|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik maj, og arbejdet med at renovere Sct. Pauls Kirke fortsætter. Man må vist godt kigge ind hvis man vil følge lidt med. Arbejdet, der varer det meste af året, indebærer nyt det ene og nyt det andet til den snart 100-årige kirke. For nogen tid siden var denne klummeskribent til en andagt i en nordjysk kirke, og her havde man fastmonterede storskærme på begge sider af alteret. Her viste man skriftstederne og salmeteksterne, faktisk gik præsten rundt med en fjernbetjening hele tiden for at skifte billede på skærmene. Gad vide hvor moderne det bliver i Hadsten?

Moderne er det i hvert fald med loppemarked, genbrugsmarked, bagagerumsmarked, minibazar – kald det hvad som helst. Gennem de seneste år har der været den slags i Sløjfen, på pladsen foran Sløjfen, og i Søndergade. I dette forår er der åbenbart gået misforståelser i det hele: flere arrangører vil stå i spidsen, men ingen af dem har åbenbart snakket ordentligt sammen. Sådan kan alle parter risikere at slå en god idé ihjel.

Her i maj er vi midt i en spændende og anderledes udstilling i Sløjfen. Nogle af kommunens 700 kunstværker bliver udstillet i maj og juni. Selvfølgelig, kan man sige, for de 700 værker er jo sådan set vores allesammens. Mange ting hænger på kommunale kontorer, hvor borgerne ikke har adgang. Men hvorfor ikke tage tanken lidt videre? Der er masser af mere offentligt kunst, f.eks. skulpturer. Kunne man ikke lave en slags kunstguide, som borgere og gæster kunne få udleveret, og måske ligefrem lave en rundtur til den kommunale kunst? Der findes masser af god kunst på plæner, i anlæg, i de mere offentlige dele af kommunens bygninger. Sikke en flot rundtur det kunne blive.

Rundtur er der bestemt også når det årlige gade-cykelløb afvikles i Hadsten. I år har der været usædvanlig stille om optakten, men vi kan da oplyse, at løbet køres torsdag 15. august.

Men man skal passe på hvor man træder, hvis man vil til kunst eller cykelløb. Byens fortove og grønne arealer er ofte ”dekoreret” med hundelorte. Denne skribent var for nylig i Spanien, og så her på strande og i parker store advarselsskilte, hvor tekst og tegning ikke var til at tage fejl af: Det koster 600 euro til rensning af området, hvis man ikke fjerner hundelorten! Måske kunne sådan et par skilte gavne i Hadsten, hvor der her i maj har været en del Facebook-diskussion om hundelort?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i maj. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

  • 1. juni er det 540 år siden at Københavns Universitet bliver indviet.
  • 3. juni er det 120 år siden komponisten Johann Strauss dør. Hans ”An der schönen blauen Donau” vil dog formentlig leve evigt.
  • 10. juni er det 190 år siden at Oxford og Cambridge for første gang dyster i ro-konkurrence på Themsen. Oxford vinder.
  • 14. juni er det 30 år siden Danmark banker Sverige med 6-0, den største sejr siden fodboldlandskampene startede i 1913.
  • 23. juni er det 180 år siden at storhertugdømmet Luxembourg opnår selvstændighed. Datoen fejres stadig hvert år med fester og parader.
  • 30. juni er det 160 år siden den franske vovehals Charles Blondin krydser Niagara-vandfaldet på line. 100.000 mennesker ser på.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god juni.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Grundlovsforhør

Grundlovsforhør

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hurtigvoksende grønne områder giver udfordringer

Hurtigvoksende grønne områder giver udfordringer

Anders G. Christensen Græs og ukrudt har haft gode vækstbetingelser, hvilket har gjort det svært at holde de grønne områder og græsrabatter i skak i Favrskov. Men nu er der sat ekstra ressourcer ind på opgaveløsningen, så der i løbet ... læs mere
Netværksgruppe for senfølgeramte efter kræft

Netværksgruppe for senfølgeramte efter kræft

Efteråret byder på flere netværksmøder for senfølgeramte efter kræft ... læs mere
En på opleveren!

En på opleveren!

Janne Falkenberg fik sit livs tur til Rallyshow 2019 ... læs mere
60 års Skolejubilæum

60 års Skolejubilæum

60 års Skolejubilæum Søndag den 11 august 2019 mødtes 22 friske skolekammerater der sluttede skolegange i 1959- altså for 60 år siden. Vi har efterhånden holdt jubilæum en del gange, så det er faktisk nemmere at kende hinanden end det ... læs mere
Færre tvungne tests i Favrskovs folkeskoler

Færre tvungne tests i Favrskovs folkeskoler

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre i Favrskov, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Læserbrev

Læserbrev

af Michael Nedersøe , Folketingskandidat i Østjylland ... læs mere
Fodboldens dag lørdag den 17. august på NMT-BYENS ARENA i Hadsten.

Fodboldens dag lørdag den 17. august på NMT-BYENS ARENA i Hadsten.

På lørdag holder vi fodboldens dag i HSK Fodbold ... læs mere
Hvem kan råbe vores politikere op?

Hvem kan råbe vores politikere op?

Det er forstemmende at vores folkevalgte politikere på ”borgen” sidder inde i deres egen lille osteklokke uden kontakt til den virkelige verden udenfor… ... læs mere
Loading...