|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik februar, og man kan gå og vente på at vinteren stopper. Til den tid går kommunen i gang med at udvide det tidligere rådhus ved Vesselbjergvej. De grimme pavilloner skal væk og erstattes af nye røde mursten, hvilket ikke kan undgå at forskønne området. Til gengæld kan man forvente at en større del af rådhushaven bliver til parkeringsplads. Altså mindre grønt, men også mindre grimt.

Men der arbejdes også med andre planer hos kommunen, f.eks. noget som hedder ”aflastningsområder for detailhandel”. I Hadsten betyder det mulighed for at etablere udvalgsvarebutikker på området ved Rema 1000, som vistnok efterhånden hedder Gadeberg-Centret. Det bliver muligt – sammenlagt – at lave butikker for op mod 6000 kvadratmeter, og man håber – igen – at få en Jysk-butik. Sidst gik der så længe med planlægningen, at Jysk sprang fra. Men man kan nok spørge sig selv, og kommunen, om Hadsten for tiden har brug for ”aflastningsområder” for handelslivet. Butikkernes i midtbyen har nok at gøre med at overleve, uden konkurrence fra nye i byens udkant. Bare spørg butiksejerne i Randers midtby, hvordan de har det efter at Randers Storcenter har fået godt fat.

”Der kan etableres butikker som kan konkurrere med butikker i midtbyen”, hedder det i oplægget til ”aflastningsområdet”. Så om nogle år kan man måske kalde midtbyen for ”afviklingsområde”.

Derimod er der en vældig positiv udvikling på Østervangskolen. Tænketanken CEPOS har undersøgt hvad der lidt tørt beskrives som ”faglig udvikling af eleverne ud fra deres sociale baggrund”. Østervangskolen er kommunens bedste med en placering som nummer 43. Det lyder måske ikke af alverden, men det er altså blandt mere end 1400 skoler landet over. Regner man lidt på tallene ligger omkring 97 procent af Danmarks folkeskoler dårligere end Østervangskolen. Flot.

Derimod var det ikke særlig flot sidst Banedanmark sleb skinnerne gennem Hadsten, hvilket sker med jævne mellemrum, ledsaget af larm og lys. En monster-maskine på 95 meter og 325 tons skød ved et uheld en jernstang tværs over Vestergade, ramte et hus, stangen gik gennem et glasparti, videre igennem en dør til et toilet, hvor jernstangen smadrede både toiletkumme og loft. Det kørte ikke ligefrem på skinner dén nat for Banedanmark.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i februar. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

  • 4. marts er det 500 år siden den spanske conquistador Hernan Cortes ankommer til Mexico for at søge efter Aztekernes civilisation og deres rigdomme.
  • 9. marts er det 60 år siden de første eksemplarer af Barbie-dukken kommer til salg i USA.
  • 14. marts er det 40 år siden at Handelsministeriet udsteder dekret om, at alle offentlige bygninger skal spare på energien. Højest tilladte temperatur inden døre er 20 grader.
  • 17. marts er det 70 år siden den tyske sekt ”Udsendinge fra den hellige engel” meddeler at jorden går under samme dag kl. 12.30. Som bekendt fik de ikke ret.
  • 18. marts er det 70 år siden at NATO etableres af syv europæiske nationer.
  • 28. marts er det 80 år siden at den spanske borgerkrig slutter, da Madrid overgiver sig til general Francos tropper. 600.000 døde, heraf 110 danskere.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god marts.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup, som nu er under efterslukning ... læs mere
Brand på Kløvervej i Hinnerup

Brand på Kløvervej i Hinnerup

østjyllands Opliti oplyser ... læs mere
Stor tilfredshed med kultursatsning

Stor tilfredshed med kultursatsning

Mere end 2300 deltagere gæstede teaterforestillingen ”Spådommen om Høje Stene”. En forestilling, der gav deltagerne en unik oplevelse og samtidig formidlede Favrskovs historie midt i den grønne natur ... læs mere
DØDSFALD

DØDSFALD

Fhv. rektor Jørgen Christiansen ... læs mere
Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

Erik Sand er 45 år gammel, familiemenneske og assurandør for GF forsikring. Han har flere års erfaring med at sælge forsikringer men synes at fundet et godt professionelt og personligt match hos GF forsikring ... læs mere
Tre etaper når Banedanmark  skal modernisere i Hadsten

Tre etaper når Banedanmark skal modernisere i Hadsten

Når Banedanmark holder informationsmøde i Sløjfen i Hadsten mandag 24. juni, så bliver det nok uden de fleste af byens handlende ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 422.

Ugens naturbilleder nr. 422.

Midsommer står for døren og dagens længde er nu 17 timer og 42 minutter. Nyd de lyse timer, allerede fra på søndag er dagens længde aftagene ... læs mere
HADSTEN TRÆF 2019 - vi bliver flere og flere

HADSTEN TRÆF 2019 – vi bliver flere og flere

Gregers Petersen og Lars Toft-Hansen fortsætter med at tage kontakt til personer med tilknytning til Hadsten ... læs mere
Musikgudstjeneste i Ødum Kirke Torsdag d. 27. juni k. 19.30

Musikgudstjeneste i Ødum Kirke Torsdag d. 27. juni k. 19.30

Gudstjeneste på en ny måde midt i en sommertid ... læs mere
Loading...