|

Mange henvendelser fra østjyder via Bestil en betjent

Siden Østjyllands Politi i oktober 2018 oprettede ordningen ”Bestil en betjent”, har knap 200 borgere henvendt sig med ønsker om konkrete politiindsatser.

Foto: Lars Aarø

Og det er særligt dårlig opførsel på vejene, der gør borgerne utrygge, hvis man ser på antallet af henvendelser. Langt de fleste bruger nemlig den nye ordning til at gøre politiet opmærksomme på strækninger, hvor der bliver kørt for stærkt og uansvarligt. 

Det gælder for eksempel Jeanette Poulsen, der udfyldte formularen på hjemmesiden, efter hun gentagne gange oplevede, at bilisterne kørte alt for stærkt på Øster Alle i Ebeltoft tæt på, hvor hun bor. 

– Folk kører simpelthen råddent og alt for hurtigt. Jeg har et barn, der lige er startet i en skole tæt på vejen, så jeg bliver bekymret, når jeg ser, hvordan folk kører. Derfor gik jeg ind Østjyllands Politis hjemmeside og forslog, at de lavede en kontrol på stedet. Det var nemt at udfylde, og jeg fik hurtigt en tilbagemelding om, at de havde modtaget min henvendelse, fortæller Jeanette Poulsen. 

 

Efter at have læst henvendelsen vurderede Østjyllands Politi, at det ville give mening at køre ud og tjekke bilisternes fart. Et par uger efter stod en fotovogn på stedet og målte hastigheden. 

I alt kørte 244 køretøjer forbi de to steder på vejen, fotovognen målte. 10 blev målt til at køre for stærkt. 

En anden borger henvendte sig via hjemmesiden, da han synes, at der generelt bliver kørt for stærkt på Motortrafikvejen mellem Djurlandsmotorvejen og Grenåvej ved Eskerod.  Det tog Østjyllands Politis færdselsfolk ud for at undersøge nærmere. 52 ud af de 638 bilister, der kørte forbi fotovognen, kan nu se frem til en fartbøde.  

 

Handler om tryghed – ikke om bøder

Uanset resultatet af målingerne er politiinspektør Martin Løye godt tilfreds med Bestil en Betjent-ordningen. 

– For os handler det ikke om at få mange bøder i kassen. Det handler om at tage borgerne alvorligt og reagere, når borgerne har brug for det. Derfor er vi glade for, at så mange har benyttet sig af ”Bestil en betjent”. Vi sætter ikke en indsats i gang efter hver eneste henvendelse, men vi lytter til borgerne, og hvor det giver mening, laver vi en politiindsats, der passer til formålet, siger Martin Løye. 

Politiinspektøren fremhæver, at det ikke kun er fart og færdselssager, man kan bruge Bestil en Betjent til at fortælle politiet om. 

– Vi vil også meget gerne høre fra borgere, der generelt føler sig utrygge i et bestemt område, hvor der for eksempel er meget uro, eller hvis man synes, der er mange indbrud i ens kvarter. Så skal vi nok se på, hvad vi kan gøre for at hjælpe, siger politiinspektøren.  

Bestil en betjent blev i det nye år bredt ud til alle landets politikredse. Du kan benytte Bestil en betjent-ordningen på politi.dk

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi hjælper hianden

Vi hjælper hianden

Af PET Petersen fra partiet Alternativet ... læs mere
Loading...