|

Månedens klumme

Af Sven Erik Ginge jour. emer.

Så gik juli, og som forventet blev Hadsten ikke overrendt af turister. Det var en skam, for de kunne opleve midtbyen langt renere end tidligere. Kommunen har ansat et nyt firma til vedligeholdelse af gader og grønne arealer, og det gør de godt. Nu kan man ligefrem opleve, at der klippes hække, tømmes skraldespande og luges mellem fliserne. Men tiden har jo heller ikke skullet bruges på plæneklipning efter ugers tørke.

På de fleste arbejdspladser er alle nu på plads igen efter sommerferien. Det gælder også de firmaer, som bygger ny brandstation ved Skanderborgvej. Det skrider fremad. Sideløbende med den nye bygning begynder snakken om, hvad der skal ske med den gamle brandstation på Vesselbjergvej. Den har det ikke for godt, og skal formentlig nedrives. Måske ender det på samme måde med villaen ved siden af, som også er kommunal, og som bl.a. har rummet musikskolens administration.

En del politikere vil nok mene, at arealet, hvis det blev ryddet, kunne rumme en del nye boliger, især hvis man også byggede i højden. Erfaringerne er dog ikke de bedste med at sælge en grund, hvor køberen også skal stille med et byggeprojekt. Det gik jo slet ikke da man forsøgte sig med realskolegrunden.

Måske er der nogle fremsynede mennesker, som kunne se andre løsninger end lige mursten. Hvad om man fjernede villa og brandstation, og derefter ”lukkede op” til byskoven med et pænt anlæg og nogle stier. Det er alle tiders chance for endelig at få byskoven til at hænge sammen med byen.

Og nu vi er i samme kvarter: den første kommunale million er bevilget til udvidelse af det gamle rådhus. Endelig bliver de grimme pavilloner fjernet, og erstattet af nybyggeri i en langt pænere udgave. En række kommunale kontorer skal nu samles, hidtil har de været fordelt rundt om i byen. Og ifølge de seneste planer skal nærpolitiet også have lokaler i det nye, altså en flytning fra gadeplan i centret ved Østergade. Den lille nærpolitistation bliver dermed ikke helt så synlig og tilgængelig. Til gengæld ser kommunens ansatte ud til at få nemt til en slags vagttjeneste, når de har besøg at utilfredse borgere. Hvilket sker.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i juli. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

  • 1. august er det 520 år siden at opdagelsesrejsende Christoffer Columbus rammer det amerikanske fastland ved Venezuela. Han kalder stedet for Santa Isla da han tror det er en ø.
  • 4. august er det 100 år siden at tyskernes sidste store offensiv under 1. verdenskrig bryder sammen under det andet slag ved Marne i Frankrig.
  • 10. august er det 390 år siden det svenske orlogsfartøj Vasa synker på jomfrurejsen. Skibet sejlede 1300 meter på 20 minutter, hvorefter det kæntrede. Vraget blev først hævet i 1968.
  • 16. august er det 60 år siden der i Michigan, USA, fødes en pige som får navnet Madonna Louise Veronica Ciccone. Hun bliver senere verdenskendt som sangerinden Madonna.
  • 21. august er det 130 år siden at amerikaneren William Seward Burrough får patent på verdens første regnemaskine.
  • 24. august er det 50 år siden Frankrig detonerer en atombombe i Stillehavet, og dermed bliver verdens femte atommagt. 

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god august.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Få din bil gjort klar til vinterferien

Få din bil gjort klar til vinterferien

Hos NYMANN-AUTOPARTS A/S på Kirkevej 65 i Hadsten har de alt det du skal bruge for at din bil er sikker at køre i på din vej på sommerferie. Pingvinnyt har besøgt forretningen - se her ... læs mere
Børne- og Ungepolitikken i Favrskov

Børne- og Ungepolitikken i Favrskov

Bred involvering bag godkendt børne- og ungepolitik ... læs mere
Forkert mærkning på hummus og aioli

Forkert mærkning på hummus og aioli

Tilbagetrukne Fødevarer ... læs mere
Pølser med ost i forkert emballage

Pølser med ost i forkert emballage

Tilbagetrukne Fødevarer ... læs mere
De første studenter er sprunget ud

De første studenter er sprunget ud

Se studenter fra den 25. juni 2019 fra Favrskov Gymnasium i HADSTEN ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Veteranhøstdage – sætter igen fokus på høsten og landbrugsmaskinerne ... læs mere
Tilbagetrrukne Fødevarer

Tilbagetrrukne Fødevarer

Oreo Joy Fills uden dansk varedeklaration ... læs mere
Helle Walentin tilbage i 1. division

Helle Walentin tilbage i 1. division

Den tidligere topscorer i 1. division, Helle Walentin Beier vil fra den kommende sæson være at finde i 1. divisionstruppen.  ... læs mere
Indbrud i Hammel

Indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld i Selling

Færdselsuheld i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Brand i skur bredte sig til to huse

Brand i skur bredte sig til to huse

_Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Nyt fra Ældrerådet i Favrskov

Nyt fra Ældrerådet i Favrskov

af Erik Bertelsen, Thorrsø ... læs mere
Loading...