|

Månedens Klumme

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik januar, og det nye byråd tiltrådte. Samme borgmester, nogle nye udvalgsformænd. Mest interessant er måske Anders G. Christensens genkomst som udvalgsformand. Måske et tegn på at han igen skal køres i stilling som borgmesterkandidat? Det kiksede for fire år siden, og Venstre forsøgte sig med Flemming Nørgaard – med samme manglende held. En formandspost (Anders G.) er en langt bedre ”kendis-platform” end at være viceborgmester (Flemming Nørgaard). Og Anders G. dukker også op i offentligheden som folketingskandidat, senest til næste forår. Bliv ikke overrasket, hvis han står som borgmesterkandidat om knap fire år.

Det nye byråd, eller den nye teknikformand, kunne passende bede nogle teknikere se på forholdene i gader og stræder i Hadsten. Især byens fortove er i en elendig forfatning over det meste af centrum. Fliser falder sammen, brosten rejser sig på grund af trærødder, belægning mørner – og meget andet. Måske byrådet kunne finde en pose penge til en nødvendig gennemgang af fortovene?

I januar har vi – igen igen igen – hørt om Banedanmarks planer for elektrificering at jernbanen gennem Hadsten. Debatten og surheden står stadig om, hvorvidt broen over byen skal hæves, eller skinnerne gennem byen skal sænkes. Lokalt frygter mange et trafikkaos hvis broens lukkes i månedsvis, og Banedanmark frygter en banesænkning af økonomiske årsager. Mon man dog ikke kunne slå koldt vand i blodet hos alle parter? Det må da kunne lade sig gøre at forhøje den bro ad to omgange, så trafikken stadig kan fungere.
Det vil koste i omegnen af 56 millioner kroner at hæve broen i én arbejdsgang. Lad det da så koste et par stykker mere, hvis det skal ske i to omgange. Det vil under alle omstændigheder være langt billigere end at sænke skinnerne hele vejen fra Kollerup til langt vest for Hadsten. Perroner, to tunneller og måske stationsbygningen skal laves helt om. Ingen tør spå om prisen på dét.

Til sidst et spørgsmål som har trængt sig på i flere uger: Hvem kan sørge for at julebelysningen i træerne på P-pladsen ved Ågade bliver slukket?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i januar. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

• 6. februar er der 100 år siden at England giver kvinder stemmeret, men kun hvis de er over 30 år.
• 8. februar er det 90 år siden det lykkedes for skotske John Logie Baird at overføre et fjernsynsbillede fra London til New York via et 6000 km langt søkabel. Tilskuerne så en mand og en kvinde der rystede på hovedet.
• 15. februar er det 20 år siden at Danmark for første gang nogen sinde vinder en medalje ved vinter-OL. Curlingkvinderne får sølv.
• 21. februar er det 100 år siden at undulat-arten Carolina (Conuropsis carolinensis) erklæres for uddød.
• 28. februar er det 370 år siden Kong Christian 4. af Danmark og Norge dør. Han blev 70 år.

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god februar.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Pandekagedag
5. mar. 2019

Pandekagedag

VETERAN PLØJNING
9. mar. 2019

VETERAN PLØJNING

Loading...

Mester Jacob flytter

Mester Jacob flytter

Byens eneste bagerforretning flytter til Sundhedshuset ... læs mere
Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert fortæller følgende fra dagen ... læs mere
Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Hvis danskernes CO2-udledning skal ned, et er bl.a. nødvendigt at begrænse flyvningen. Men det er svært,. Det vil nok hjælpe lidt at indføre afgifter, men der er også brug for at kunne betale kompensation for den CO2 man udleder når ... læs mere
Glade hundesmileys over hele landet

Glade hundesmileys over hele landet

Landets hundekenneler, -internater og -pensioner har fået en smiley, som viser, hvor godt de passer på deres hunde ... læs mere
Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Med start på Biblioteket og slut på Hans Gadebergs Plads - se billedreportage ... læs mere
Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Birgit Liin, byrådsmedlem for Venstre i Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Dagens lille fund gav et par henvendelser, der kaster lidt lys over fundet  ... læs mere
Røverkøb

Røverkøb

Røde Kors Butikken i Thorsø giver den nu en ekstra  skalle ... læs mere
2 indbrud i Hadsten

2 indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kvalitetsrapport på børne- og familieområdet

Kvalitetsrapport på børne- og familieområdet

Byrådet har godkendt den første kvalitetsrapport på børne- og familieområdet "Kvalitetsrapport for Børn og Familie 2018" ... læs mere
VENSTRE SKAL FINDE EN NY SPIDSKANDIDAT

VENSTRE SKAL FINDE EN NY SPIDSKANDIDAT

På den netop afholdte generalforsamling hos Venstre i Favrskov oplyste viceborgmester Flemming Nørgaard, at han ikke genopstiller som spidskandidat til det kommende kommunalvalg i 2021 ... læs mere
Loading...