|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik oktober, og Clausholm Slot og dets omgivelser har fået en masse tv-tid som vært for den store bagedyst på DR1. Og får mere reklame de næste mange bage-lørdage.

På oktobers sidste dag har filmen ”Kollision” Danmarkspremiere i en række biografer landet over – i biografen i Hadsten vises den fra 7. november. Bag filmen står de tre Avaz-brødre, som tidligere har høstet stor anerkendelse. Dét, som gør ”Kollision” interessant i Hadsten og omegn er, at en del af filmen er optaget på Clausholm Slot, og at en række lokale fra både Hadsten og Hinnerup medvirker som statister. Man kan oven i købet høre Hadsten-drengen Nicklas Sahl levere titelsangen ”Hvis jeg kunne blive som dig”. Med så stort et lokalt islæt kan det godt undre, at biografen ikke har gjort mere ud af at reklamere for sig selv og filmen.

Hadsten og omegn er også godt med når byrådet lægger budget for 2020, og om nogle dage ved vi, hvad der bliver råd til næste år, og – ikke mindst – hvad der ikke bliver råd til.

Noget som helt sikkert sættes i gang, er to store vejprojekter i Hadsten. Den gamle Skovvej-bro skal fjernes og erstattes af en ny og højere bro. Det betyder også, at der sker ændringer nede for enden af Skovvej. Broen og diverse anlæg i den forbindelse koster 5,5 millioner kroner. I den anden ende af byen skal der bruges mindst 12 millioner på at forlænge ringvejen fra Hammelvej mod syd. Den skal ”bindes i” Toftegårdsvej, så man kan få fjernet den tunge trafik hen forbi Østervangskolen. Som forudset i denne klumme er beboerne ikke ligefrem vilde med dén ringvej. Hidtil er deres stille stamvej Nygårdsvænget endt blindt i villakvarteret, nu ændres den til ringvej med meget og meget tung trafik. Beboerne har allerede fortalt politikerne, at de frygter dels at miste udsigt, dels frygter støj fra den øgede trafikmængde. Til det sidste har de fået det svar, at kommunen skam har tænkt sig at overholde Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser. Hvilket sådan set ikke er nogen garanti.

Her sidst i oktober blev der igen pustet til folks politikerlede: Den nye regering og dens støttepartier har ganske pludselig droppet anlæggelsen af et trinbræt i Laurbjerg, et projekt som forlængst var sat på skinner. Sikke en masse spildt arbejde helt lokalt. Harmen er både stor og forståelig.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i oktober. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

  • 4. november er det 100 år siden at Danmarks første retssag med deltagelse af nævninge finder sted. Det sker i Holbæk.
  • 9. november er det 30 år siden Berlinmuren ”faldt”, og dermed startede en genforening af de to Tysklande.
  • 17. november er det 150 år siden Suez-kanalen bliver indviet. 500 kokke og 1000 tjenere servicerer 6000 prominente gæster fra hele verden. Under åbningssejladsen går et skib på grund og blokerer for 70 andre.
  • 19. november det 50 år siden Danmarks Radio for første gang sender pejlevogne på gaden for at spotte seere som ikke betaler licens.
  • 21. november er der 110 år siden kunstmaleren P. S. Krøyer dør, 58 år gammel.
  • 26. november er det 80 år siden sangerinden Tina Turner fødes. Hun hedder faktisk Anna Mae Bullock.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god november.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...