|

MÅNEDENS KLUMME

Af Sven Erik Ginge, jour.emer.

 

MÅNEDENS KLUMME

Så gik maj. I de nordiske almanakker hed måneden i gamle dage Blomstermåned. Men den er oprindelig opkaldt efter den romerske gudinde Maja, som var frugtbarhedens og naturens gudinde. Den katolske kirke har siden middelalderen indviet maj måned til Jomfru Marias ære.

Maj blev den måned, hvor vi for alvor kravlede ud af vinterhiet i Hadsten og resten af verden. Og ikke mindst den tid hvor de lyse nætter begyndte. Der kunne spares på gadebelysningen. Og det bliver der for alvor i de kommende år. Favrskov Kommune vil nemlig bruge over 40 millioner kroner i de næste år på at udskifte tusindvis af gadelamper og lige så mange el-pærer. Og man starter i Hadsten. Nu kommer der de såkaldte LED-lys i gadelygterne. Alle statistikker og beregninger peger på, at skatteborgerne hvert år kan spare mindst fire millioner kroner. Altså bedre oplysning for færre penge (og det har slet ikke noget med skolereformen at gøre…).

Og hvad skal man så lige bruge besparelsen til? Joh, de fleste millioner skal nok sendes til Tirstrup for at holde liv i den skrantende lufthavn, som vi allesammen er medejere af. Og så er der da også her i maj lige brugt godt en million til nye borde og ny teknik i byrådssalen i Hammel.

Der kunne måske også godt bruges lidt anderledes ”lys i pæren” når det gælder indretningen af Sunds Plads foran kulturhuset Sløjfen. Det er nævnt tidligere, og det kan gøres igen: hvor er det godt at pladsen nu endelig bliver brugt. Men følgende er også beskrevet tidligere: svineri og affald er der over det meste af pladsen.

Nu er den så efterhånden også blevet plastret til med alt muligt: Tre forskellige slags bænke, som ikke passer sammen. To bordtennisborde som ikke bruges til formålet. En masse trækasser, flade og buede, som bruges flittigt at skaterne og løbehjuls-børnene. En række træer, hvoraf nogle er behængt med de underligste ting. En minifodboldbane som sjældent bruges, og omkranses af grimme reklameskilte. En skulptur af ubestemmelig art. En vandkunst som er fyldt med affald. Skraldespande som ikke er fyldt med affald. De er lige så tomme som de mennesker, der smider affaldet ved siden af. Det hele garneret med cirka en million glasskår.

Alt det er kulturhusets ”ansigt” mod byen og gæsterne. Flot er det ikke. Hvor man dog savner, at en eller anden med et tilstrækkeligt antal stjerner på skulderen dukker op og forlanger, at der nu snart kommer lidt struktur og orden på pladsen. Den er blevet til en slem rodebutik. Man kunne måske starte med at oprette et nyttejob til daglig oprydning.

Og til slut månedens mening: ”Statistik er som en gadelygte: ikke særlig oplysende, men god at støtte sig til”.

Sagt af den danske humorist Robert Storm Petersen.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god juni.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er igen flot placeret i dette års udgave af Lokalt Erhvervsklima, der er Dansk Industris opgørelse af kommunernes erhvervsvenlighed ... læs mere
Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Af Formand for HSK-fodbold Gert Jensen ... læs mere
Loading...