|

Motorhistorisk Samråd deltager i international undersøgelse af klassiske køretøjers brug

FIVA gennemfører en ny revideret undersøgelse af vore historiske køretøjers indvirkning på omgivelserne, og det er vigtigt at ejere af historiske køretøjer slutter op om opgaven ved at udfylde et spørgeskema.

Ved Jørgen Kjær

I 2006 gennemførte FIVA en stor undersøgelse af de historiske køretøjers indvirkning på vort samfund indenfor de Europæiske lande, og det er denne undersøgelse der nu gennemføres eller opdateres.

-Resultatet af den tidligere undersøgelse har gennem årene vist sig at være et endog ganske uvurderligt redskab, for at få beslutningstagere især i EU til at forstå samfundsværdien af den hobby vi fuldt ud selv financierer, fortæller Lars Genild, der er medlem af bestyrelsen for Motorhistorisk Samråd

Undersøgelsen bliver gennemført i 11 Europæiske lande, hvoraf Danmark er et af dem. En væsentlig ting er dog ændret siden sidste undersøgelse, for denne gang gennemføres den, som en ren internetbaseret elektronisk besvarelse.

Undersøgelsen vil være på vort eget sprog, med danske betegnelser, og vil være opdelt i tre grupper: Ejere af historiske køretøjer, klubber og professionelle virksomheder indenfor vort interesseområde.

Undersøgelsen løber af stablen den 15. marts 2014 og vil være tilgængelig for svar i de efterfølgende tre uger.

Link til udfyldelse af undersøgelsen vil, når den sættes i gang, kunne findes på www.motorhistorisk.dk.

Nyt fra SKAT –    Told- Tariferingscenteret

EU har netop vedtaget nye toldbestemmelser, der omfatter motorkøretøjer af historisk eller etnografisk interesse som samleobjekter, og de defineres som køretøjer, der er:

a) i deres originale stand, uden væsentlige ændringer i chassiset, karosseriet, styretøjet, bremserne, transmissions- eller affjedringssystemet og motoren. Reparation og istandsættelse er tilladt, og dele, tilbehør og enheder, der er i stykker eller slidt, må udskiftes, forudsat at køretøjet bevares i en historisk korrekt tilstand. Moderniserede eller ombyggede køretøjer er ikke omfattet

b) mindst 30 år gamle eller

c) af en model eller type, som ikke længere produceres.

Betingelserne for genstandes optagelse i en samling er: at de er forholdsvis sjældne, normalt ikke anvendes til deres oprindelige formål, er genstand for en specialiseret handel, der finder sted uden for den normale omsætning af lignende brugsgenstande, og at de har en betydelig værdi. Disse betingelser må anses for opfyldt, hvis køretøjer overholder de tre ovennævnte kriterier.

Under denne position hører også:

— motorkøretøjer, der, uanset fremstillingsår, bevisligt er blevet anvendt ved en historisk begivenhed

— væddeløbskøretøjer, der bevisligt er blevet tegnet, bygget og anvendt udelukkende til konkurrenceformål, og har opnået betydelige resultater ved prestigefyldte nationale eller internationale motorvæddeløb.

Dele og tilbehør til køretøjerne under denne position tariferes også under positionen, hvis der er tale om originale dele eller tilbehør, som er mindst 30 år gamle og ikke længere er i produktion.

Kopier og reproduktioner af motorkøjetøjer omfattes ikke, medmindre de opfylder de tre ovennævnte kriterier.

Anhængertræk til din veteran

I forbindelse med den seneste revidering af synsvejledningen (effektueret 6. august 2013) er der nu tilført følgende til afsnit, der vedrører anhængertræk til din veteran:

“For over 35 år gamle personbiler M1 kan tilkoblingsanordningen monteres efter anordningsfabrikantens anvisninger, såfremt der ikke foreligger oplysning om monteringen fra bilfabrikanten…”

Motorhistorisk Samråd har været i dialog med Trafikstyrelsen om en tolkning af denne del af regelsættet. Der omhandler montering af anhængertræk på et veterankøretøj.

Den typiske tilgang til at montere et anhængertræk på et køretøj der er ældre end 35 år er, måske i samarbejde med en lokal smed, at få konstrueret et træk med basis i et færdigt træk fra en producent som Brenderup, Bosal, Westfalia eller lignende. Læs mere på Motorhistorisk Samråds hjemmeside.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Skal du til fodbold i Århus ? - Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Skal du til fodbold i Århus ? – Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Østjyllands Politi opretter fem nye midlertidige hot spots for at modvirke større sammenstimlen i byen i forbindelse med superligakamp på søndag ... læs mere
Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Geia Food A/S tilbagekalder pitabrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produktet uegnet til menneskeføde ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Loading...