|

MERE KOLLEKTIV TIL DE FLESTE

Af byrådsmedlem Kurt Andreassen , Venstre

Kurt Andreassen V

Byrådet har netop vedtaget en Kollektiv Trafikplan udarbejdet af det midlertidige § 17.4 udvalg. Hermed indføres minimumsstandarder, som forbedrer den kollektive trafik i byer i Favrskov Kommune, hvor der bor mellem 200 og 2.000 indbyggere.

I byer med 200-499 indbyggere, hvor der i dag er Skolekørsel + Flextur, kommer der fremover 5-6 busafgange på hverdage.

I byer med 500-999 indbyggere – kommer der 4 ekstra busafgange på hverdage og Flextur erstattes af 6 Flexbus afgange både lørdag og søndag. Flexbus er i modsætning til Flextur i køreplanen, så du er sikker på, hvornår du bliver afhentet på stoppestedet. Og bemærk, at du stadig også kan benytte Flextur.

I byer med 1.000-1.999 indbyggere kommer der 3 ekstra busafgange både på hverdage og i weekend.

Thorsø (1840 indbyggere) får på grund af byens størrelse tæt på 2000 indbyggere herudover 3 ekstra busafgange på hverdage og Voldum får på grund af beliggenhed og sammenvoksning med nabobyer forbedret betjening både hverdage og i weekender.

Hvis du undrer dig over, at der ikke er forbedringer til byer med over 2.000 indbyggere, skyldes det, at de allerede har et serviceniveau, som er langt over det serviceniveau, som Trafikplanen lægger op til (og de fleste i tillæg togbetjening). Den gode nyhed er, at det høje serviceniveau fortsætter uændret i Hadsten, Hammel, Hinnerup og Ulstrup.

Ændringerne træder i kraft i 2021 og koordineres med Midttrafik, som udover ovennævnte forventes at forbedre regionale ruter. Eksempelvis rute 221 (Randers-Voldum-Hornslet) og koordinering af ruter fra Thorsø til Jydske Haandværkerskole og Favrskov Gymnasium.

Endelig arbejdes der med at udvide den populære Flextur ordning, så der bliver mulighed for at krydse flere kommune grænser til ”Favrskov” priser.

 

Kurt Andreassen

Venstre i Favrskov Kommune

Medlem af Planudvalget

23712539

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.I DAG SKAL VI I SKOVEN

I DAG SKAL VI I SKOVEN

Den 18. december hører vi om juletræet. Hvem var Mogens Lorentzen - er han kendt? Hvor langt kan man kaste et grantræ, og hadede Grundtvig virkelig juletræer? Spørgsmålene hober sig op, men svar gives, før vi bliver for pyntede ... læs mere
Færre indbrud i Juledagene

Færre indbrud i Juledagene

Siden 2007 er antallet af indbrud i juledagene i danske hjem faldet støt, men der er stadig klart flest indbrud juleaftensdag og mange indbrud mellem jul og nytår. Se, hvor mange juleindbrud der bliver begået i din kommune ... læs mere
I denne sure juletid...

I denne sure juletid…

Så er 2020 ved at være ”brugt”. Og det har bestemt ikke været det mest opløftende år ... læs mere
Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Af Morten Bang, Byrådsmedlem for Venstre i Favrskov ... læs mere
Julefrokosten 2020

Julefrokosten 2020

En symfoni af fisk og skaldyr ... læs mere
Intim nytårsmenu for 2020

Intim nytårsmenu for 2020

Afhenting fra Bakkjærsminde Gårdbutik Hammelvej 160 Laurbjerg 8870 Langå På tlf.: 40 17 27 81 e-mail: knud.schou@mail.dk ... læs mere
STOP SÅ DET PIBERI..!

STOP SÅ DET PIBERI..!

16. december - og hjulene snurrer stadigvæk. Man bør altid se sig godt for ved overhaling, og hvordan hænger bilkørsel og sækkepibespil egentlig sammen? ... læs mere
Hadsten i Julehumør

Hadsten i Julehumør

Se programmet her på Pingvinnyt ... læs mere
Godt Nyt for fodboldbanerne

Godt Nyt for fodboldbanerne

Af Morten Bang, Hinnerup - Venstre ... læs mere
Loading...