|

MÅNEDENS KLUMME

af Sven Erik Ginge, jour. emer.

 

MÅNEDENS KLUMME

Af Sven Erik Ginge

jour. emer.

Så gik marts, og Hadsten har vel vænnet sig til at kulturhuset har fået nyt navn – hvis da nogen overhovedet har bemærket det. For nogle måneder siden blev det her i klummen påpeget, at to navne nok gav anledning til misforståelser: Hadsten Idræts- og Kulturhus i midtbyen, og Hadsten Kultur- og Idrætscenter i nordbyen. Vi foreslog at finde et andet navn til sportshallerne. I stedet har man ændret navnet på kulturhuset, så det nu hedder Hadsten Kulturhus Sløjfen.

Men lad endelig være at råbe det nye navn så højt at det kan høres i København! Herfra sendte Lokale- og Anlægsfonden omkring 15 bygge-millioner til Hadsten, netop med det hovedargument at det skulle være nytænkende med idræt og kultur under samme tag. Man valgte endda navnet ”Sløjfen” for at symbolisere båndet mellem idræt og kultur. Idrætten har dog aldrig fundet sig til rette i huset, og nu er idrætten så taget helt ud af navnet. Lad os ikke håbe, at fonden dukker op og forlanger pengene tilbage. I øvrigt vil det nok – når nu navnet er ændret – også være på sin plads at ændre navnet på den store navneplade, som står ved indgangen til huset.

Der skal også skiftes nogle skilte ud ved Hadsten-Centret, der som bekendt har stået tomt alt for længe. Der har været masser af planer, som ikke blev til andet end løs snak. Nu tegner det til, at det meste af centret bliver omdannet til en slags sundhedshus med apotek, fysioterapi, kiropraktor og sikkert meget mere inden for sundhed og velvære. Centret har skrantet i lang tid, for fremtiden er det brugerne af stedet, som skranter. Men alt i alt er det positivt, at der endelig igen sker noget på matriklen, også selv om den tidligere Meny-butik ikke er med i planerne – endnu i hvert fald.

Det kræver også planlægning, hvis man skal arrangere fester, sport og meget andet. Her i marts blev det offentliggjort, at Hadstens traditionelle gadecykelløb holder flyttedag, først og fremmest fordi ”Danmark Rundt” også flytter, og man kan jo ikke bruge rytterne to gange på samme dag. For gadeløbet i Hadsten betyder det et uheldigt sammenstød: cykelløbet køres torsdag aften 9. august – selvsamme aften som Lilleåmarkedet åbner. Det skal nok give kaos, når tusindvis af tilskuere fylder gaderne, samtidig med at kræmmere og andet godtfolk forsøger at finde frem til Lilleåparken. Men det giver måske også flere besøgende på markedspladsen efter løbet – og måske færre i butikkerne.

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i marts. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

  • 1. april er det 100 år siden verdens første internationale luftpostrute åbnede. Den gik mellem østrigske Wien og Kiev i det daværende Sovjetunionen, nu hovedstad i Ukraine.
  • 5. april er det 200 år siden at Chile opnår uafhængighed fra Spanien.
  • 9. april er det 100 år siden den danske arkitekt Jørn Utzon fødes.
  • 14. april er det 150 år siden at to initiativrige forretningsfolk, Theodor Wessel og Emil Vett, åbner en butik i Vestergade i Aarhus. Den ligger der endnu og hedder Magasin.
  • 20. april er det 50 år siden der var storbrand på flyvestation Vandel. 11 af flyvevåbnets observationsfly ødelægges.
  • 27. april er det 20 år siden at der udbryder storkonflikt i Danmark, folk hamstrer, og landet går hurtigt tør for gær. Konflikten drejede sig om den sjette ferieuge, arbejdsgiverne ville kun strække sig til at give fri juleaftensdag.

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god april.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.SPAREKASSEN KRONJYLLAND TÆLLER PENGENE

SPAREKASSEN KRONJYLLAND TÆLLER PENGENE

Kræftens Bekæmpelse i Favrskov fortæller om landsindsamlingen den 8. april 2018 ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Politiske kandestøberier om faste forbindelser ... læs mere
SÅ SKAL VI TIL PÅSKEBAL...

SÅ SKAL VI TIL PÅSKEBAL…

Der var engang, man kunne. Men kan man stadigvæk gå til påskebal i Hadsten? ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Unge med kræft rammes hårdt på seksualiteten ... læs mere
FRA HEDENS FAGRE LAND

FRA HEDENS FAGRE LAND

For 100 år siden måtte også Hadsten Station afgive jernbanevogne til Karup. Kurt Villy fandt ud af årsagen ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 358

Ugens naturbilleder nr. 358

Påsken og foråret er over også :-) Det er vejret også, dog er det ikke med varme vinde. Vi er nok mange, der håbede på, at påsken ville blive en kærkommen lejlighed til endelig at komme i gang med havearbejdet, ... læs mere
VI BEKLAGER

VI BEKLAGER

Pingvinnyts mailfunktion er gået ned - men vi forventer at være oppe igen i løbet af røndagen ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Kasper på 19 samler ind: 'Vi skal vise, at vi unge ikke bare sidder på vores flade' ... læs mere
Martin Godsk fortsætter alligevel

Martin Godsk fortsætter alligevel

Vi har motaget dette indlæg fra Martin Godsk. Grundfør ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Landbruget og politikere på borgen er ramt af faktaresistens… ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Listeria i aioli ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Ekspert: Seksualitet kan hjælpe kræftramte med at genfinde livskvaliteten ... læs mere
Loading...