positive briller på, så er det vældig fint, at borgmesteren kommer ud til folket som andet end politiker. Tager man lidt andre briller på, så er det måske borgmesterens måde at gentænke sin karriere på. Hvis det nu skulle gå galt ved kommunalvalget til november.

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i juni. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

  • 3. juli er det 50 år siden at den danske regering indfører ti procents moms.
  • 7. juli er det 50 år siden at der i Hobro fødes en lille fyr som får navnet Tom Kristensen. Han bliver racerkører og Le Mans-helt.
  • 8. juli er det 520 år siden den portugisiske søfarer Vasco da Gama stævner ud for at finde søvejen til Indien rundt om Afrika.
  • 21. juli er det 50 år siden at man i Hvidovre indvier Nordens første moske.
  • 24. juli er det 530 år siden at indbyggerne i den hollandske by Leeuwarden strejker fordi myndighederne forbyder udenlandsk øl.
  • 27. juli er det 100 år siden at Københavns sidste hesteomnibuslinje – linje 12 på Købmagergade – indstilles.
  • 28. juli er det 30 år siden Athen rammes af en ugelang hedebølge. 900 dør af varme.

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god juli.

Kommentarer til “MÅNEDENS KLUMME

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Her stinker det i danskernes hjem

Her stinker det i danskernes hjem

Danskerne generes af lugt fra især afløb, køleskab, vaskemaskine og opvaskemaskine, viser undersøgelse ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK - Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

HSK – Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

af Gert Jensen, fodboldformand i HSK ... læs mere
Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Rapporten viser, at arbejdet med tidlig opsporing og tidlig indsats for at sikre børns trivsel er på rette vej. Resultaterne er også med til at pege på tre nye indsatsområder ... læs mere
Flosset image...

Flosset image…

De to største pengeinstitutter her i landet kæmper med imageproblemer og kundeflugt i stor skala ... læs mere
Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Fommand Heidi Hagen Siem fik et flot genvalg, som formand ... læs mere
Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Nils Borring (S), folkeskolelærer og borgmester i Favrskov Kommune, fylder 60 år 24. februar ... læs mere
Klimaændringer – Den danske vinkel

Klimaændringer – Den danske vinkel

Livestreamet foredrag fra Aarhus universitet ... læs mere
Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

PingvinNyt har besøgt Direktør Ruben M. Andersen, Loebeshop og han viser os rundt og fortæller hvor langt de nået i deres ny WEB-hotel ... læs mere
Loading...