|

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick”

Esben Hegelund og Karsten Isaksen kørte lige til kanten (foto: Jokum Tord Larsen)

 

Tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally udløste årets tredje sejr for Esben Hegelund og Karsten Isaksen i deres Skoda Fabia R5. På Vestfyn lykkedes det makkerparret at vinde Anderup El Rally – præcist ligesom de havde gjort ved sidste DM-løb samme sted for to år siden.

”Det var dejligt at lave dette her hattrick. Løbet forløb stort set perfekt, hvor vi lagde ud med fuld attack og slog et godt hul på de to første prøver,” fortæller Esben Hegelund.

”Det var et løb, hvor jeg vurderede, at det ville være svært at gøre en forskel. Det var et højfartsløb, hvor man skulle ramme toppene rigtigt, for ellers tabte man fart, men efter ni hastighedsprøver endte vi med at komme i mål med en sejr og et forspring på 43 sekunder til tyske Jan Becker.”

Anderup El Rally forløb dog ikke helt uden problemer for Esben Hegelund og Karsten Isaksen. Specielt én hastighedsprøve skulle vise sig at give dem flere udfordringer. Og endda forskellige af slagsen.

”Første gang, vi kørte prøven, havde vi en snurretur før mål, fordi jeg bremsede for sent, så jeg måtte lave en Karsten-Kørelærer-vending, så vi mistede otte sekunder,” indrømmer Esben Hegelund. ”Anden gang skulle vi starte bare ti sekunder efter, at min co-driver havde fået kontrolkortet tilbage. Jeg havde ikke fået opbygget turbotryk på motoren, så vi gik i stå efter at have krydset startstregen. Og da vi så kom i gang, skød bilen ikke mange knob, fordi jeg i forvirringen ikke havde fået slået race-programmet til…”

Til tredje forsøg på hastighedsprøven havde makkerparret valgt ikke at satse. ”Men det er jeg ikke så god til, så vi snurrede igen,” siger Esben Hegelund. ”Da vi skulle køre prøven fjerde og sidste gang, blev Karsten og jeg enige om bare at give den gas. Og det virkede!”

Seks af de ni hastighedsprøver endte makkerparret i den hvide Skoda Fabia R5 med at vinde, selv om bilen under løbet også fik beskadiget to fælge efter mødet med en kantmarkering, hvilket gav ubalance i bilen og rystelser i rattet.

”Løbet var fantastisk,” siger Esben Hegelund. ”Kulisserne på Fyn var fantastiske, og det var en løbsledelse med mange års erfaring, som stod bag, og de havde skabt et godt og veltilrettelagt motorløb. Det kan de godt være stolte af. Fantastisk var det også at se så mange tilskuere. Så bliver det lidt sjovere at køre motorløb.”

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...