|

National øvelse: Kemiske hændelser rammer Danmark

Rigspolitiet oplyser

Foto: Rigspolitiet

Hvad sker der, når en eller flere virkelig alvorlige hændelser rammer Danmark? Det bliver testet ved krisestyringsøvelsen KRISØV 2019 den 12. september. Scenariet kredser om kemiske hændelser.

Hvad sker der, når Danmark rammes af en eller flere alvorlige og omfattende kemiske hændelser? Hvordan opretholdes og videreføres samfundsvigtige funktioner som transport, forsyning, kommunikationsveje osv.? Det bliver testet under den store nationale krisestyringsøvelse KRISØV 2019 den 12. september.

Hele apparatet sættes under pres

KRISØV sætter samfundets evne til at komme igennem en alvorlig krise under maksimalt pres – fra regeringens krisestyringsorganisation til det lokale niveau. Scenariet i år kredser om kemiske hændelser centreret i Sydøstjylland.

Der er deltagelse fra ministerier, styrelser, politi, rednings- og sundhedsberedskab, Kemisk Beredskab, medier, virksomheder og ambassader. Deltagerne skal demonstrere, at de er fortrolige med planer, roller, ansvar og procedurer, og at de kan reagere hurtigt og arbejde sammen om at komme igennem en alvorlig krise.

“Danmark er heldigvis et fredeligt land. Men vi kan ikke udelukke, at vi en dag bliver ramt af en eller flere alvorlige hændelser. Vi skal være parat, når den store ulykke rammer landet. Derfor er det nødvendigt at træne hændelsestyper, som optræder sjældent og involverer en meget bred kreds af deltagere i et meget alvorligt scenarie,” siger øvelseschef Ulrik Keller fra Beredskabsstyrelsens Center for Krisestyring.

KRISØV 2019 bliver en øvelse med høj intensitet.

“Vi presser deltagerne på deres evne til at handle og samarbejde og i fællesskab styre samfundet igennem en eller flere meget alvorlige hændelser med så få konsekvenser for borgene som muligt. Målet med øvelsen er at lære, så vi kan udvikle og forbedre vores krisestyringssystem og krisestyringskapacitet generelt. Derfor bliver tempoet højt, så vi kan se, hvor sprækkerne eventuelt begynder at opstå i en presset national krisestyringsorganisation,” siger øvelseschef Michael Kristiansen fra Rigspolitiet.

Om KRISØV

KRISØV er den største krisestyringsøvelse i Danmark. Øvelsen har siden 2003 været afholdt hvert andet år. I år deltager over 30 aktører – ministerier, styrelser, lokale myndigheder, medier, virksomheder og ambassader.

Hovedsporet for KRISØV 2019 er kemiske hændelser i Sydøstjylland. Deltagerne vil blive stillet over for dilemmaer omkring bl.a. redning, evakuering, ordenshåndhævelse, præhospital indsats og varetagelse af Danmarks udenrigsdiplomati.

Efter KRISØV foretages en evaluering, så alle deltagere kan justere og forbedre planer og procedurer med henblik på at styrke samfundets beredskab mest muligt.

KRISØV planlægges af Beredskabsstyrelsen, Rigspolitiet og repræsentanter for de deltagende myndigheder og organisationer.

Følg med under hashtagget #KRISØV2019 på Twitter.

Pressekontakt

Tlf.: 4174 0440

E-mail: presse@rigspoliti.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er igen flot placeret i dette års udgave af Lokalt Erhvervsklima, der er Dansk Industris opgørelse af kommunernes erhvervsvenlighed ... læs mere
Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Af Formand for HSK-fodbold Gert Jensen ... læs mere
Aldrig har jeg oplevet så nærværende og engageret et arbejde med mennesker!

Aldrig har jeg oplevet så nærværende og engageret et arbejde med mennesker!

Af Ann Sofie Skjoldager, Implementering af værdiskabende IT ... læs mere
Loading...