|

MÅNEDENS KLUMME

af Sven Erik Ginge, jour. emer.

 

MÅNEDENS KLUMME

Af Sven Erik Ginge

jour. emer.

Så gik marts, og Hadsten har vel vænnet sig til at kulturhuset har fået nyt navn – hvis da nogen overhovedet har bemærket det. For nogle måneder siden blev det her i klummen påpeget, at to navne nok gav anledning til misforståelser: Hadsten Idræts- og Kulturhus i midtbyen, og Hadsten Kultur- og Idrætscenter i nordbyen. Vi foreslog at finde et andet navn til sportshallerne. I stedet har man ændret navnet på kulturhuset, så det nu hedder Hadsten Kulturhus Sløjfen.

Men lad endelig være at råbe det nye navn så højt at det kan høres i København! Herfra sendte Lokale- og Anlægsfonden omkring 15 bygge-millioner til Hadsten, netop med det hovedargument at det skulle være nytænkende med idræt og kultur under samme tag. Man valgte endda navnet ”Sløjfen” for at symbolisere båndet mellem idræt og kultur. Idrætten har dog aldrig fundet sig til rette i huset, og nu er idrætten så taget helt ud af navnet. Lad os ikke håbe, at fonden dukker op og forlanger pengene tilbage. I øvrigt vil det nok – når nu navnet er ændret – også være på sin plads at ændre navnet på den store navneplade, som står ved indgangen til huset.

Der skal også skiftes nogle skilte ud ved Hadsten-Centret, der som bekendt har stået tomt alt for længe. Der har været masser af planer, som ikke blev til andet end løs snak. Nu tegner det til, at det meste af centret bliver omdannet til en slags sundhedshus med apotek, fysioterapi, kiropraktor og sikkert meget mere inden for sundhed og velvære. Centret har skrantet i lang tid, for fremtiden er det brugerne af stedet, som skranter. Men alt i alt er det positivt, at der endelig igen sker noget på matriklen, også selv om den tidligere Meny-butik ikke er med i planerne – endnu i hvert fald.

Det kræver også planlægning, hvis man skal arrangere fester, sport og meget andet. Her i marts blev det offentliggjort, at Hadstens traditionelle gadecykelløb holder flyttedag, først og fremmest fordi ”Danmark Rundt” også flytter, og man kan jo ikke bruge rytterne to gange på samme dag. For gadeløbet i Hadsten betyder det et uheldigt sammenstød: cykelløbet køres torsdag aften 9. august – selvsamme aften som Lilleåmarkedet åbner. Det skal nok give kaos, når tusindvis af tilskuere fylder gaderne, samtidig med at kræmmere og andet godtfolk forsøger at finde frem til Lilleåparken. Men det giver måske også flere besøgende på markedspladsen efter løbet – og måske færre i butikkerne.

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i marts. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

  • 1. april er det 100 år siden verdens første internationale luftpostrute åbnede. Den gik mellem østrigske Wien og Kiev i det daværende Sovjetunionen, nu hovedstad i Ukraine.
  • 5. april er det 200 år siden at Chile opnår uafhængighed fra Spanien.
  • 9. april er det 100 år siden den danske arkitekt Jørn Utzon fødes.
  • 14. april er det 150 år siden at to initiativrige forretningsfolk, Theodor Wessel og Emil Vett, åbner en butik i Vestergade i Aarhus. Den ligger der endnu og hedder Magasin.
  • 20. april er det 50 år siden der var storbrand på flyvestation Vandel. 11 af flyvevåbnets observationsfly ødelægges.
  • 27. april er det 20 år siden at der udbryder storkonflikt i Danmark, folk hamstrer, og landet går hurtigt tør for gær. Konflikten drejede sig om den sjette ferieuge, arbejdsgiverne ville kun strække sig til at give fri juleaftensdag.

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god april.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Her stinker det i danskernes hjem

Her stinker det i danskernes hjem

Danskerne generes af lugt fra især afløb, køleskab, vaskemaskine og opvaskemaskine, viser undersøgelse ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK - Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

HSK – Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

af Gert Jensen, fodboldformand i HSK ... læs mere
Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Rapporten viser, at arbejdet med tidlig opsporing og tidlig indsats for at sikre børns trivsel er på rette vej. Resultaterne er også med til at pege på tre nye indsatsområder ... læs mere
Flosset image...

Flosset image…

De to største pengeinstitutter her i landet kæmper med imageproblemer og kundeflugt i stor skala ... læs mere
Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Fommand Heidi Hagen Siem fik et flot genvalg, som formand ... læs mere
Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Nils Borring (S), folkeskolelærer og borgmester i Favrskov Kommune, fylder 60 år 24. februar ... læs mere
Klimaændringer – Den danske vinkel

Klimaændringer – Den danske vinkel

Livestreamet foredrag fra Aarhus universitet ... læs mere
Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

PingvinNyt har besøgt Direktør Ruben M. Andersen, Loebeshop og han viser os rundt og fortæller hvor langt de nået i deres ny WEB-hotel ... læs mere
Loading...