|

MÅNEDENS KLUMME

af Sven Erik Ginge, jour emer.

Så gik juni, og rundt omkring i de kommunale kontorer har der været glæde over en undersøgelse, hvor Favrskov er i top-ti, nemlig som nummer syv når det gælder billig administration. Kommunen bruger ”kun” 13 administrative medarbejdere pr. 1000 indbyggere. Og da befolkningstallet netop har rundet 48.000 er det ret enkelt at regne ud, at der må være 624 administratorer fordelt på en masse kommunale kontorer. Hertil kommer naturligvis et langt større antal kommunalt ansatte ”på gulvet”, for eksempel vejfolk, sosu’er, lærere og mange andre.

Men er det nu i grunden så fin en placering? Kunne man ikke også anføre, at billig administration betyder ringere service? F. eks. viser en anden undersøgelse, at Favrskovs byggesagsbehandling er steget fra 26 til 31 dage – formentlig fordi der er for få ansatte. Så placeringen som nummer syv anskues nok ret forskelligt, alt efter på hvilken side af skrivebordet man befinder sig.

Derimod er det aldeles ligegyldigt på hvilken side man befinder sig når det gælder cafe-driften i Sløjfen. Det er og bliver noget juks. Den ene forpagter efter den anden forsøger sig, og hurtigt står det klart, at cafeen ikke er nogen lukrativ forretning. Synd for de som gør en indsats, synd for Sløjfen, og synd for brugerne. Ingen har endnu fundet det rette koncept. Hvor var det dog en skam, at biograf-planerne ved Sløjfen ikke blev til noget i sin tid. Tænk hvis cafeen havde kunnet stå for billetsalg, og tænk hvis biografgængerne kunne have starten en filmaften med et måltid mad. Eller sluttet med et glas vin efter filmen. Er det mon for sent at gentænke bio-planerne?

Måske er borgmester Nils Borring også ved at gentænke sine fremtidsplaner. Indtil videre står han vel ret godt til at få en periode mere som førstemand, men måske er han så småt startet på en alternativ karriere. For nogen tid siden optrådte han på et plejehjem med anekdoter, sang og guitarspil. Tager man de positive briller på, så er det vældig fint, at borgmesteren kommer ud til folket som andet end politiker. Tager man lidt andre briller på, så er det måske borgmesterens måde at gentænke sin karriere på. Hvis det nu skulle gå galt ved kommunalvalget til november.

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i juni. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

  • 3. juli er det 50 år siden at den danske regering indfører ti procents moms.
  • 7. juli er det 50 år siden at der i Hobro fødes en lille fyr som får navnet Tom Kristensen. Han bliver racerkører og Le Mans-helt.
  • 8. juli er det 520 år siden den portugisiske søfarer Vasco da Gama stævner ud for at finde søvejen til Indien rundt om Afrika.
  • 21. juli er det 50 år siden at man i Hvidovre indvier Nordens første moske.
  • 24. juli er det 530 år siden at indbyggerne i den hollandske by Leeuwarden strejker fordi myndighederne forbyder udenlandsk øl.
  • 27. juli er det 100 år siden at Københavns sidste hesteomnibuslinje – linje 12 på Købmagergade – indstilles.
  • 28. juli er det 30 år siden Athen rammes af en ugelang hedebølge. 900 dør af varme.

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god juli.

Kommentarer til “MÅNEDENS KLUMME

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Loading...