|

Månedens klumme

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik august, og vi fik overstået både cykelløbet og Lilleåmarkedet. Begge dele blev ramt at den normale danske sommer med blæst og byger. Efter måneders tørke og hedebølge var det ikke ret godt timet af vejrguderne.

Cykelløbet havde færre tilskuere end tidligere, måske er et enkelt udenlandsk navn ikke længere tillokkende nok. Og da regnen begyndte midt i løbet, blev der virkelig god plads rundt på ruten. Ærgerligt. Borgmester Nils Borring startede som sædvanlig løbet, men i år nøjedes han med at råbe ”kør”. Der var ingen startpistol – men der var jo også afbrændingsforbud…

Nogle har sikkert også ærgret sig på Lilleåmarkedet. Lørdag eftermiddag og søndag eftermiddag plejer at være velbesøgt, men silende regn jagede folk enten hjem eller inden døre. Synd for kræmmerne udendørs, men sikkert godt for øl-omsætningen i teltene. Men generelt virkede både cykelløb og byfest lidt mere glansløst end normalt – vejret og det store arbejde ufortalt.

August var også måneden hvor der blev holdt rejsegilde på den nye brandstation i Over Hadsten. Der var ingen grænser for, hvordan man roste udsigten ned over byen. Det er en noget billig efterrationalisering. Må vi lige gøre opmærksom på, at grunden blev valgt, fordi kommunen ikke mente at kunne sælge den dyrt til villabebyggelse, da den har en kedelig transformatorstation som nabo. Og ingen tror vel heller, at brandmændene vil stå og nyde udsigten når alarmen lyder. De lader udsigt være udsigt og sørger for at komme afsted.

Bortset fra cykelløb og Lilleåmarked, så havde august ikke mange tilbud – hvis man ellers ser bort fra skolestart! Gymnasiet bød velkommen til en masse unge i 1.G., og der gik ikke længe, inden eleverne fandt ud af at holde ”fredagsbar” i Lilleåparken. De unge er pænt flinke til at opfordre alle og enhver til at arbejde for et renere miljø. Det ville klæde de unge, hvis de lige kiggede sig tilbage i Lilleåparken, når de forlod den efter ”fredagsbaren”. Så kunne de måske overveje, hvordan de selv kunne medvirke til et renere miljø og en smukkere natur. Det skulle vel ikke være nødvendigt at sætte faget ”oprydning” på skoleskemaet?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i august. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

  • 2. september er det 60 år siden at Kina åbner sin første tv-station.
  • 5. september er det 320 år siden Tzar Peter forsøger at indføre vestlige normer i Rusland, bl.a. ved at beordre mænd til at fjerne deres skæg. Da det ikke lykkes særlig godt indfører han skat på skæg!
  • 11. september er det 90 år siden universitetet i Århus åbner.
  • 17. september er det 180 år siden billedhuggeren Bertel Thorvaldsen flytter tilbage til Danmark efter 41 år i Rom. Han får en heltemodtagelse, og tilbydes atelier og bolig på Charlottenborg.
  • 22. september er det 60 år siden at der i Toscana, Italien, fødes en lille knægt som får navnet Andrea Bocelli. Han begyndte at spille klaver som seksårig, blev totalt blind som 12-årig, og blev siden en verdensberømt tenor.
  • 29. september er det 50 år siden Jørn Hjorting og Danmarks Radio lancerer ”Dansktoppen”.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god september.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vil du købe en brugt bil af en af disse politikere?

Vil du købe en brugt bil af en af disse politikere?

Ny troværdighedsanalyse giver atter vores politikere dumpekarakter ... læs mere
Mads Hoe er klar til Padborg Park

Mads Hoe er klar til Padborg Park

DM løbet køres i denne weekend ... læs mere
Danmarks Biblioteker giver dig ORDET

Danmarks Biblioteker giver dig ORDET

Danmarks Biblioteksuge ’18 sætter fokus på ORD og deres betydning for os som mennesker. Startskuddet lyder på FNs internationale læsedag lørdag den 8. september 2018 og fortsætter hele den efterfølgende uge 37 ... læs mere
Bold i aften 18.30 på NMT-BYENS Arena, Hadsten⚽

Bold i aften 18.30 på NMT-BYENS Arena, Hadsten⚽

Serie 2 møder Lystrup IF. Serie - 4 spiller mod Kristrup B ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 380.

Ugens naturbilleder nr. 380.

Sommerheden er forbi, og efteråret banker på døren. I år gik vi næsten direkte fra vintervejr til sommervejr - gad vide om vi så nu går direkte fra sommervejr til vintervejr??? ... læs mere
NYT på Radio Hadsten

NYT på Radio Hadsten

Sangeren Michael Korup besøger Radio Favrskov Fredag den 31/8 mellem 15-17 ... læs mere
Besvarelse af spørgsmål stillet i byrådets spørgetid 28. august 2018

Besvarelse af spørgsmål stillet i byrådets spørgetid 28. august 2018

Favrskov Børns Rettigheder v. Niels-Søren Bøgh, v. Kasper Kay Petersen ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Fejl i mærkning på chokoladecreme ... læs mere
Arrangementer hos Wineboutique på Favrskovvej i Hadsten

Arrangementer hos Wineboutique på Favrskovvej i Hadsten

Så er programmet for vores efterårs arrangementer klar. Det bliver et efterår med helt fantastiske arrangementer og med flere spændende gæster udefra fortæller vinhandler Flemming Nielsen ... læs mere
Hvad siger du så ? helstegt PATTEGRIS med tilbehør

Hvad siger du så ? helstegt PATTEGRIS med tilbehør

annonce Vi griller helstegt pattegris året rundt fortæller Knud Slagter fra Bakkjærsmindes Gårdbutik i Laurbjerg ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Mug i tørrede abrikoser ... læs mere
Loading...