|

MÅNEDENS KLUMME

Af Sven Erik Ginge – jour. emer.

 

Så gik april. Og endnu en gang må vi runde de trafikale forhold i Søndergade. Det er tilsyneladende en historie uden ende at få gaden til at fungere efter moderniseringen for snart længe siden. Og som sædvanlig er det folks parkerings-uvaner der er problemet. Kommunen har snart prøvet alt muligt for at markere de få parkeringspladser der er: grå knopper, gule knopper, store skilte, små skilte, P-vagter, pullerter, suppleret af højtråbende butiksejere. Men intet har forhindret folk i at parkere på kryds og tværs i begge sider af gaden.

Seneste nyt her i april var at de små knopper på P-arealerne blev udskiftet med brosten, som er fræset ned i de fine nye fliser. Det gjorde ikke ligefrem gaden pænere. Og det hjælper nok heller ikke. Næste etape i dette uskønne forløb bliver sikkert endnu flere pullerter.

Men én ting er ovenstående da godt for: beskæftigelsen. Det er fast job at være vejarbejder i Søndergade. Måske er det medvirkende til de fine ledighedstal i Favrskov. Ledigheden er på 3,4 procent, mens den er 5,0 på landsplan. I Favrskov er der på et år sket et fald i ledigheden på hele 17 procent, mens ledigheden på landsplan faldt 12 procent.

Så måske er opskriften på fuld beskæftigelse flere umulige gadeprojekter.

 

Det er også ved at være fast arbejde at udskifte avisstativerne i tunnelen, forleden blev de igen brændt af. Der er desværre også tale om fast arbejde for de der udskifter træer i Søndergade. Igen i april blev der knækket træer i gaden. Denne gang dog med den ændring, at fjolserne meldte sig selv, og nu kan vente en pæn stor regning for genplantning. Man kunne måske skrue tiden tilbage til før Søndergades modernisering: da var hvert enkelt træ indkapslet i et kraftigt jernstativ.

Eller måske er det på tide at overveje opsætning af overvågningskameraer i gaden? Spørg i Aalborg, her er opsat masser af kameraer, og antallet af hærværkstilfælde falder markant.

 

April var også måneden hvor hele landets regent fyldte 75 år, hvilket ikke ligefrem satte sit præg på Hadsten – undtagen hos Kirkens Korshærs genbrugsbutik. Her var pyntet op med alt hvad butikken nu rummede at noget der bare tangerede kongeligt: bøger, porcelæn og lignende. Flot og festligt. I det hele taget er Kirkens Korshærs vinduer altid et kig værd. De kreative ildsjæle, der arbejder frivilligt i butikken, er mestre i at skifte udstillinger.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i april. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

3. maj er det 50 år siden den store danske ølstrejke startede. 6000 bryggeriarbejdere nedlagde arbejdet i 40 dage.

4. maj (kl. 20.45) er det 70 år siden de tyske tropper i Danmark overgav sig.

11. maj er det 20 år siden at en styrmand på Grenaa-Anholt færgen kaprede skibet i protest mod at være blevet fyret. Han overgav sig efter fem timer.

14. maj er det 80 år siden Lillebæltsbroen blev indviet af Kong Christian d. 10.

21. maj er det 110 år siden Det Radikale Venstre blev stiftet.

25. maj er det 80 år siden den amerikanske løber Jesse Owens satte seks verdensrekorder på bare 45 minutter.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god maj.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
Loading...