|

NAVNENYT:

Alternativt regionsrådsmedlem skifter job

 
Rasmus Foged
 
Alternativets regionsrådsmedlem i Region Midtjylland har skiftet sit civile job. Rasmus Foged har i 6 år været sekretariatschef ved Retten i Aarhus. I starten af oktober skiftede han til en stilling som funktionschef i retsafdelingen ved Retten i Aarhus. Dermed er han nu blevet chef for de retssekretærer, der behandler alle rettens straffesager.
 
”Jeg har i mange år arbejdet mest med administrativ ledelse og mindre med sagsbehandling, og jeg glæder mig meget til at komme tættere på sagerne. Jeg synes, straffesagerne er særligt interessante at arbejde med, fordi det er en type af sager, alle kan forholde sig til. Samtidig har straffesagerne mange interessante juridiske problemstillinger, blandt andet vedrørende retssikkerhed og menneskerettigheder,” fortæller Rasmus Foged.
 
Som følge af sit hverv som regionsrådsmedlem er Rasmus Foged fraværende fra sit arbejde ved Retten i Aarhus gennemsnitligt 6-7 dage om måneden. Inden Rasmus Foged søgte stillingen, havde han derfor grundige drøftelser med retspræsidenten om, hvordan arbejdet ville kunne tilrettelægges. Blandt andet er der lavet klare aftaler om, hvordan hastende spørgsmål behandles, når han er fraværende.
 
Rasmus Foged udtaler: ”Der er ingen tvivl om, at det er en udfordring at kombinere et lederjob med at være lokalpolitiker og far til tre børn. Særligt i et lille parti, hvor jeg ikke har partifæller at dele opgaverne med, er der meget, jeg skal nå. Samtidig vil jeg gerne være tilgængelig og til stede som leder. Heldigvis kender jeg medarbejderne i afdelingen og rettens dommere rigtig godt i forvejen. Det tror jeg vil gøre det lettere at håndtere nogle ting fra distancen af og til.”
 
Inden Rasmus Foged kom til Retten i Aarhus, var han administrationschef ved Sø- og Handelsretten i København – en funktion han også varetog de første 4 år ved Retten i Aarhus sammen med funktionen som sekretariatschef. Inden da arbejdede han i Domstolsstyrelsen, hvor han blandt andet var souschef i Domstolenes Administrationscenter.
 
Rasmus Foged er også medlem af Alternativets politiske ledelsesorgan ”Politisk Forum”, og han er repræsentant for Alternativets 3 regionsrådsmedlemmer i Politisk Forums Ledelsesudvalg. Han er derudover folketingskandidat og har tidligere været bestyrelsesmedlem i Alternativets lokalforening i Aarhus. Rasmus Foged er 41 år, gift og har tre børn på 4, 7 og 9 år. 
 
Pressefoto vedhæftet (fotograf Jesper Thabo Rasmussen).
Rasmus Foged
Regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland
Folketingskandidat for Alternativet, Storkreds Østjylland
 
Willemoesgade 31, 8200 Aarhus N.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Redan støtter Natteravnene i nærområdet

Redan støtter Natteravnene i nærområdet

Natteravnene er en frivillig social forening med 150 lokalforeninger, - i alt 3500 personer på landsplan ... læs mere
Spritbilist i Hammel

Spritbilist i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Mange har budt ind på direktørjob i Favrskov

Mange har budt ind på direktørjob i Favrskov

31 ansøgere vil være Favrskov Kommunes nye direktør for Social og Sundhed ... læs mere
InSide med i forskningsprojekt

InSide med i forskningsprojekt

Sammen med 34 andre kulturhuse deltager InSide i et stort forskningsprojekt ... læs mere
Hvilken kurs sætter de i Venstre?

Hvilken kurs sætter de i Venstre?

Svaret blæser i vinden… ... læs mere
Jazz i Café Sløjfen

Jazz i Café Sløjfen

Red Hot Four+1 leverer den gode frokostjazz stemning ... læs mere
Få sat pris på guldet!

Få sat pris på guldet!

Besøg vurderingseksperterne fra Lauritz.com i Lilleåsalen og få sat pris på arvegodset ... læs mere
Vi var folket

Vi var folket

Hvordan står det egentlig til i den tidligere Østblok? ... læs mere
Vil du også mindske din kræftrisiko i 2020?

Vil du også mindske din kræftrisiko i 2020?

Ved du, hvorfor man får kræft? Det er spørgsmål, vi er mange, der gerne vil have svar på. Kræft er en folkesygdom, men heldigvis er der håb endnu, for 4 ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges ... læs mere
Loading...