|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge, jour. emer.

Så gik oktober, og Clausholm Slot og dets omgivelser har fået en masse tv-tid som vært for den store bagedyst på DR1. Og får mere reklame de næste mange bage-lørdage.

På oktobers sidste dag har filmen ”Kollision” Danmarkspremiere i en række biografer landet over – i biografen i Hadsten vises den fra 7. november. Bag filmen står de tre Avaz-brødre, som tidligere har høstet stor anerkendelse. Dét, som gør ”Kollision” interessant i Hadsten og omegn er, at en del af filmen er optaget på Clausholm Slot, og at en række lokale fra både Hadsten og Hinnerup medvirker som statister. Man kan oven i købet høre Hadsten-drengen Nicklas Sahl levere titelsangen ”Hvis jeg kunne blive som dig”. Med så stort et lokalt islæt kan det godt undre, at biografen ikke har gjort mere ud af at reklamere for sig selv og filmen.

Hadsten og omegn er også godt med når byrådet lægger budget for 2020, og om nogle dage ved vi, hvad der bliver råd til næste år, og – ikke mindst – hvad der ikke bliver råd til.

Noget som helt sikkert sættes i gang, er to store vejprojekter i Hadsten. Den gamle Skovvej-bro skal fjernes og erstattes af en ny og højere bro. Det betyder også, at der sker ændringer nede for enden af Skovvej. Broen og diverse anlæg i den forbindelse koster 5,5 millioner kroner. I den anden ende af byen skal der bruges mindst 12 millioner på at forlænge ringvejen fra Hammelvej mod syd. Den skal ”bindes i” Toftegårdsvej, så man kan få fjernet den tunge trafik hen forbi Østervangskolen. Som forudset i denne klumme er beboerne ikke ligefrem vilde med dén ringvej. Hidtil er deres stille stamvej Nygårdsvænget endt blindt i villakvarteret, nu ændres den til ringvej med meget og meget tung trafik. Beboerne har allerede fortalt politikerne, at de frygter dels at miste udsigt, dels frygter støj fra den øgede trafikmængde. Til det sidste har de fået det svar, at kommunen skam har tænkt sig at overholde Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser. Hvilket sådan set ikke er nogen garanti.

Her sidst i oktober blev der igen pustet til folks politikerlede: Den nye regering og dens støttepartier har ganske pludselig droppet anlæggelsen af et trinbræt i Laurbjerg, et projekt som forlængst var sat på skinner. Sikke en masse spildt arbejde helt lokalt. Harmen er både stor og forståelig.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i oktober. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

  • 4. november er det 100 år siden at Danmarks første retssag med deltagelse af nævninge finder sted. Det sker i Holbæk.
  • 9. november er det 30 år siden Berlinmuren ”faldt”, og dermed startede en genforening af de to Tysklande.
  • 17. november er det 150 år siden Suez-kanalen bliver indviet. 500 kokke og 1000 tjenere servicerer 6000 prominente gæster fra hele verden. Under åbningssejladsen går et skib på grund og blokerer for 70 andre.
  • 19. november det 50 år siden Danmarks Radio for første gang sender pejlevogne på gaden for at spotte seere som ikke betaler licens.
  • 21. november er der 110 år siden kunstmaleren P. S. Krøyer dør, 58 år gammel.
  • 26. november er det 80 år siden sangerinden Tina Turner fødes. Hun hedder faktisk Anna Mae Bullock.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god november.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.CO2-menigheden sætter dagsordenen

CO2-menigheden sætter dagsordenen

Et stort folketingsflertal har vedtaget en klimalov ud i det blå… ... læs mere
Efterlysning Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde Julie

Efterlysning Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde Julie

Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at finde 58-årige Julie Nathanielsen, der ikke er set siden den 8. januar 2020 ... læs mere
Indbrud i Hammel

Indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Den 26. Februar 19.00 holder HSK Fodbold ekstraordnær generalforsamling.

Den 26. Februar 19.00 holder HSK Fodbold ekstraordnær generalforsamling.

Sted: NMT-BYENS ARENA, Klubhuset, Skovvangsvej 20, Hadsten ... læs mere
Klip fra Lions Nytårskoncert 2020

Klip fra Lions Nytårskoncert 2020

Lions Nytårskoncert med Prinsens Musikkorps var en succes, som bør efterfølges. Her er nogle klip ... læs mere
Det sang og klang 

Det sang og klang 

Kirkehøjskole om fællessang lørdag blev en stor oplevelse med gode foredrag og fællessange ... læs mere
Lions Nytårskoncert 2020 sluttede festligt

Lions Nytårskoncert 2020 sluttede festligt

Intet mindre end Champagnegaloppen og et champagnehilsen fra scenen sluttede koncerten med Prinsens Musikkorps og Hr. Weise festligt ... læs mere
Lions Nytårskoncert blev en stor succes

Lions Nytårskoncert blev en stor succes

Mere end 300 musikglade publikummmer fik 22. januar en stor oplevelse med Prinsens Musikkorps og Hr. Weise på Vestjysk Banks Arena ... læs mere
Mountainbikespor får en saltvandsindsprøjtning

Mountainbikespor får en saltvandsindsprøjtning

Mountainbikesporene i kommunen er ved at få en opgradering ... læs mere
K genvælger stærke og lokale profiler

K genvælger stærke og lokale profiler

På Det Konservative Folkeparti i Favrskovs generalforsamling var der genvalg til både borgmesterkandidat og folketingskandidat ... læs mere
Rejsegilde på ny kommunalbygning i Hadsten

Rejsegilde på ny kommunalbygning i Hadsten

Ca. 22 millioner kommer det færdige byggeri til at koste ... læs mere
Loading...