|

Mange henvendelser fra østjyder via Bestil en betjent

Siden Østjyllands Politi i oktober 2018 oprettede ordningen ”Bestil en betjent”, har knap 200 borgere henvendt sig med ønsker om konkrete politiindsatser.

Foto: Lars Aarø

Og det er særligt dårlig opførsel på vejene, der gør borgerne utrygge, hvis man ser på antallet af henvendelser. Langt de fleste bruger nemlig den nye ordning til at gøre politiet opmærksomme på strækninger, hvor der bliver kørt for stærkt og uansvarligt. 

Det gælder for eksempel Jeanette Poulsen, der udfyldte formularen på hjemmesiden, efter hun gentagne gange oplevede, at bilisterne kørte alt for stærkt på Øster Alle i Ebeltoft tæt på, hvor hun bor. 

– Folk kører simpelthen råddent og alt for hurtigt. Jeg har et barn, der lige er startet i en skole tæt på vejen, så jeg bliver bekymret, når jeg ser, hvordan folk kører. Derfor gik jeg ind Østjyllands Politis hjemmeside og forslog, at de lavede en kontrol på stedet. Det var nemt at udfylde, og jeg fik hurtigt en tilbagemelding om, at de havde modtaget min henvendelse, fortæller Jeanette Poulsen. 

 

Efter at have læst henvendelsen vurderede Østjyllands Politi, at det ville give mening at køre ud og tjekke bilisternes fart. Et par uger efter stod en fotovogn på stedet og målte hastigheden. 

I alt kørte 244 køretøjer forbi de to steder på vejen, fotovognen målte. 10 blev målt til at køre for stærkt. 

En anden borger henvendte sig via hjemmesiden, da han synes, at der generelt bliver kørt for stærkt på Motortrafikvejen mellem Djurlandsmotorvejen og Grenåvej ved Eskerod.  Det tog Østjyllands Politis færdselsfolk ud for at undersøge nærmere. 52 ud af de 638 bilister, der kørte forbi fotovognen, kan nu se frem til en fartbøde.  

 

Handler om tryghed – ikke om bøder

Uanset resultatet af målingerne er politiinspektør Martin Løye godt tilfreds med Bestil en Betjent-ordningen. 

– For os handler det ikke om at få mange bøder i kassen. Det handler om at tage borgerne alvorligt og reagere, når borgerne har brug for det. Derfor er vi glade for, at så mange har benyttet sig af ”Bestil en betjent”. Vi sætter ikke en indsats i gang efter hver eneste henvendelse, men vi lytter til borgerne, og hvor det giver mening, laver vi en politiindsats, der passer til formålet, siger Martin Løye. 

Politiinspektøren fremhæver, at det ikke kun er fart og færdselssager, man kan bruge Bestil en Betjent til at fortælle politiet om. 

– Vi vil også meget gerne høre fra borgere, der generelt føler sig utrygge i et bestemt område, hvor der for eksempel er meget uro, eller hvis man synes, der er mange indbrud i ens kvarter. Så skal vi nok se på, hvad vi kan gøre for at hjælpe, siger politiinspektøren.  

Bestil en betjent blev i det nye år bredt ud til alle landets politikredse. Du kan benytte Bestil en betjent-ordningen på politi.dk

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Generalfosamling i Natteravne Hadsten-Hinnerup

Generalfosamling i Natteravne Hadsten-Hinnerup

Fommand Heidi Hagen Siem fik et flot genvalg, som formand ... læs mere
Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Nils Borring (S), folkeskolelærer og borgmester i Favrskov Kommune, fylder 60 år 24. februar ... læs mere
Klimaændringer – Den danske vinkel

Klimaændringer – Den danske vinkel

Livestreamet foredrag fra Aarhus universitet ... læs mere
Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

PingvinNyt har besøgt Direktør Ruben M. Andersen, Loebeshop og han viser os rundt og fortæller hvor langt de nået i deres ny WEB-hotel ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 404.

Ugens naturbilleder nr. 404.

Vinterferien er over os, og det er en kærkommen lejlighed til at komme ud i den friske luft - her kommer du med på en tur ad Østergårdsvej ved Laurbjerg/Houlbjerg ... læs mere
Nu stiger eller falder prisen for mange fjernvarme-kunder

Nu stiger eller falder prisen for mange fjernvarme-kunder

De fleste fjernvarmeforbrugere skal betale mere for at få opvarmet deres bolig i 2019 end i 2018. Det viser nye tal fra Forsyningstilsynet ... læs mere
Der er ved at komme liv tilbage i Hadsten Centret

Der er ved at komme liv tilbage i Hadsten Centret

Det gamle indkøbscenter er godt på vej til at blive omdannet til et sundhedshus ... læs mere
Krænkelse i den blå sangbog.

Krænkelse i den blå sangbog.

”Sang fra den blå” begynder altid sangdagen med 162 ”Den danske sang…” ... læs mere
Efterlysning - 14.02.2018 Pavia er stadigvæk ikke fundet

Efterlysning – 14.02.2018 Pavia er stadigvæk ikke fundet

Østjyllands Politi beder befolkningen om hjælp til at finde 47-årige Pavia Henrik Anton Hamann, der har været forsvundet siden tidligt søndag morgen ... læs mere
Loading...