|

Månedens Klumme

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik januar, og det nye byråd tiltrådte. Samme borgmester, nogle nye udvalgsformænd. Mest interessant er måske Anders G. Christensens genkomst som udvalgsformand. Måske et tegn på at han igen skal køres i stilling som borgmesterkandidat? Det kiksede for fire år siden, og Venstre forsøgte sig med Flemming Nørgaard – med samme manglende held. En formandspost (Anders G.) er en langt bedre ”kendis-platform” end at være viceborgmester (Flemming Nørgaard). Og Anders G. dukker også op i offentligheden som folketingskandidat, senest til næste forår. Bliv ikke overrasket, hvis han står som borgmesterkandidat om knap fire år.

Det nye byråd, eller den nye teknikformand, kunne passende bede nogle teknikere se på forholdene i gader og stræder i Hadsten. Især byens fortove er i en elendig forfatning over det meste af centrum. Fliser falder sammen, brosten rejser sig på grund af trærødder, belægning mørner – og meget andet. Måske byrådet kunne finde en pose penge til en nødvendig gennemgang af fortovene?

I januar har vi – igen igen igen – hørt om Banedanmarks planer for elektrificering at jernbanen gennem Hadsten. Debatten og surheden står stadig om, hvorvidt broen over byen skal hæves, eller skinnerne gennem byen skal sænkes. Lokalt frygter mange et trafikkaos hvis broens lukkes i månedsvis, og Banedanmark frygter en banesænkning af økonomiske årsager. Mon man dog ikke kunne slå koldt vand i blodet hos alle parter? Det må da kunne lade sig gøre at forhøje den bro ad to omgange, så trafikken stadig kan fungere.
Det vil koste i omegnen af 56 millioner kroner at hæve broen i én arbejdsgang. Lad det da så koste et par stykker mere, hvis det skal ske i to omgange. Det vil under alle omstændigheder være langt billigere end at sænke skinnerne hele vejen fra Kollerup til langt vest for Hadsten. Perroner, to tunneller og måske stationsbygningen skal laves helt om. Ingen tør spå om prisen på dét.

Til sidst et spørgsmål som har trængt sig på i flere uger: Hvem kan sørge for at julebelysningen i træerne på P-pladsen ved Ågade bliver slukket?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i januar. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

• 6. februar er der 100 år siden at England giver kvinder stemmeret, men kun hvis de er over 30 år.
• 8. februar er det 90 år siden det lykkedes for skotske John Logie Baird at overføre et fjernsynsbillede fra London til New York via et 6000 km langt søkabel. Tilskuerne så en mand og en kvinde der rystede på hovedet.
• 15. februar er det 20 år siden at Danmark for første gang nogen sinde vinder en medalje ved vinter-OL. Curlingkvinderne får sølv.
• 21. februar er det 100 år siden at undulat-arten Carolina (Conuropsis carolinensis) erklæres for uddød.
• 28. februar er det 370 år siden Kong Christian 4. af Danmark og Norge dør. Han blev 70 år.

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god februar.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Kæmpe fastelavnsris
10. feb. 2018

Kæmpe fastelavnsris

Valentinsdag
12. feb. 2018

Valentinsdag

Pandekagedag
13. feb. 2018

Pandekagedag

Loading...

Dur dit nytårsforsæt?

Dur dit nytårsforsæt?

af økonomi- & erhvervscoach Bente Nørgaard, Nørgaard-Coaching ... læs mere
HAN REJSTE EN HØJSKOLE

HAN REJSTE EN HØJSKOLE

For godt og vel 120 år siden gik en foretagsom mand en tur ad Østergade. Det fik langtrækkende betydning for såvel Hadsten som det øvrige kongerige ... læs mere
Læserbrev fra fhv. byrådsmedlem Eva Bonke Damgaard , Dansk Folkeparti

Læserbrev fra fhv. byrådsmedlem Eva Bonke Damgaard , Dansk Folkeparti

Den Socialdemokratiske gruppe må give Dansk Folkeparti ret ... læs mere
Imdbrud i Favrskov

Imdbrud i Favrskov

poliyiet i Østjylland oplyser 0m private indbrud ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Lidt har da også ret… ... læs mere
Teenager havde narko på sofabordet

Teenager havde narko på sofabordet

Østjullands Politi oplyser ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Fake News ... læs mere
BOKSNINGENS ÆDLE KUNST

BOKSNINGENS ÆDLE KUNST

Et par gamle postkort blev til en lille historie, som fortæller Kurt Villy, at det altid er godt at kunne slå fra sig. Hermed et højrehåndskryds til fredagen ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 349

Ugens naturbilleder nr. 349

Årstiden hedder vinter. Det er bare sådan, at vejret aldrig når længere, end til vinterligt - og det er jo både til noget og ingenting ... læs mere
Med bogen i centrum

Med bogen i centrum

Den første lørdag i hver måned er der anbefalelsesværdige bøger på menuen på Hadsten Bibliotek ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Ny blodprøve kan finde otte forskellige kræftformer ... læs mere
Kroatien Osijek

Kroatien Osijek

Osijek er den fjerdestørste by i Kroatien. Byen er meget besøgt på grund af sine mange huse i barokstil. Her kan man også bese Tvrdja-borgen og deltage i vinsmagning, ledsaget af lækre lokale delikatesser ... læs mere
Loading...