|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik marts, og en del af måneden er blevet brugt til at diskutere kommunens nye og ambitiøse midtbyplan for Hadsten. En plan, som angiver retningen for hvor og hvordan Hadsten kan udvikle sig over de næste mange år.

Kommunens planlæggere forestiller sig blandt andet, at der kan bygges lejligheder ved Vesselbjergvej, både ved den gamle brandstation og på P-pladsen ved siden af. Og der kan gøres plads til en dagligvareforretning på P-pladsen mellem lægehuset og Vesselbjergvej. Syd for banen er der mange muligheder: boligblokke i fire etager langs den inderste del af Vestergade og rundt om hjørnet ned ad Ågade. Måske punkthuse i fem etager på den inderste del af Lilleåparken, der hvor der før var legeplads, men et areal der ikke mere bruges særlig meget.

De gamle lejligheder langs Ågade kan helt forsvinde og erstattes af nyt i varierende højder. På P-pladsen mellem Sløjfen og stationen kan der bygges i helt op til otte etager. Og langs begge sider at strøget kan en del af den gamle bolig- og butiksmasse erstattes af nyt i tre-fire etager. Det ser dog lidt bekymrende ud, at så mange offentlige parkeringspladser forsvinder i byggeplaner.

Men der er i hvert fald muligheder nok i den nye midtbyplan, som får sit eget borgermøde i næste uge. Fine planer, store visioner. Nu mangler vi bare nogle investorer med nogle store pengesække.

Marts blev også måneden hvor håndværkerskolen igen udvider – og det bliver ikke den sidste gang. Der skal bygges endnu et skolehjem, denne gang på arealet mellem skolen og Hadbjergvej. Håndværkerskolen har opkøbt en del ejendomme i området, og snart kan spaden stikkes i jorden til endnu en udvidelse.

Den lokale revy har også udvidet. Fra at være få på scenen til nu ti. Fra en enkelt pianist til nu et helt orkester. Fra stilleståen til indøvet koreografi. Det bliver mere og mere professionelt når der spilles revy i kulturhuset Sløjfen. Nu venter mange på endnu en udvidelse, nemlig af køkkenet i Sløjfen. Det er ærligt talt lidt sølle, at maden år efter år – til revy og mange andre arrangementer i huset – skal bringes fra en udenbys leverandør – den fine kvalitet ufortalt. Kunne vi dog ikke snart få et rigtigt køkken i Sløjfen, så en fagperson kunne se en forretning i at være der?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i marts. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

  • 5. april er det 40 år siden at 6000 bryggeriarbejdere fra Carlsberg og Tuborg skaber trafikkaos i København, da de marcherer mod Christiansborg i protest mod overenskomstforhandlingerne.
  • 6. april er det 110 år siden den amerikanske polarforsker Robert Peary hævder at han som den første er nået frem til Nordpolen. Det viste sig senere ikke at passe.
  • 7. april er det 100 år siden den tyske delstat Bayern udråber sig som selvstændig republik. Få uger senere knuser militæret opstanden, og 700 mister livet.
  • 15. april er det 160 år siden man påbegynder Suez-kanalen. Den står færdig ti år senere.
  • 19. april er det 330 år siden slottet Sophie Amalienborg (Amalienborgs forgænger) brænder, og 171 mister livet.
  • 22. april er det 150 år siden Danmarks første cykelløb køres på Strandvejen ved København.

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god april.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Sommerkirke søndag d. 30. juni kl. 19.00 ... læs mere
Glædelig midsommer-jul

Glædelig midsommer-jul

I dag den 24. juni er vi nøjagtig lige langt fra juleaften 2018 og juleaften 2019. Man kan med andre ord ikke komme på længere afstand af julen. Men i Hadsten har julen varet helt frem til ugen før Sankthans ... læs mere
Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup, som nu er under efterslukning ... læs mere
Brand på Kløvervej i Hinnerup

Brand på Kløvervej i Hinnerup

østjyllands Opliti oplyser ... læs mere
Stor tilfredshed med kultursatsning

Stor tilfredshed med kultursatsning

Mere end 2300 deltagere gæstede teaterforestillingen ”Spådommen om Høje Stene”. En forestilling, der gav deltagerne en unik oplevelse og samtidig formidlede Favrskovs historie midt i den grønne natur ... læs mere
DØDSFALD

DØDSFALD

Fhv. rektor Jørgen Christiansen ... læs mere
Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

Erik Sand er 45 år gammel, familiemenneske og assurandør for GF forsikring. Han har flere års erfaring med at sælge forsikringer men synes at fundet et godt professionelt og personligt match hos GF forsikring ... læs mere
Tre etaper når Banedanmark  skal modernisere i Hadsten

Tre etaper når Banedanmark skal modernisere i Hadsten

Når Banedanmark holder informationsmøde i Sløjfen i Hadsten mandag 24. juni, så bliver det nok uden de fleste af byens handlende ... læs mere
Loading...