|

MÅNEDENS KLUMME.

af Sven Erik Ginge , jour.emer.

 

MÅNEDENS KLUMME.

 

 

Så gik november, og måneden bød på en slags genfødsel i Søndergade. Sportsforretningen, der har været lukket og åben, lukket og åben, ser nu ud til at få et mere roligt liv med en ny medejer. Heldigvis. Det ville ikke have pyntet på strøget med en stor butik stående tom. Men det er svært for byer af Hadstens størrelse at bevare et varieret forretningsliv, og vi har nok ikke set den sidste rokade/udskiftning/lukning. De handlende gør hvad de kan, forleden holdt nogle åbent helt frem til midnat. Der var nu langt mellem kunderne sidst på en aften, hvor der både var finale i ”Vild med dans” og masser af julefrokoster. Der skal virkelig noget ekstra til for at få kunder i butikken.

 

Der skal også en ekstra indsats til hvis Hadsten skal have en svømmehal. Og selv det ekstra rækker ikke. Nu er der igen flere projekter for en svømmehal i Hadsten. Nye fine beregninger, endda hele tre stykker. Den slags flotte ord og tal har floreret i Hadsten nu i en meget lang årrække. Altid ser det flot og fint ud – og dyrt. Hvorfor det hele ikke bliver til noget alligevel. Man kan godt regne med, at dette efterårs beregninger ligger og simrer helt indtil næste valgkamp i 2017. Hvorefter det hele bliver glemt.

 

Der bliver heller ikke sparet på de flotte ord når Linieskolen i Hadsten skal have ny leder. Skolen har ansat et rekrutteringsfirma til at finde lederen, og firmaet har i stillingsopslaget fisket dybt i krukken med floskler. Vi citerer et enkelt afsnit: ”Linieskolen er en uafhængig selvejende fri fagskole i god vækst med fokus på at sikre elevernes uddannelsesparathed. Skolens pædagogik tager afsæt i praksisorienteret læring, idet livslang læringskompetence tilegnes bedst i form af praktisk gøremålslæring. Skolens vision er at være et pædagogisk didaktisk fyrtårn, der kan lyse i lokalområdet og kan tjene til inspiration for tilsvarende skoletilbud”. Gaaaab.

 

Man kunne vel bare have skrevet: Her går det godt, og eleverne får lov at bestille noget.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i november. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

1. december er det 90 år siden Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien og Belgien underskriver en aftale om ”at skabe fred og afspænding i Europa”. Det gik som bekendt ikke helt sådan.

6. december er det 20 år siden MD Foods lukker Københavns sidste mejeri, Enigheden på Nørrebro.

8. december er det 40 år siden fabrikant P. A. Fisker dør. Han stod bag både Nimbus motorcyklen og Nilfisk støvsugeren.

15. december er det 60 år siden at Jens Olsens verdensur på Københavns Rådhus sættes i gang. Hans bror Peder var i øvrigt fotograf i Hadsten.

21. december er det 40 år siden at terrorister stormer et hotel i Wien og tager 11 arabiske olieministre som gidsler.

22. december er det 140 år siden at den tyske fysiker Wilhelm Röntgen tager verdens første røntgenfoto (af konens hånd).

28. december er det 950 år siden at kirken Westminster Abbey i London indvies.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god december.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Af Byrådsmedlem Morten Bang - Venstre ... læs mere
Fra ægtemand til plejer

Fra ægtemand til plejer

I påsken mistede Torben Gorm Larsen i Ulstrup sin kone efter 11 års sygdom. Han har samlet gode erfaringer, som han gerne vil give videre til andre ... læs mere
Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

1. juli 2020 vil det ikke længere være muligt for private danskere at købe ukrudtsmidler, bl.a. Roundup, og andre pesticider i koncentreret form ... læs mere
NYT fra LECA

NYT fra LECA

I denne måneds nyhedsbrev kan du blive klogere på nogle Leca®-løsninger, du måske ikke kendte i forvejen ... læs mere
48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra VELAS

NYT fra VELAS

Kvægnyt skifter udseende og afsender ... læs mere
Personlige opråb hjælper andre

Personlige opråb hjælper andre

Sammenholdet i arbejdet for et liv uden kræft er stort. En del af sammenholdet er bl.a., at kræftpatienter deler deres personlige historier ... læs mere
Loading...