|

Man pjækker da fra skolen…

Så blev påsken overstået, og eleverne er vendt tilbage til skolen. Eller er de?

Ifølge en opgørelse fra Undervisningsministeriet viser det sig nemlig, at det er ganske almindelig praksis, at gymnasieelever som den mest naturlige ting i verden pjækker fra undervisningen

Undervisningsministeriet har kortlagt pjækkeriet, og det viser sig at den gennemsnitlige fraværsprocent på de forskellige gymnasiale uddannelser på landsplan ligger på godt 9 pct.! I gennemsnit…

På landsplan dækker denne fraværsprocent over store forskelle. Generelt pjækker gymnasieelever i mindre byer i Jylland betydeligt mindre end gymnasieelever i København og Aarhus.

Duksene” finder man på Mariagerfjord Gymnasium i Hobro, hvor eleverne har et gennemsnitligt fravær på 5,9 procent. I den anden ende ligger Frederiksberg HF Kursus med et fravær på 21,1 procent.

Undervisningsminister Merete Riisager gøre op med dette uvæsen, hvorfor hun har lanceret en plan, der skal bringe pjækkeriet ned. Et af de værktøjer, hun vil tage i anvendelse, er muligheden for at reducere i eller evt. helt fratage de pjækkende elever deres SU.

Men kun hvis de pjækker mere end 15 pct. fra undervisningstiden…

15 pct!!! Hver 6 – 7 undervisningsdag!!!

Det skal overhovedet ikke være OK at pjække en eneste dag! Og hvis man alligevel gør det, så skal ”mors hammer” falde. Med det samme. Væk med SU’en fra allerførste pjækkedag!

Og den skal først gives tilbage, når eleven har vist, at han/hun kan finde ud af at passe sin skole gennem mindst en måned uden en eneste pjækkedag. Basta!

Men det er formanden for danske gymnasieelever, Malte Sauerland-Paulsen, slet ikke enig i… Man får ikke folk i skole ved at sanktionere dem ved fravær. Man får folk i skole ved at give dem en bæredygtig vejledning og lytte til dem, hvorfor de ikke har været i skole”, siger han.

Bæredygtig vejledning”!!! Sådan noget vås!

Hvordan skal vores gymnasieelever klare sig, når de forlader gymnasiet og skal til at begå sig i ”den virkelige verden”?

På en privat arbejdsplads tolereres pjækkeri ikke. Og her giver man ikke ”bæredygtig vejledning” i at undgå pjækkeri. Og det bør man naturligvis heller ikke gøre på gymnasiet!

Hvordan skal vores gymnasielever klare videregående studier, hvis de ikke har tilegnet sig de nødvendige faglige forudsætninger for at gøre det? Og der er altså ikke megen faglighed i at ligge og slikke sol på stranden i undervisningstiden…

Og netop faglighed er et dybt alvorligt problem på vores videregående uddannelser.

F. eks. har lektor ved Niels Bohr Instituttet, Steen Laugesen Hansen i flere kronikker og på TV fortalt, hvor lidt studieegnede omkring halvdelen af de studerende på dyrlægestudiet er.

Han har bla. testet de førsteårsstuderendes evner i simpel brøk- og procentregning, hvor de er blevet bedt om at svare på, hvor mange procent 1:5 udgør. Ligeledes er de studerende blevet testet for, om de kunne regne ud, hvad 20 procent er i brøkform.

Omkring halvdelen magtede ikke opgaven…

Disse studerende var ganske enkelt for dumme til at gå på en videregående uddannelse!

Disse fagligt svage universitetsstuderende, som både gymnasierne, deres forældre og vores svage politikere svigter ved at acceptere deres pjækkeri og ukritisk blive ved med at udbetale SU for at lave ingenting, skal lære at forstå, at der er skatteydere ude i samfundet, der ikke vil finde sig i, at verdens næsthøjeste skattetryk skal gå til dovne og ugidelige gymnasieelever, der ikke burde spilde hverken deres egen eller samfundets ressourcer på at forsøge at opnå en akademisk uddannelse uden at gide at tage deres gymnasietid alvorligt.

Vi står midt i en valgkamp, og det vil være helt på sin plads, at vi på de mange vælgermøder forklarer vores politikere på tinge, at det faktisk er vigtigt, at vi her i landet uddanner vores unge, så de kan klare sig i en globaliseret verden, hvor unge i andre lande tager deres uddannelse mere alvorligt end herhjemme.

Men måske er sandheden den sørgelige, at dumheden også er fremherskende inde på ‘borgen’…

post@eigiljacobsen.dk

SAT PÅ SPIDSEN’ skrives og redigeres af Eigil Jacobsen

Klummen spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.

Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Loading...