|

Månedens Klumme

Af Sven Erik Ginge jour. emer.

Så gik december, julepynt og julelys kan gemmes væk. Det gik nemt i Hadsten-Centret, hvor der nu kun er to butikker tilbage, den ene måske endda midlertidig. Resten er lukket, og nu også spærret af. I byens gader har den efterhånden gamle julebelysning i år været sponsoreret, hvilket bestemt ikke har været en ubetinget succes. Det var reglen snarere end undtagelsen, at en eller flere af lysstanderne var ude af drift. Det har på flere måder været en mørkere julemåned end tidligere.

Der er tidligere på dette sted gjort opmærksom på, at byens hjertestartere i nogle tilfælde hænger inden døre, og altså ikke er tilgængelige uden for almindelig åbningstid. Det er jo ikke særlig trygt, og vel i grunden stik imod hensigten med hjertestarterne. Nu er der ligefrem lavet en undersøgelse om tilgængeligheden, og her ligger hele Favrskov i bunden: kun 36 procent af hjertestarterne hænger udendørs. Det vil sige, at to ud af tre ikke kan bruges i aften- og nattetimerne. I f.eks. Norddjurs er hele 77 procent af hjertestarterne tilgængelige døgnet rundt. Så hvis du bor i Favrskov og har tænkt dig at få et hjertestop, så sørg for at det bliver i dagtimerne.

Apropos åbningstider: nu er også den lokale bank hoppet med på bankverdenens hældende vogn om nul service. Vestjysk Bank, tidligere Aarhus Lokalbank, endnu tidligere Hadsten Bank, har lukket for al kasseekspedition. Ingen kontanter, ingen personlig kassebetjening – ingen service. Indsæt eller hæv ved automaten (hvis den ellers virker). Danmarks pengeinstitutter gør alt for at skaffe sig kunder – bare de ikke får dem inden for dørene. Kom endelig ikke selv, send os en mail. Kom endelig ikke ind og bed om dine egne penge, træk dem i en automat.

”Nu kan du sætte penge i banken døgnet rundt”, lød det vældig positivt fra bankens ledelse, da lukningen blev effektueret her i december. Ordskvalder!!! Det dækker jo bare over nedskæringer, besparelser og serviceforringelser. Tror man virkelig at kunderne er dumme?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i december. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:1. januar er det 60 år siden at Rom-traktaten træder i kraft. Dermed lægges grunden til det vi i dag kender som EU.

  • 4. januar er det 100 år siden at Finland bliver uafhængig af Rusland.
  • 13. januar er det 70 år siden af danskerne holder op med at skrive almindelige navneord med stort forbogstav.
  • 27. januar er det 80 år siden sangeren Povl Dissing fødes i Stavnsholt, Nordsjælland.
  • 29. januar er det 360 år siden at Karl 10. Gustav af Sverige ikke syntes at det var nok at have besat Jylland. Han beordrede 6000 ryttere og 2500 fodfolk over det tilfrosne Lillebælt, og et par dage efter var hele Fyn erobret. Siden fortsatte han via Lolland til Sjælland.
  • 31. januar er det 40 år siden at cykelrytteren Hans-Henrik Ørsted sætter verdensrekord. Han bruger 6,02 minutter til at køre fem kilometer. Han var i øvrigt ivrig deltager i flere af de allerførste gadeløb i Hadsten (Stationspladsen-Nørregade-Skovvej-Vesselbjergvej-Futuravej-Østergade).

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god januar.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hadsten Håndbold går medlemsamok!

Hadsten Håndbold går medlemsamok!

Herrelandsholdet succes med VM-guldet i januar måned har skabt den ventede vækst i medlemstallene i håndbold Danmark ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sorteringen breder sig helt naturligt i Favrskov

Sorteringen breder sig helt naturligt i Favrskov

Favrskov Forsyning er i fuld gang med at køre skraldespande og containere ud til de kommunale bygninger ... læs mere
Meget tilfredsstillende udvikling i Vestjysk Bank i 2018

Meget tilfredsstillende udvikling i Vestjysk Bank i 2018

Med et resultat efter skat i 2018 på 296 mio. kr. mod 163 mio. kr. i 2017, en omkostningsprocent, der fra 2017 til 2018 er nedbragt fra 53,3 til 52,9, og et nedskrivningsbehov, der er faldet fra 270 mio. kr ... læs mere
RIT A/S har overtaget Per Kejser IT

RIT A/S har overtaget Per Kejser IT

Forretningsoverdragelse i Hadsten ... læs mere
4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning

4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning

4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning ... læs mere
Kommentar til indlæg fra Ove Rosenkvist 20/2-19

Kommentar til indlæg fra Ove Rosenkvist 20/2-19

PingvinNyt har modtaget dette indlæg fra Kirsten Andersen, Medlem af bestyrelsen i Hadsten Bio ... læs mere
”Julen” står for døren!

”Julen” står for døren!

Men pakker de politiske partier gaverne lidt for pænt ind? ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Irsk aften i Sløjfen

Irsk aften i Sløjfen

Lørdag d. 2. marts afholder Lions klubberne i Favrskov igen Irsk aften i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Vi har brug for dig til at fremstille ting til basaren i Sognegården ... læs mere
FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

"Tiden er en anden og stiller andre krav til sundhedssektoren, og derfor er der ikke længere brug for regionsrådene", sagde statsministeren, da han lancerede reformen ... læs mere
Loading...