|

Månedens klumme

Af Sven Erik Ginge jour. emer.

Så gik juli, og som forventet blev Hadsten ikke overrendt af turister. Det var en skam, for de kunne opleve midtbyen langt renere end tidligere. Kommunen har ansat et nyt firma til vedligeholdelse af gader og grønne arealer, og det gør de godt. Nu kan man ligefrem opleve, at der klippes hække, tømmes skraldespande og luges mellem fliserne. Men tiden har jo heller ikke skullet bruges på plæneklipning efter ugers tørke.

På de fleste arbejdspladser er alle nu på plads igen efter sommerferien. Det gælder også de firmaer, som bygger ny brandstation ved Skanderborgvej. Det skrider fremad. Sideløbende med den nye bygning begynder snakken om, hvad der skal ske med den gamle brandstation på Vesselbjergvej. Den har det ikke for godt, og skal formentlig nedrives. Måske ender det på samme måde med villaen ved siden af, som også er kommunal, og som bl.a. har rummet musikskolens administration.

En del politikere vil nok mene, at arealet, hvis det blev ryddet, kunne rumme en del nye boliger, især hvis man også byggede i højden. Erfaringerne er dog ikke de bedste med at sælge en grund, hvor køberen også skal stille med et byggeprojekt. Det gik jo slet ikke da man forsøgte sig med realskolegrunden.

Måske er der nogle fremsynede mennesker, som kunne se andre løsninger end lige mursten. Hvad om man fjernede villa og brandstation, og derefter ”lukkede op” til byskoven med et pænt anlæg og nogle stier. Det er alle tiders chance for endelig at få byskoven til at hænge sammen med byen.

Og nu vi er i samme kvarter: den første kommunale million er bevilget til udvidelse af det gamle rådhus. Endelig bliver de grimme pavilloner fjernet, og erstattet af nybyggeri i en langt pænere udgave. En række kommunale kontorer skal nu samles, hidtil har de været fordelt rundt om i byen. Og ifølge de seneste planer skal nærpolitiet også have lokaler i det nye, altså en flytning fra gadeplan i centret ved Østergade. Den lille nærpolitistation bliver dermed ikke helt så synlig og tilgængelig. Til gengæld ser kommunens ansatte ud til at få nemt til en slags vagttjeneste, når de har besøg at utilfredse borgere. Hvilket sker.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i juli. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

  • 1. august er det 520 år siden at opdagelsesrejsende Christoffer Columbus rammer det amerikanske fastland ved Venezuela. Han kalder stedet for Santa Isla da han tror det er en ø.
  • 4. august er det 100 år siden at tyskernes sidste store offensiv under 1. verdenskrig bryder sammen under det andet slag ved Marne i Frankrig.
  • 10. august er det 390 år siden det svenske orlogsfartøj Vasa synker på jomfrurejsen. Skibet sejlede 1300 meter på 20 minutter, hvorefter det kæntrede. Vraget blev først hævet i 1968.
  • 16. august er det 60 år siden der i Michigan, USA, fødes en pige som får navnet Madonna Louise Veronica Ciccone. Hun bliver senere verdenskendt som sangerinden Madonna.
  • 21. august er det 130 år siden at amerikaneren William Seward Burrough får patent på verdens første regnemaskine.
  • 24. august er det 50 år siden Frankrig detonerer en atombombe i Stillehavet, og dermed bliver verdens femte atommagt. 

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god august.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Indbrud i Thorsø

Indbrud i Thorsø

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Stor interesse for at blive domsmand

Stor interesse for at blive domsmand

Kommunen har allerede fået langt flere ansøgere, der vil være domsmænd, end der er behov for. Dog mangler der nogle personer for at gøre listen repræsentativ ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Udeklarerede allergener i Blomsterbergs citronfromage ... læs mere
Er kørerutinerne lidt rustne?

Er kørerutinerne lidt rustne?

Ældre Sagen tilbyder opfriskningskursus for erfarne (læs ældre) bilister ... læs mere
Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

I fremtiden kan det blive vanskeligere at finde en elektriker, der har tid til at ordne ledningerne i huset ... læs mere
Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Politiet i hele Danmark har gennem de seneste dage fået flere anmeldelser om personer, der deler en video af et drab på en kvinde i Marokko ... læs mere
Efterlysning

Efterlysning

Østjyllands Politi efterlyser den 67-årige Peder Madsen Høgh, der er forsvundet fra sit hjem i Randers midtby ... læs mere
Litterær lørdagsquiz

Litterær lørdagsquiz

Quiz-tid på Hadsten Bibliotek ... læs mere
NYT fra Ældre Sagen

NYT fra Ældre Sagen

Mødested for mænd ... læs mere
Statsministeren har udskrevet valg!

Statsministeren har udskrevet valg!

Valgrygterne har længe floreret på Christiansborg. I søndags trykkede statsministeren på valgknappen ... læs mere
Rejser i Norden

Rejser i Norden

Det østjyske rejsebureau Rejs og oplev udbyder i år to rejser til vores nordiske nabolande. Anne Hansen Aamand, Hadsten, der er rejseleder fortæller, at der er store forskelle men og så lighedspunkter på Gotland og Island, der er to af ... læs mere
Loading...