|

Månedens Klumme

Af Sven Erik Ginge jour. emer.

Så gik december, julepynt og julelys kan gemmes væk. Det gik nemt i Hadsten-Centret, hvor der nu kun er to butikker tilbage, den ene måske endda midlertidig. Resten er lukket, og nu også spærret af. I byens gader har den efterhånden gamle julebelysning i år været sponsoreret, hvilket bestemt ikke har været en ubetinget succes. Det var reglen snarere end undtagelsen, at en eller flere af lysstanderne var ude af drift. Det har på flere måder været en mørkere julemåned end tidligere.

Der er tidligere på dette sted gjort opmærksom på, at byens hjertestartere i nogle tilfælde hænger inden døre, og altså ikke er tilgængelige uden for almindelig åbningstid. Det er jo ikke særlig trygt, og vel i grunden stik imod hensigten med hjertestarterne. Nu er der ligefrem lavet en undersøgelse om tilgængeligheden, og her ligger hele Favrskov i bunden: kun 36 procent af hjertestarterne hænger udendørs. Det vil sige, at to ud af tre ikke kan bruges i aften- og nattetimerne. I f.eks. Norddjurs er hele 77 procent af hjertestarterne tilgængelige døgnet rundt. Så hvis du bor i Favrskov og har tænkt dig at få et hjertestop, så sørg for at det bliver i dagtimerne.

Apropos åbningstider: nu er også den lokale bank hoppet med på bankverdenens hældende vogn om nul service. Vestjysk Bank, tidligere Aarhus Lokalbank, endnu tidligere Hadsten Bank, har lukket for al kasseekspedition. Ingen kontanter, ingen personlig kassebetjening – ingen service. Indsæt eller hæv ved automaten (hvis den ellers virker). Danmarks pengeinstitutter gør alt for at skaffe sig kunder – bare de ikke får dem inden for dørene. Kom endelig ikke selv, send os en mail. Kom endelig ikke ind og bed om dine egne penge, træk dem i en automat.

”Nu kan du sætte penge i banken døgnet rundt”, lød det vældig positivt fra bankens ledelse, da lukningen blev effektueret her i december. Ordskvalder!!! Det dækker jo bare over nedskæringer, besparelser og serviceforringelser. Tror man virkelig at kunderne er dumme?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i december. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:1. januar er det 60 år siden at Rom-traktaten træder i kraft. Dermed lægges grunden til det vi i dag kender som EU.

  • 4. januar er det 100 år siden at Finland bliver uafhængig af Rusland.
  • 13. januar er det 70 år siden af danskerne holder op med at skrive almindelige navneord med stort forbogstav.
  • 27. januar er det 80 år siden sangeren Povl Dissing fødes i Stavnsholt, Nordsjælland.
  • 29. januar er det 360 år siden at Karl 10. Gustav af Sverige ikke syntes at det var nok at have besat Jylland. Han beordrede 6000 ryttere og 2500 fodfolk over det tilfrosne Lillebælt, og et par dage efter var hele Fyn erobret. Siden fortsatte han via Lolland til Sjælland.
  • 31. januar er det 40 år siden at cykelrytteren Hans-Henrik Ørsted sætter verdensrekord. Han bruger 6,02 minutter til at køre fem kilometer. Han var i øvrigt ivrig deltager i flere af de allerførste gadeløb i Hadsten (Stationspladsen-Nørregade-Skovvej-Vesselbjergvej-Futuravej-Østergade).

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god januar.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Loading...