|

Massevaccination på vej

af Christian Møller-Nielsen,
Landsbækvej 90A, 8450 Hammel
Mobil 20985601

Af Christian Møller – Nielsen, regionsrådsmedlem(V), fhv. direktør i Hospitalsenhed Midt

 

Danmark har bestilt millionvis af vacciner mod COVID-19, og såfremt producenterne overholder alle leveringsaftaler, skal vi massevaccinere i april og maj 2021. Sundhedsstyrelsen har bedt regionerne om at forberede vaccination af op til 100.000 personer per dag. Det er en kolossal opgave, og alene i Region Midtjylland skal vi planlægge at vaccinere over 20.000 borgere dagligt i månedsvis. Det kræver megen fysisk plads til parkering, registrering, vaccinationsbåse og venteområder. Det vil også kræve mellem 500 og 1000 vaccinatører dagligt i Region Midtjylland når massevaccinationen starter for alvor. Der bliver virkelig brug for mange frivillige, og derfor er jeg sammen med tusindvis andre tilmeldt et korps af vaccinatører. Jeg tvivler dog på, at der foreløbig kan leveres 100.000 vacciner dagligt til Danmark, men alligevel skal vi jo være forberedt.

Som regionsrådsmedlem har jeg for længst foreslået oprettelse af permanente COVID-19 vaccinationscentre i alle kommuner kombineret med fleksible mindre centre. Placeringen aftales i et tæt samarbejde mellem region og kommune. I Favrskov Kommune er det foreløbig endt med, at regionen opretter et fast vaccinationscenter mod COVID-19 i Hammel Idrætscenter. Meningen er, at alle Favrskovborgere kan modtage første og andet stik i egen kommune. Efter min vurdering er det dog ikke tilstrækkeligt! Der bør også etableres som minimum et midlertidigt center i Hinnerup, som jo ligger centralt i den mest folkerige del af kommunen. Det mest ideelle vil være et vaccinationscenter i alle kommunen fire hovedbyer.

Coronavirus kan ikke udryddes, men sygdommen kan kontrolleres når et stort flertal af befolkningen er vaccineret eller har gennemlevet sygdommen. Det vil formentlig i årtier fremover være behov for løbende udvikling af nye coronavacciner og en forsat høj hygiejne i dagligdagen. Ved udgangen af februar 2021 er kun cirka 3 % af danskerne færdigvaccineret. Men det bliver heldigvis hurtigt meget bedre, for der er en massevaccination på vej!

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.”Husk, at du gør en forskel ved at passe på dig selv og andre”

”Husk, at du gør en forskel ved at passe på dig selv og andre”

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten, Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
Få en gratis biodiversitetspakke

Få en gratis biodiversitetspakke

Hjælp biodiversiteten på vej i din have med en gratis biodiversitetspakke fra Favrskov Kommune ... læs mere
Tjek tømningsdagene

Tjek tømningsdagene

Favrskov Forsyning ... læs mere
Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Vi har stort udvalg i Vine, spiritus, Chocolader, blade, lotto og lotteri m.m ... læs mere
Kørsel uden kørekort

Kørsel uden kørekort

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
UD I NATUREN (14)

UD I NATUREN (14)

Vi har passeret forårsjævndøgn, så nu er der virkelig lys forude med forårstegn på programmet ... læs mere
NYT fra KE EL installation i Ødum

NYT fra KE EL installation i Ødum

TÆT på at komme i fjernsynet ... læs mere
Ny erhvervsfaglig 10. klasse rykker ind på DjH

Ny erhvervsfaglig 10. klasse rykker ind på DjH

Efter sommerferien vil der for første gang være en erhvervsfaglig 10. klasse på Den jydske Haandværkerskole ... læs mere
Loading...