|

Månedens Klumme

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik januar, og det nye byråd tiltrådte. Samme borgmester, nogle nye udvalgsformænd. Mest interessant er måske Anders G. Christensens genkomst som udvalgsformand. Måske et tegn på at han igen skal køres i stilling som borgmesterkandidat? Det kiksede for fire år siden, og Venstre forsøgte sig med Flemming Nørgaard – med samme manglende held. En formandspost (Anders G.) er en langt bedre ”kendis-platform” end at være viceborgmester (Flemming Nørgaard). Og Anders G. dukker også op i offentligheden som folketingskandidat, senest til næste forår. Bliv ikke overrasket, hvis han står som borgmesterkandidat om knap fire år.

Det nye byråd, eller den nye teknikformand, kunne passende bede nogle teknikere se på forholdene i gader og stræder i Hadsten. Især byens fortove er i en elendig forfatning over det meste af centrum. Fliser falder sammen, brosten rejser sig på grund af trærødder, belægning mørner – og meget andet. Måske byrådet kunne finde en pose penge til en nødvendig gennemgang af fortovene?

I januar har vi – igen igen igen – hørt om Banedanmarks planer for elektrificering at jernbanen gennem Hadsten. Debatten og surheden står stadig om, hvorvidt broen over byen skal hæves, eller skinnerne gennem byen skal sænkes. Lokalt frygter mange et trafikkaos hvis broens lukkes i månedsvis, og Banedanmark frygter en banesænkning af økonomiske årsager. Mon man dog ikke kunne slå koldt vand i blodet hos alle parter? Det må da kunne lade sig gøre at forhøje den bro ad to omgange, så trafikken stadig kan fungere.
Det vil koste i omegnen af 56 millioner kroner at hæve broen i én arbejdsgang. Lad det da så koste et par stykker mere, hvis det skal ske i to omgange. Det vil under alle omstændigheder være langt billigere end at sænke skinnerne hele vejen fra Kollerup til langt vest for Hadsten. Perroner, to tunneller og måske stationsbygningen skal laves helt om. Ingen tør spå om prisen på dét.

Til sidst et spørgsmål som har trængt sig på i flere uger: Hvem kan sørge for at julebelysningen i træerne på P-pladsen ved Ågade bliver slukket?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i januar. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

• 6. februar er der 100 år siden at England giver kvinder stemmeret, men kun hvis de er over 30 år.
• 8. februar er det 90 år siden det lykkedes for skotske John Logie Baird at overføre et fjernsynsbillede fra London til New York via et 6000 km langt søkabel. Tilskuerne så en mand og en kvinde der rystede på hovedet.
• 15. februar er det 20 år siden at Danmark for første gang nogen sinde vinder en medalje ved vinter-OL. Curlingkvinderne får sølv.
• 21. februar er det 100 år siden at undulat-arten Carolina (Conuropsis carolinensis) erklæres for uddød.
• 28. februar er det 370 år siden Kong Christian 4. af Danmark og Norge dør. Han blev 70 år.

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god februar.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...