|

MÅNEDENS KLUMME. – nr. 50

Af Sven Erik Ginge jour. emer.

Tillykke og tak

PingvinNyt siger Sven Erikl Ginge en stor tak for hans interessante klummer,hvor klummen i dag er nummer 50 i rækken

 

Så gik november, kommunalvalget blev overstået, men magtbalancen er som før. Det vildeste var at to fra Venstre trak lod om én plads. Men nu kan vi da endelig slippe for de stupide, børnehaveagtige slogans som ”Spis de røde” og ”Drik en blå”. Lad os håbe at den politiske barre sættes lidt højere. Måske man lige skulle minde vælgerne om, at de altså selv har valgt de 25 medlemmer af byrådet. Og måske man lige skulle minde de 25 valgte om følgende: folk med gode intentioner giver os løfter – folk med god karakter holder dem. Men lad os nu foreløbig nøjes med at kræve, at de mange kandidater får fjernet de sidste valgplakater i en fart. Sidste frist var faktisk 29. november.

Snesevis af hjælpere var involveret i valget, både mens det stod på, og da der skulle tælles op. Næsten som sædvanlig var Østervangshallen absolut sidst med et resultat. Det tog over en time mere at tælle godt 2000 stemmer end det varede på Hadsten Skole at tælle godt 3000 stemmer.

Her i november er der sikkert mange, som har startet julegaveindkøbene. Og lige så sikkert som julens komme er det, at flere og flere køber gaverne på nettet. Nu har Favrskov Kommune gjort som mange andre kommuner når det gælder nethandel. Der er lavet et ”elektronisk varehus”, så medarbejderne kan bestille direkte. Nemt for den enkelte, billigere for kommunekassen.

Men er det nu også billigere? Er regnestykket gjort helt færdigt? Hvad koster det de lokale butikker, at kommunen nu handler på nettet? Hvad koster det af mistede arbejdspladser, mistede skatteindtægter, lukkede butikker, mistet image som handelsbyer? Er det mon indregnet? Er der mon så sparet noget? Hvorfor dog ikke prøve at lave lokale indkøbsaftaler? Hvorfor ikke gå imod strømmen og handle meget mere lokalt? Man kommer jo ikke foran ved at gå i andres fodspor.

I front kan man heller ikke ligefrem kalde kulturhusets cafe. Uden en forpagter har cafeen været mere eller mindre lukket nu i månedsvis. Hvornår mon der sker noget?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i november. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

  • 2. december er det 320 år siden at St. Pauls Cathedral i London bliver genindviet efter at være ødelagt af en brand 33 år tidligere.
  • 2. december er det 30 år siden at Prins Charles ved en tale i London hævder, at moderne arkitekter har skadet London mere end Hitlers Luftwaffe.
  • 8. december er det 100 år siden at et britisk korps rykker ind i Jerusalem og afslutter 672 års osmannisk styre.
  • 15. december er det 380 år siden at salmedigteren Thomas Kingo fødes i Slangerup.
  • 25. december er det 2017 år siden at Jomfru Maria føder Jesus af Nasareth i en stald i Bethlehem. Mange lærde har dog lige siden sået tvivl om datoen nu også er den rigtige.
  • 31. december er det 330 år siden at franske protestanter (hugenotter) forlader Frankrig på grund af religionsforfølgelse. De bosætter sig i Sydafrika, og medbringer foruden deres religion også nogle vinstokke, som siden udvikler sig til de gode sydafrikanske vine.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god december.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...