|

MÅNEDENS KLUMME

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik april, og heller ikke i denne måned var der nyt om Banedanmarks planer om at forhøje landevejsbroen over Hadsten, et projekt som mange mener dels vil medføre store trafikale gener, dels betyde mistet omsætning i et i forvejen presset handelsliv. Planerne har tidligere medført skarpe protester, hårde ord og nye forslag. Men tilsyneladende er der faldet helt ro om sagen – hvilket nok ikke er gode tegn. Stilheden kunne tyde på, at enten regnes der stadig på nye og dyrere muligheder, eller også går Banedanmark bare i gang som planlagt. Det kunne være rart at vide hvor sagen står, men det kniber med informationen for tiden.

Her sidst i april tog man første spadestik til Hadstens nye brandstation. Den gamle, slidte og umoderne på Vesselbjergvej i midtbyen erstattes af en ny ved Skanderborgvej i sydbyen. Der er både plusser og minusser ved flytningen. Hvis uheldet er ude, og noget brænder, så vil brandfolkenes køretid være lidt længere til både nordbyen og hele det østlige opland. Men det opvejes måske af det faktum, at nogle af de frivillige brandmænd kan nå hurtigere frem til stationen og brandbilerne, da de arbejder i samme område hvor den nye brandstation ligger.

Køretid er også vigtig når det gælder ambulancer, og her kniber det virkelig for Hadsten. Ved ”hastegrad A” (livstruende og mulig livstruende hos patienten), er regionens mål, at 75 procent af udrykningerne skal være fremme inden for maksimalt ti minutter. I hele Favrskov Kommune når vi dog kun op på godt 68 procent. I både Hinnerup og Hammel har man Falck-stationer, så her er tiden i gennemsnit målt til fine 6,08 og 6,31 minutter. Men der er jo en del køretid til Hadsten, og det bringer gennemsnittet slemt op. Til Hadsten er udrykningstiden i gennemsnit på hele 10,21 minutter, så set i dén sammenhæng er Hadsten jo et udkantsområde. Men det hjælper nok ikke at skifte ”leverandør” fra Falck til noget andet. Det prøvede man jo i Syddanmark uden stort held.

Her i april har vores kommune derimod skiftet samarbejdspartner når det gælder vedligeholdelse af fortove, grønne områder og lignende. Et firma i Søften har overtaget opgaverne efter Hededanmark, formentlig fordi kommunen kan spare penge. Så der er nok ikke udsigt til bedre fortove og flere nyklippede plæner, bare fordi der står et nyt navn på ryggen af medarbejderne.

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i april. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

• 1. maj er det 50 år siden at Legoland i Billund åbner.
• 5. maj er det 200 år siden den tyske filosof Karl Marx fødes i Trier ved Moselfloden. Han grundlagde det han selv kaldte for ”den videnskabelige socialisme”.
• 11. maj er det 160 år siden at Minnesota optages som stat nummer 32 i USA.
• 15. maj er det 70 år siden at den nyoprettede stat Israel angribes af egyptiske fly, og invaderes af tropper fra Libanon og Jordan.
• 22. maj er det 40 år siden at 36 fangere blev undsat af helikoptere efter to døgn på en isflage ved Uummannaq i Grønland. Deres 300 slædehunde måtte efterlades.
• 23. maj er det 30 år siden at instruktøren Bille August vinder både De gyldne Palmer og en Oscar for filmen ”Pelle Erobreren”.
• 26. maj er det 220 år siden at England indfører indkomstskat for indtægter over 200 pund.

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god maj.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Hadsten Bio – Nu med opera ... læs mere
GENERATION DUM!

GENERATION DUM!

På det seneste har vi på TV2 kunnet se, at det er ganske almindelig praksis, at gymnasieelever som den mest naturlige ting i verden pjækker fra undervisningen ... læs mere
Nyt tag og ventilationssystem til Inside

Nyt tag og ventilationssystem til Inside

Bedre indeklima og et mindre el-forbrug bliver resultatet, når Kultur- og Sundhedscenter Inside i Hammel får nyt tagbelægning og ventilationssystem ... læs mere
NYT fra Favrskov Kommune

NYT fra Favrskov Kommune

Borgerservice river skrankerne ned ... læs mere
Loading...