|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge jour. emer.

 

Så gik januar, og en del af årets første måned er gået med at snakke om broer. En helt igennem amatøragtig trafikmåling på Skovvej-broen forarger en del mennesker. Men ellers har de fleste vist forenklet sagen lidt for meget til kun at handle om dette: Skal broen væk eller skal den blive.

Helt så enkelt er det ikke, så lad os sætte en række detaljer på:

Broen over Randersvej er bygget i 1960. Dengang var hverken trafiktal eller lastbiler særlig høje, så en gennemkørselshøjde ude midtpå var kun 3,90 meter. Det rækker ikke i dag. Lad os følge en lastvogn fra Randers mod Skanderborg: Chaufføren ved at broen er for lav, så han drejer til højre ad ringvejen. Snart rammer han rundkørslen ved Kirkevej. Da tung trafik er forbudt på Kirkevej må han fortsætte ad ringvejen frem til rundkørslen ved Hammelvej. Her kan han ikke fortsætte lige ud, da Nygårdsvænget er en blind stamvej til et villakvarter. Altså må lastvognen ind ad Hammelvej, forbi Østervangskolen med hundredvis af børn – slet ikke nogen god kombination.

Derfor har de lokale myndigheder tænkt lidt videre: Nygårdsvænget bliver til ringvej (det bliver de nok ikke særlig glade for i villakvarteret). Vejen forlænges vest om industriområdet til enden af Toftegårdsvej, hvor lastvognen endelig kan komme til venstre ud mod Skanderborgvej. Inden skal vigepligtsreglerne nok laves om ved Over Hadstenvej. En plan endnu længere ude i fremtiden sigter efter endnu et ringvej-stykke, som ender helt oppe i nærheden af Over Hadsten Kirke.

Alt dette er sådan set en følge af, at Skovvej-broen er lidt for lav. Kunne en mere enkel (og langt billigere) løsning da ikke være, at man bare graver en halv meters penge af Randersvej på hver side af broen. Så bliver den helt automatisk tilsvarende højere.

Apropos broer, så er man i Hadsten og omegn noget forundret over Banedanmark. Togene skal køre hurtigere, så overkørslerne i Haarvad, Lerbjerg og Bidstrup skal lukkes og erstattes af broer – troede man. Pludselig antydede Banedanmark, at man måske slet ikke vil bygge broerne, men bare lukke vejene. Hvilket hurtigt bragte en stab af højtråbende politikere på banen. Og så var Banedanmark lige så pludseligt tilbage ved de oprindelige planer med broer i stedet for overkørsler.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i januar. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

  • 1. februar er det 100 år siden den første Miss America bliver kåret. Titlen går til Edith Hyde, der er gift og mor til to.
  • 1. februar er det 80 år siden at et italiensk ægtepar, bosat i Danmark, får en søn. Han får navnet Dario Carlo Giacomo Campeotto.
  • 6. februar er det 200 år siden Singapore grundlægges som handelspost for Britisk Østindisk Compani.
  • 15. februar er det 60 år siden at Aksel Larsen ekskluderes af Kommunistpartiet, hvorefter han stifter SF.
  • 24. februar er det 200 år siden at det ni-årige vidunderbarn Frederic Chopin debuterer ved en klaverkoncert i Warszawa.
  • 27. februar er det 130 år siden at man i Burma åbner jernbanelinjen mellem Rangoon og Mandalay.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god februar.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Sommerkirke søndag d. 30. juni kl. 19.00 ... læs mere
Glædelig midsommer-jul

Glædelig midsommer-jul

I dag den 24. juni er vi nøjagtig lige langt fra juleaften 2018 og juleaften 2019. Man kan med andre ord ikke komme på længere afstand af julen. Men i Hadsten har julen varet helt frem til ugen før Sankthans ... læs mere
Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup, som nu er under efterslukning ... læs mere
Brand på Kløvervej i Hinnerup

Brand på Kløvervej i Hinnerup

østjyllands Opliti oplyser ... læs mere
Stor tilfredshed med kultursatsning

Stor tilfredshed med kultursatsning

Mere end 2300 deltagere gæstede teaterforestillingen ”Spådommen om Høje Stene”. En forestilling, der gav deltagerne en unik oplevelse og samtidig formidlede Favrskovs historie midt i den grønne natur ... læs mere
DØDSFALD

DØDSFALD

Fhv. rektor Jørgen Christiansen ... læs mere
Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

Erik Sand er 45 år gammel, familiemenneske og assurandør for GF forsikring. Han har flere års erfaring med at sælge forsikringer men synes at fundet et godt professionelt og personligt match hos GF forsikring ... læs mere
Tre etaper når Banedanmark  skal modernisere i Hadsten

Tre etaper når Banedanmark skal modernisere i Hadsten

Når Banedanmark holder informationsmøde i Sløjfen i Hadsten mandag 24. juni, så bliver det nok uden de fleste af byens handlende ... læs mere
Loading...