|

Modelbane Europa genåbner efter 3 måneders corona-lukning

Lørdag den 13. juni slår modelbanen dørene op kl. 10.

Nu bliver det igen muligt at opleve modelbanens eventyrlige verden for store og små.

Som alle andre museer – store som små – har Modelbane Europa i Hadsten holdt lukket siden den 13. marts, hvor statsministeren på direkte TV annoncerede de tiltag, der skulle til for at forhindre for stor smittespredning af covid-19 virus. Efter 3 måneders nedlukning er folkene bag modelbanen igen klar til at modtage gæster i det lille museum. Det sker lørdag den 13. juni kl. 10 – 16.

– Vi glæder os meget til atter at kunne vise vores lille eventyrlige verden frem for vores gæster, siger Bjarne Werliin, formand for Hadsten Modeljernbaneklub, som står for driften af Modelbane Europa. Tog og biler har jo bare stået og samlet støv, mens vi har haft lukket. Nu er det på tide, at de skal ud at køre igen. Vi kan jo ikke have, at de gror fast, hvor de holder.

Modelbanen har forberedt sig grundigt forud for genåbningen. Alle anbefalinger og lovkrav fra myndighedernes side vil blive overholdt. Der er blevet gjort grundigt rent, håndspritdispensere og håndsprit i rigelige mængder er indkøbt, små plakater med sundhedsmyndighedernes gode råd er hængt op på strategiske steder, skærme er ophængt i caféen og ved andre faste personalestationer, og gulvene er inddelt med afstandsmarkeringer. Og endelig er personalets arbejdsgange justeret i forhold til at mindske smitterisiko blandt gæster og personale.

Gæster med årskort har af gode grunde ikke haft mulighed for at udnytte årskortet fuldt ud. Derfor tilbyder Modelbane Europa årskortholdere at kunne få kortets udløbsdato forlænget med 3 måneder. Som kortholder kan man blot henvende sig i caféen første gang, man besøger modelbanen. Så får man en påtegning på kortet om, at gyldigheden er forlænget.

Det er kun fair, at man har et årskort med alle 12 måneders reelle gyldighed, fortæller Bjarne Werliin. Samtidig er det jo nok ikke en hemmelighed, at vi som alle andre museer har lidt økonomisk under lukningen. Derfor håber vi, at man som årskortholder vil overveje, om man vil yde os en lille støtte ved blot at købe et nyt årskort, når det gamle udløber. Jeg vil gerne fastslå, at det ikke er noget, vi forventer af vores gæster, men det vil hjælpe os lidt her og nu.

Da foreningslivet også har været lukket ned, har modelbanens folk kun i begrænset omfang kunne arbejde på model­anlæggene. Der er således ikke de store nyheder at præsentere. Kun enkelt forbedringer hist og her.

Hos Modelbane Europa er man glade for at kunne åbne her lige inden højsæsonen. De næste to weekender har modelbanen åben lørdag og søndag kl. 10 – 16. Fra den 27. juni, hvor skolerne går på sommerferie, har modelbanen åbent hver dag kl. 10 – 17 frem til den 16. august.

Modelbane Europa kan i øvrigt følges på hjemmesiden www.modelbaneeuropa.dk og på modelbanens Facebookside.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Så kommer Kim Larsen til Hadsten

Så kommer Kim Larsen til Hadsten

Så er billetsalget til Kim Larsen Tribute Nigth startet ... læs mere
To alt for hurtige knallerter beslaglagt

To alt for hurtige knallerter beslaglagt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Få dit sundhedskort på mobilen

Få dit sundhedskort på mobilen

Du kan allerede få dit kørekort på mobilen, og nu er det også muligt at få dit sundhedskort samme sted ... læs mere
UD I NATUREN (24)

UD I NATUREN (24)

Velkommen til juni og dermed sommer og sol🌞Kom med på tur - bl.a. til Pøt Mølle Sø ... læs mere
Fuldstændigt uacceptabelt, at Favrskov Gymnasium ikke fik lov til at optage alle elever fra Favrskov

Fuldstændigt uacceptabelt, at Favrskov Gymnasium ikke fik lov til at optage alle elever fra Favrskov

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Skal du bygge nyt ?

Skal du bygge nyt ?

Hos Gadeberg har vi det du har brug for ... læs mere
Læserbrev Favrskov. Frokostordning 

Læserbrev Favrskov. Frokostordning 

af Lone Glarbo, Venstre, medlem af Favrskov Byråd ... læs mere
Kviktest i Hammel

Kviktest i Hammel

Fra i morgen, mandag 31. maj 2021, er det muligt at få en kviktest i Hammel ... læs mere
Loading...