|

MÅNEDENS KLUMME.

af Sven Erik Ginge, jour emer.

7
Så gik februar, og Hadsten må tage afsked med endnu en butik. Den sidste herretøjsbutik lukker og slukker. Da den næstsidste (i Hadsten-Centret) lukkede for nogen tid siden troede man, at den sidste (i Søndergade) ville overleve. Sådan gik det så ikke. Det er hvad der kommer ud af at handle enten udenbys eller på nettet.
Hverken nettet eller omegnsbyerne skal dog have skyld for, at også den årlige skulpturudstilling langs Lilleåen nu stopper. Det skyldes mangel på både penge og initiativtagere. Rigtig ærgerligt, for Hadsten var godt i gang med at komme på det kulturelle landkort når det gælder stenskulpturer.

Ved Over Hadsten Kirke kan man dog stadig se en slags stenskulptur. Her står en ret overset mindesten, som ligner noget der er ved at gå i forfald. Hvis man ser godt efter står der 1864-1920, og ordene Troskab, Taalmod og Pligt. Hvis stenen betyder noget for nogen, så er der endnu lidt tid til at få den renoveret inden den åbenbart fylder 100 år i 2020. Den trænger til en kærlig hånd.

Der er også brug for flere hænder hos kommunen, især når det gælder byggesager. Sagsbehandlingstiden er vokset til 14-16 uger, hvilket ligger langt fra kommunens eget servicemål om 4-6 uger. Så nu skal der bruges godt en million på to ekstra ansatte. Målet på lidt længere sigt er at komme ned på en sagsbehandlingstid på kun tre uger. De ansatte i afdelingen får sikkert nok at se til, for der er pæn stor interesse for at flytte til kommunen. Og det tror da pokker. En opgørelse fra Finans Danmark fortæller, at en by-lejlighed på 90 kvadratmeter i Aarhus koster det samme som et parcelhus på 195 kvadratmeter i Favrskov. Så er der sikkert familier, som godt kan finde ud af at vælge. Hvis de ellers kan få en byggetilladelse. Nogle vil dog ikke vente, og køber et allerede opført hus. Fra 2016 til 2017 steg hussalget i kommunen med hele 12 procent.

Og til sidst en gentagelse: Bliver der mon nogen sinde fundet en forpagter nr. 11 til cafeen i kulturhuset Sløjfen? Kan det passe, at Hadsten mest skal være kendt for ting som ikke kan gå?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i februar. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

• 3. marts er det 80 år siden at man opdager olie under Saudi Arabiens sand.
• 4. marts er det 340 år siden at italienske Antonio Vivaldi fødes i Venedig. Den dag i dag er hans musik ganske populær.
• 10. marts er det 70 år siden at man for første gang ordinerer kvindelige præster i Danmark.
• 17. marts er det 40 år siden supertankeren Amoco Cadiz forliser ud for Normandiets kyst og forårsager Frankrigs værste forurening nogen sinde. 230.000 tons olie løb ud.
• 23. marts er det 20 år siden at filmen ”Titanic” får hele 11 Oscars.
• 29. marts er det 220 år siden at republikken Schweiz dannes.

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god marts.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.SYNG FORÅRET IND

SYNG FORÅRET IND

MED HADSTEN BLANDEDE KOR ... læs mere
NYT fra NATTERAVNENE i Hadsten - Hinnerup

NYT fra NATTERAVNENE i Hadsten – Hinnerup

Natteravne har afholdt deres årlige generalforsamling og nu har de konstituerede sig selv ... læs mere
Ingen indbrudsbølge i vinterferien

Ingen indbrudsbølge i vinterferien

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
2 færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

2 færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

foto Allan Andersen Der skete et færdselsuheld i går kl. 15.38 på Nordjyske Motorvej ved Hadsten. Der opstod kø på motorvejen, og en 47-årig mand nåede ikke at bremse og kørte sin bil ind i bagenden på en bil ført ... læs mere
Pressemeddelse fra Hjerteforeningen

Pressemeddelse fra Hjerteforeningen

Foredrag og generalforsamling i Hjerteforeningen Favrskov ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Majs Tortilla Chips med udeklareret gluten ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Også når det gælder statsstøtte til museer, bliver København favoriseret på bekostning af museer i resten af landet ... læs mere
Driften af Café Sløjfen gentænkes!

Driften af Café Sløjfen gentænkes!

Sløjfens bestyrelse håber på forståelse og tålmodighed for en midlertidig løsning for cafeens drift ... læs mere
Private indbrud i Hinnerup

Private indbrud i Hinnerup

Østjlland Politi oplyser ... læs mere
SE, NU STIGER SOLEN...

SE, NU STIGER SOLEN…

En af den danske samlebogs smukkeste salmer. Engang besøgte Jakob Knudsen Hadsten. Kurt Villy følger med fra sidelinien ... læs mere
Old Boys opstart

Old Boys opstart

25. februar 2018 17:31 , af Gert Jensen ... læs mere
Skt Patricks Day – oplev den i Dublin

Skt Patricks Day – oplev den i Dublin

Af Eigil Jacobsen, Rækkevej 9 8370 Hadsten ... læs mere
Loading...