|

MÅNEDENS KLUMME

Af Sven Erik Ginge – jour. emer.

 

Så gik april. Og endnu en gang må vi runde de trafikale forhold i Søndergade. Det er tilsyneladende en historie uden ende at få gaden til at fungere efter moderniseringen for snart længe siden. Og som sædvanlig er det folks parkerings-uvaner der er problemet. Kommunen har snart prøvet alt muligt for at markere de få parkeringspladser der er: grå knopper, gule knopper, store skilte, små skilte, P-vagter, pullerter, suppleret af højtråbende butiksejere. Men intet har forhindret folk i at parkere på kryds og tværs i begge sider af gaden.

Seneste nyt her i april var at de små knopper på P-arealerne blev udskiftet med brosten, som er fræset ned i de fine nye fliser. Det gjorde ikke ligefrem gaden pænere. Og det hjælper nok heller ikke. Næste etape i dette uskønne forløb bliver sikkert endnu flere pullerter.

Men én ting er ovenstående da godt for: beskæftigelsen. Det er fast job at være vejarbejder i Søndergade. Måske er det medvirkende til de fine ledighedstal i Favrskov. Ledigheden er på 3,4 procent, mens den er 5,0 på landsplan. I Favrskov er der på et år sket et fald i ledigheden på hele 17 procent, mens ledigheden på landsplan faldt 12 procent.

Så måske er opskriften på fuld beskæftigelse flere umulige gadeprojekter.

 

Det er også ved at være fast arbejde at udskifte avisstativerne i tunnelen, forleden blev de igen brændt af. Der er desværre også tale om fast arbejde for de der udskifter træer i Søndergade. Igen i april blev der knækket træer i gaden. Denne gang dog med den ændring, at fjolserne meldte sig selv, og nu kan vente en pæn stor regning for genplantning. Man kunne måske skrue tiden tilbage til før Søndergades modernisering: da var hvert enkelt træ indkapslet i et kraftigt jernstativ.

Eller måske er det på tide at overveje opsætning af overvågningskameraer i gaden? Spørg i Aalborg, her er opsat masser af kameraer, og antallet af hærværkstilfælde falder markant.

 

April var også måneden hvor hele landets regent fyldte 75 år, hvilket ikke ligefrem satte sit præg på Hadsten – undtagen hos Kirkens Korshærs genbrugsbutik. Her var pyntet op med alt hvad butikken nu rummede at noget der bare tangerede kongeligt: bøger, porcelæn og lignende. Flot og festligt. I det hele taget er Kirkens Korshærs vinduer altid et kig værd. De kreative ildsjæle, der arbejder frivilligt i butikken, er mestre i at skifte udstillinger.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i april. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

3. maj er det 50 år siden den store danske ølstrejke startede. 6000 bryggeriarbejdere nedlagde arbejdet i 40 dage.

4. maj (kl. 20.45) er det 70 år siden de tyske tropper i Danmark overgav sig.

11. maj er det 20 år siden at en styrmand på Grenaa-Anholt færgen kaprede skibet i protest mod at være blevet fyret. Han overgav sig efter fem timer.

14. maj er det 80 år siden Lillebæltsbroen blev indviet af Kong Christian d. 10.

21. maj er det 110 år siden Det Radikale Venstre blev stiftet.

25. maj er det 80 år siden den amerikanske løber Jesse Owens satte seks verdensrekorder på bare 45 minutter.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god maj.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse udvalgsformænd… ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glem tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
Loading...