|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge jour. emer.

 

Så gik januar, og en del af årets første måned er gået med at snakke om broer. En helt igennem amatøragtig trafikmåling på Skovvej-broen forarger en del mennesker. Men ellers har de fleste vist forenklet sagen lidt for meget til kun at handle om dette: Skal broen væk eller skal den blive.

Helt så enkelt er det ikke, så lad os sætte en række detaljer på:

Broen over Randersvej er bygget i 1960. Dengang var hverken trafiktal eller lastbiler særlig høje, så en gennemkørselshøjde ude midtpå var kun 3,90 meter. Det rækker ikke i dag. Lad os følge en lastvogn fra Randers mod Skanderborg: Chaufføren ved at broen er for lav, så han drejer til højre ad ringvejen. Snart rammer han rundkørslen ved Kirkevej. Da tung trafik er forbudt på Kirkevej må han fortsætte ad ringvejen frem til rundkørslen ved Hammelvej. Her kan han ikke fortsætte lige ud, da Nygårdsvænget er en blind stamvej til et villakvarter. Altså må lastvognen ind ad Hammelvej, forbi Østervangskolen med hundredvis af børn – slet ikke nogen god kombination.

Derfor har de lokale myndigheder tænkt lidt videre: Nygårdsvænget bliver til ringvej (det bliver de nok ikke særlig glade for i villakvarteret). Vejen forlænges vest om industriområdet til enden af Toftegårdsvej, hvor lastvognen endelig kan komme til venstre ud mod Skanderborgvej. Inden skal vigepligtsreglerne nok laves om ved Over Hadstenvej. En plan endnu længere ude i fremtiden sigter efter endnu et ringvej-stykke, som ender helt oppe i nærheden af Over Hadsten Kirke.

Alt dette er sådan set en følge af, at Skovvej-broen er lidt for lav. Kunne en mere enkel (og langt billigere) løsning da ikke være, at man bare graver en halv meters penge af Randersvej på hver side af broen. Så bliver den helt automatisk tilsvarende højere.

Apropos broer, så er man i Hadsten og omegn noget forundret over Banedanmark. Togene skal køre hurtigere, så overkørslerne i Haarvad, Lerbjerg og Bidstrup skal lukkes og erstattes af broer – troede man. Pludselig antydede Banedanmark, at man måske slet ikke vil bygge broerne, men bare lukke vejene. Hvilket hurtigt bragte en stab af højtråbende politikere på banen. Og så var Banedanmark lige så pludseligt tilbage ved de oprindelige planer med broer i stedet for overkørsler.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i januar. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

  • 1. februar er det 100 år siden den første Miss America bliver kåret. Titlen går til Edith Hyde, der er gift og mor til to.
  • 1. februar er det 80 år siden at et italiensk ægtepar, bosat i Danmark, får en søn. Han får navnet Dario Carlo Giacomo Campeotto.
  • 6. februar er det 200 år siden Singapore grundlægges som handelspost for Britisk Østindisk Compani.
  • 15. februar er det 60 år siden at Aksel Larsen ekskluderes af Kommunistpartiet, hvorefter han stifter SF.
  • 24. februar er det 200 år siden at det ni-årige vidunderbarn Frederic Chopin debuterer ved en klaverkoncert i Warszawa.
  • 27. februar er det 130 år siden at man i Burma åbner jernbanelinjen mellem Rangoon og Mandalay.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god februar.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Søgningen til erhvervsuddannelserne har i Favrskov taget et flot hop til knap 23 procent. Favrskov er dermed tæt på at opfylde 2020-målet om, at hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse ... læs mere
Loading...