|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik maj, og arbejdet med at renovere Sct. Pauls Kirke fortsætter. Man må vist godt kigge ind hvis man vil følge lidt med. Arbejdet, der varer det meste af året, indebærer nyt det ene og nyt det andet til den snart 100-årige kirke. For nogen tid siden var denne klummeskribent til en andagt i en nordjysk kirke, og her havde man fastmonterede storskærme på begge sider af alteret. Her viste man skriftstederne og salmeteksterne, faktisk gik præsten rundt med en fjernbetjening hele tiden for at skifte billede på skærmene. Gad vide hvor moderne det bliver i Hadsten?

Moderne er det i hvert fald med loppemarked, genbrugsmarked, bagagerumsmarked, minibazar – kald det hvad som helst. Gennem de seneste år har der været den slags i Sløjfen, på pladsen foran Sløjfen, og i Søndergade. I dette forår er der åbenbart gået misforståelser i det hele: flere arrangører vil stå i spidsen, men ingen af dem har åbenbart snakket ordentligt sammen. Sådan kan alle parter risikere at slå en god idé ihjel.

Her i maj er vi midt i en spændende og anderledes udstilling i Sløjfen. Nogle af kommunens 700 kunstværker bliver udstillet i maj og juni. Selvfølgelig, kan man sige, for de 700 værker er jo sådan set vores allesammens. Mange ting hænger på kommunale kontorer, hvor borgerne ikke har adgang. Men hvorfor ikke tage tanken lidt videre? Der er masser af mere offentligt kunst, f.eks. skulpturer. Kunne man ikke lave en slags kunstguide, som borgere og gæster kunne få udleveret, og måske ligefrem lave en rundtur til den kommunale kunst? Der findes masser af god kunst på plæner, i anlæg, i de mere offentlige dele af kommunens bygninger. Sikke en flot rundtur det kunne blive.

Rundtur er der bestemt også når det årlige gade-cykelløb afvikles i Hadsten. I år har der været usædvanlig stille om optakten, men vi kan da oplyse, at løbet køres torsdag 15. august.

Men man skal passe på hvor man træder, hvis man vil til kunst eller cykelløb. Byens fortove og grønne arealer er ofte ”dekoreret” med hundelorte. Denne skribent var for nylig i Spanien, og så her på strande og i parker store advarselsskilte, hvor tekst og tegning ikke var til at tage fejl af: Det koster 600 euro til rensning af området, hvis man ikke fjerner hundelorten! Måske kunne sådan et par skilte gavne i Hadsten, hvor der her i maj har været en del Facebook-diskussion om hundelort?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i maj. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

  • 1. juni er det 540 år siden at Københavns Universitet bliver indviet.
  • 3. juni er det 120 år siden komponisten Johann Strauss dør. Hans ”An der schönen blauen Donau” vil dog formentlig leve evigt.
  • 10. juni er det 190 år siden at Oxford og Cambridge for første gang dyster i ro-konkurrence på Themsen. Oxford vinder.
  • 14. juni er det 30 år siden Danmark banker Sverige med 6-0, den største sejr siden fodboldlandskampene startede i 1913.
  • 23. juni er det 180 år siden at storhertugdømmet Luxembourg opnår selvstændighed. Datoen fejres stadig hvert år med fester og parader.
  • 30. juni er det 160 år siden den franske vovehals Charles Blondin krydser Niagara-vandfaldet på line. 100.000 mennesker ser på.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god juni.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Friskolen i Hinnerup fejrer 35 års jubilæum

Friskolen i Hinnerup fejrer 35 års jubilæum

Den populære Friskole i Hinnerup fylder 35 år, og inviterer i den anledning gamle, nye og kommende elever, forældre og lærere, til et brag af en jubilæumsfest ... læs mere
Narkopåvirket bilist

Narkopåvirket bilist

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
VOLD i Hadsten

VOLD i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Jyllandsringen blev en weekend til glemmebogen for Mads Hoe

Jyllandsringen blev en weekend til glemmebogen for Mads Hoe

2. Afdeling af DM blev i sidste weekend kørt på Jyllandsringen ... læs mere
2 indbrud i Hinnerup på samme vej

2 indbrud i Hinnerup på samme vej

Østlyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld med personskade

Færdselsuheld med personskade

Østjyllnds Politi oplyser ... læs mere
Banedanmark fortæller  om jernbane-fremtiden

Banedanmark fortæller om jernbane-fremtiden

Der bliver formentlig brug for hver en siddeplads i Sløjfen, når Banedanmark mandag 24.juni vil orientere om kommende jernbaneprojekter i Hadsten og omegn ... læs mere
Spændende sommerkoncert

Spændende sommerkoncert

Torsdag d. 20. juni 2018 kl. 19.30 i Vejerslev kirke ... læs mere
Små metalstykker i trio hummus

Små metalstykker i trio hummus

Tilbagetrukne fødevarer ... læs mere
Mere frihed og mere tillid vil skabe 5.500 ekstra pædagoger!

Mere frihed og mere tillid vil skabe 5.500 ekstra pædagoger!

Debatindlæg af Simon Buus Olsen, Liberal Alliance ... læs mere
Hadsten Spejderne holder Sankt Hans fest ved hytten på Ellemosevej.

Hadsten Spejderne holder Sankt Hans fest ved hytten på Ellemosevej.

Arrangementet er målrettet børnefamilier, da der allerede kan bages snobrød fra kl. 18.30 og da selve bålet tændes ca. kl. 19 ... læs mere
Loading...