|

Mange henvendelser fra østjyder via Bestil en betjent

Siden Østjyllands Politi i oktober 2018 oprettede ordningen ”Bestil en betjent”, har knap 200 borgere henvendt sig med ønsker om konkrete politiindsatser.

Foto: Lars Aarø

Og det er særligt dårlig opførsel på vejene, der gør borgerne utrygge, hvis man ser på antallet af henvendelser. Langt de fleste bruger nemlig den nye ordning til at gøre politiet opmærksomme på strækninger, hvor der bliver kørt for stærkt og uansvarligt. 

Det gælder for eksempel Jeanette Poulsen, der udfyldte formularen på hjemmesiden, efter hun gentagne gange oplevede, at bilisterne kørte alt for stærkt på Øster Alle i Ebeltoft tæt på, hvor hun bor. 

– Folk kører simpelthen råddent og alt for hurtigt. Jeg har et barn, der lige er startet i en skole tæt på vejen, så jeg bliver bekymret, når jeg ser, hvordan folk kører. Derfor gik jeg ind Østjyllands Politis hjemmeside og forslog, at de lavede en kontrol på stedet. Det var nemt at udfylde, og jeg fik hurtigt en tilbagemelding om, at de havde modtaget min henvendelse, fortæller Jeanette Poulsen. 

 

Efter at have læst henvendelsen vurderede Østjyllands Politi, at det ville give mening at køre ud og tjekke bilisternes fart. Et par uger efter stod en fotovogn på stedet og målte hastigheden. 

I alt kørte 244 køretøjer forbi de to steder på vejen, fotovognen målte. 10 blev målt til at køre for stærkt. 

En anden borger henvendte sig via hjemmesiden, da han synes, at der generelt bliver kørt for stærkt på Motortrafikvejen mellem Djurlandsmotorvejen og Grenåvej ved Eskerod.  Det tog Østjyllands Politis færdselsfolk ud for at undersøge nærmere. 52 ud af de 638 bilister, der kørte forbi fotovognen, kan nu se frem til en fartbøde.  

 

Handler om tryghed – ikke om bøder

Uanset resultatet af målingerne er politiinspektør Martin Løye godt tilfreds med Bestil en Betjent-ordningen. 

– For os handler det ikke om at få mange bøder i kassen. Det handler om at tage borgerne alvorligt og reagere, når borgerne har brug for det. Derfor er vi glade for, at så mange har benyttet sig af ”Bestil en betjent”. Vi sætter ikke en indsats i gang efter hver eneste henvendelse, men vi lytter til borgerne, og hvor det giver mening, laver vi en politiindsats, der passer til formålet, siger Martin Løye. 

Politiinspektøren fremhæver, at det ikke kun er fart og færdselssager, man kan bruge Bestil en Betjent til at fortælle politiet om. 

– Vi vil også meget gerne høre fra borgere, der generelt føler sig utrygge i et bestemt område, hvor der for eksempel er meget uro, eller hvis man synes, der er mange indbrud i ens kvarter. Så skal vi nok se på, hvad vi kan gøre for at hjælpe, siger politiinspektøren.  

Bestil en betjent blev i det nye år bredt ud til alle landets politikredse. Du kan benytte Bestil en betjent-ordningen på politi.dk

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Så er HØST udkommet

Så er HØST udkommet

Læs den på deres hjemmeside ... læs mere
Lyngå tog skraldet på 14. år.

Lyngå tog skraldet på 14. år.

Søndag blev der samlet affald over hele landet - også i Lyngå. I år blev Lyngå befriet for 80 kilo affald samt 164 dåser. Herunder en lille opgørelse over hvad der er indsamlet gennem årene ... læs mere
Veloverstået generalforsamling i Favrskov Erhvervsråd

Veloverstået generalforsamling i Favrskov Erhvervsråd

Erhvervsrådets generalforsamling, der blev afholdt hos Juhl Bach Holding A/S på Delta i Søften, var en pæn succes ... læs mere
Den 9. april 1940 og den 9. april 1945.

Den 9. april 1940 og den 9. april 1945.

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
I syv sind: Hvad stiller vi op med psykiatrien?

I syv sind: Hvad stiller vi op med psykiatrien?

Folketingskandidaterne Iben Sønderup (S) og Charlotte Green (K) kom til lyttemøde hos SIND Favrskov ... læs mere
Kørte for stærkt

Kørte for stærkt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vil du samle ind for Kræftens Bekæmpelse søndag d. 7. april?

Vil du samle ind for Kræftens Bekæmpelse søndag d. 7. april?

Overalt i landet vil tusindvis af frivillige bruge et par timer af deres søndag på at samle ind til kræftsagen. Du kan også støtte op om denne vigtige sag som indsamler tilmelde dig som indsamler til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling ... læs mere
Hvorfor er luftsolvarme mod radon og fugt så særlig godt?

Hvorfor er luftsolvarme mod radon og fugt så særlig godt?

I Klimaugen er der mulighed for at høre om de nye anlæg fra SolarVenti i Thorsø, som billigt og effektivt kan holde kældre og huse fri for farlig radon og fugt – vel at mærke på én gang ... læs mere
Påskeoptakt i Thorsø Kirke søndag d. 14. april kl. 19,00

Påskeoptakt i Thorsø Kirke søndag d. 14. april kl. 19,00

Sangerinde Tina Lynderup og pianist Lene Jensen – begge fra Videbæk – kommer på besøg og giver en aften i kirken med påskeforberedelse gennem sang og musik ... læs mere
Loading...