|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik oktober, og Clausholm Slot og dets omgivelser har fået en masse tv-tid som vært for den store bagedyst på DR1. Og får mere reklame de næste mange bage-lørdage.

På oktobers sidste dag har filmen ”Kollision” Danmarkspremiere i en række biografer landet over – i biografen i Hadsten vises den fra 7. november. Bag filmen står de tre Avaz-brødre, som tidligere har høstet stor anerkendelse. Dét, som gør ”Kollision” interessant i Hadsten og omegn er, at en del af filmen er optaget på Clausholm Slot, og at en række lokale fra både Hadsten og Hinnerup medvirker som statister. Man kan oven i købet høre Hadsten-drengen Nicklas Sahl levere titelsangen ”Hvis jeg kunne blive som dig”. Med så stort et lokalt islæt kan det godt undre, at biografen ikke har gjort mere ud af at reklamere for sig selv og filmen.

Hadsten og omegn er også godt med når byrådet lægger budget for 2020, og om nogle dage ved vi, hvad der bliver råd til næste år, og – ikke mindst – hvad der ikke bliver råd til.

Noget som helt sikkert sættes i gang, er to store vejprojekter i Hadsten. Den gamle Skovvej-bro skal fjernes og erstattes af en ny og højere bro. Det betyder også, at der sker ændringer nede for enden af Skovvej. Broen og diverse anlæg i den forbindelse koster 5,5 millioner kroner. I den anden ende af byen skal der bruges mindst 12 millioner på at forlænge ringvejen fra Hammelvej mod syd. Den skal ”bindes i” Toftegårdsvej, så man kan få fjernet den tunge trafik hen forbi Østervangskolen. Som forudset i denne klumme er beboerne ikke ligefrem vilde med dén ringvej. Hidtil er deres stille stamvej Nygårdsvænget endt blindt i villakvarteret, nu ændres den til ringvej med meget og meget tung trafik. Beboerne har allerede fortalt politikerne, at de frygter dels at miste udsigt, dels frygter støj fra den øgede trafikmængde. Til det sidste har de fået det svar, at kommunen skam har tænkt sig at overholde Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser. Hvilket sådan set ikke er nogen garanti.

Her sidst i oktober blev der igen pustet til folks politikerlede: Den nye regering og dens støttepartier har ganske pludselig droppet anlæggelsen af et trinbræt i Laurbjerg, et projekt som forlængst var sat på skinner. Sikke en masse spildt arbejde helt lokalt. Harmen er både stor og forståelig.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i oktober. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

  • 4. november er det 100 år siden at Danmarks første retssag med deltagelse af nævninge finder sted. Det sker i Holbæk.
  • 9. november er det 30 år siden Berlinmuren ”faldt”, og dermed startede en genforening af de to Tysklande.
  • 17. november er det 150 år siden Suez-kanalen bliver indviet. 500 kokke og 1000 tjenere servicerer 6000 prominente gæster fra hele verden. Under åbningssejladsen går et skib på grund og blokerer for 70 andre.
  • 19. november det 50 år siden Danmarks Radio for første gang sender pejlevogne på gaden for at spotte seere som ikke betaler licens.
  • 21. november er der 110 år siden kunstmaleren P. S. Krøyer dør, 58 år gammel.
  • 26. november er det 80 år siden sangerinden Tina Turner fødes. Hun hedder faktisk Anna Mae Bullock.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god november.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Metalspåner i kyllinge panetter

Metalspåner i kyllinge panetter

Geia Foods A/S tilbagekalder et parti Kykling Kyllinge Panetter. Der er fundet metalspåner i pakninger fra partiet. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 30. oktober 2019   ... læs mere
Husk det er J DAG fredag den 1.november

Husk det er J DAG fredag den 1.november

Du kan møde NATTERAVNENE i Hadsten og Hinnerup/Søften ... læs mere
Der er kø ved håndvasken

Der er kø ved håndvasken

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
SKJØD TIDENDE er på gaden

SKJØD TIDENDE er på gaden

Bæredygtig landsby – del med din nabo og bliv en glad skjødser ... læs mere
Tilbage til rødderne

Tilbage til rødderne

Koncert med tidligere elever ved Favrskov Musikskole i Sløjfen ... læs mere
Carl Emil Petersen

Carl Emil Petersen

Koncert i Hadsten Kulturhus Sløjfen ... læs mere
”Relationer – en af de stærkeste kræfter mellem mennesker”.

”Relationer – en af de stærkeste kræfter mellem mennesker”.

Spændende og nærværende foredrag i Sognehuset tirsdag den 12. november kl. 19,30. Foredrag ved psykolog Ole Rabjerg, Silkeborg ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 441.

Ugens naturbilleder nr. 441.

Idag siger vi farvel til endnu en våd måned og goddag til november, den sidste efterårsmåned ... læs mere
Sammen har vi givet cancer endnu et stort knæk!

Sammen har vi givet cancer endnu et stort knæk!

Tusind tak for den store opbakning til Knæk Cancer igen i år. Det er både rørende og overvældende ... læs mere
Hva´så, Birgit Liin?

Hva´så, Birgit Liin?

Et gammelt ordsprog lyder: ”Den der ler sidst, ler bedst” ... læs mere
Se på malerier og drik øl til

Se på malerier og drik øl til

Gregers Petersen byder velkommen i BANEGARDEN i Hadsten ... læs mere
Hadsten Sangforening 125 år

Hadsten Sangforening 125 år

Med et omfattende program markerede Hadsten Sangforening sit 125 års jubilæum i kulturhuset Sløjfen lørdag den 26. oktober 2019. Efter koncerten samledes koret til en festmiddag i sangerhuset på Granvej i Hadsten. Se det festdækkede bord og lyt til videooptagelsen ... læs mere
Loading...