|

MÅNEDENS KLUMME

Af Sven Erik Ginge, jour.emer.

 

MÅNEDENS KLUMME

Så gik maj. I de nordiske almanakker hed måneden i gamle dage Blomstermåned. Men den er oprindelig opkaldt efter den romerske gudinde Maja, som var frugtbarhedens og naturens gudinde. Den katolske kirke har siden middelalderen indviet maj måned til Jomfru Marias ære.

Maj blev den måned, hvor vi for alvor kravlede ud af vinterhiet i Hadsten og resten af verden. Og ikke mindst den tid hvor de lyse nætter begyndte. Der kunne spares på gadebelysningen. Og det bliver der for alvor i de kommende år. Favrskov Kommune vil nemlig bruge over 40 millioner kroner i de næste år på at udskifte tusindvis af gadelamper og lige så mange el-pærer. Og man starter i Hadsten. Nu kommer der de såkaldte LED-lys i gadelygterne. Alle statistikker og beregninger peger på, at skatteborgerne hvert år kan spare mindst fire millioner kroner. Altså bedre oplysning for færre penge (og det har slet ikke noget med skolereformen at gøre…).

Og hvad skal man så lige bruge besparelsen til? Joh, de fleste millioner skal nok sendes til Tirstrup for at holde liv i den skrantende lufthavn, som vi allesammen er medejere af. Og så er der da også her i maj lige brugt godt en million til nye borde og ny teknik i byrådssalen i Hammel.

Der kunne måske også godt bruges lidt anderledes ”lys i pæren” når det gælder indretningen af Sunds Plads foran kulturhuset Sløjfen. Det er nævnt tidligere, og det kan gøres igen: hvor er det godt at pladsen nu endelig bliver brugt. Men følgende er også beskrevet tidligere: svineri og affald er der over det meste af pladsen.

Nu er den så efterhånden også blevet plastret til med alt muligt: Tre forskellige slags bænke, som ikke passer sammen. To bordtennisborde som ikke bruges til formålet. En masse trækasser, flade og buede, som bruges flittigt at skaterne og løbehjuls-børnene. En række træer, hvoraf nogle er behængt med de underligste ting. En minifodboldbane som sjældent bruges, og omkranses af grimme reklameskilte. En skulptur af ubestemmelig art. En vandkunst som er fyldt med affald. Skraldespande som ikke er fyldt med affald. De er lige så tomme som de mennesker, der smider affaldet ved siden af. Det hele garneret med cirka en million glasskår.

Alt det er kulturhusets ”ansigt” mod byen og gæsterne. Flot er det ikke. Hvor man dog savner, at en eller anden med et tilstrækkeligt antal stjerner på skulderen dukker op og forlanger, at der nu snart kommer lidt struktur og orden på pladsen. Den er blevet til en slem rodebutik. Man kunne måske starte med at oprette et nyttejob til daglig oprydning.

Og til slut månedens mening: ”Statistik er som en gadelygte: ikke særlig oplysende, men god at støtte sig til”.

Sagt af den danske humorist Robert Storm Petersen.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god juni.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.FERIELANDET

FERIELANDET

Ferielandet. Ja, bortset fra vejret er det lige nu. Læs Ole Juuls afslappende og hyggelige klumme om at leve og nyde livet ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Vi skulle have haft det varmt her i juli iflg. DMI’s langtidsprognose ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...