|

NAVNENYT:

Alternativt regionsrådsmedlem skifter job

 
Rasmus Foged
 
Alternativets regionsrådsmedlem i Region Midtjylland har skiftet sit civile job. Rasmus Foged har i 6 år været sekretariatschef ved Retten i Aarhus. I starten af oktober skiftede han til en stilling som funktionschef i retsafdelingen ved Retten i Aarhus. Dermed er han nu blevet chef for de retssekretærer, der behandler alle rettens straffesager.
 
”Jeg har i mange år arbejdet mest med administrativ ledelse og mindre med sagsbehandling, og jeg glæder mig meget til at komme tættere på sagerne. Jeg synes, straffesagerne er særligt interessante at arbejde med, fordi det er en type af sager, alle kan forholde sig til. Samtidig har straffesagerne mange interessante juridiske problemstillinger, blandt andet vedrørende retssikkerhed og menneskerettigheder,” fortæller Rasmus Foged.
 
Som følge af sit hverv som regionsrådsmedlem er Rasmus Foged fraværende fra sit arbejde ved Retten i Aarhus gennemsnitligt 6-7 dage om måneden. Inden Rasmus Foged søgte stillingen, havde han derfor grundige drøftelser med retspræsidenten om, hvordan arbejdet ville kunne tilrettelægges. Blandt andet er der lavet klare aftaler om, hvordan hastende spørgsmål behandles, når han er fraværende.
 
Rasmus Foged udtaler: ”Der er ingen tvivl om, at det er en udfordring at kombinere et lederjob med at være lokalpolitiker og far til tre børn. Særligt i et lille parti, hvor jeg ikke har partifæller at dele opgaverne med, er der meget, jeg skal nå. Samtidig vil jeg gerne være tilgængelig og til stede som leder. Heldigvis kender jeg medarbejderne i afdelingen og rettens dommere rigtig godt i forvejen. Det tror jeg vil gøre det lettere at håndtere nogle ting fra distancen af og til.”
 
Inden Rasmus Foged kom til Retten i Aarhus, var han administrationschef ved Sø- og Handelsretten i København – en funktion han også varetog de første 4 år ved Retten i Aarhus sammen med funktionen som sekretariatschef. Inden da arbejdede han i Domstolsstyrelsen, hvor han blandt andet var souschef i Domstolenes Administrationscenter.
 
Rasmus Foged er også medlem af Alternativets politiske ledelsesorgan ”Politisk Forum”, og han er repræsentant for Alternativets 3 regionsrådsmedlemmer i Politisk Forums Ledelsesudvalg. Han er derudover folketingskandidat og har tidligere været bestyrelsesmedlem i Alternativets lokalforening i Aarhus. Rasmus Foged er 41 år, gift og har tre børn på 4, 7 og 9 år. 
 
Pressefoto vedhæftet (fotograf Jesper Thabo Rasmussen).
Rasmus Foged
Regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland
Folketingskandidat for Alternativet, Storkreds Østjylland
 
Willemoesgade 31, 8200 Aarhus N.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vækst af mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

Vækst af mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

A/S Bryggeriet Vestfyen tilbagekalder COOP Hindbær Light sodavand 0,5 liter, grundet vækst af mælkesyrebakterier. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 1. juli 2020 ... læs mere
Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Videoen er optaget af AVCfilm.dk i Haldum ... læs mere
Årets Studenter sprang ud fredag

Årets Studenter sprang ud fredag

Festlige dage på Favrskov Gymnasium i Hadsten ... læs mere
Brand på gård

Brand på gård

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld ved Hinnerup

Færdselsuheld ved Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Så er det HØST - tid

Så er det HØST – tid

Rikke Møller Antvorskov ... læs mere
Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Den fælleskommunale beredskabskommission for Randers, Favrskov og Djursland har valgt at følge et revideret ønske fra Favrskov Kommune og bevare den ellers lukningstruede brandstation i Hinnerup ... læs mere
Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vidner søges til groft overfald i Hadsten

Vidner søges til groft overfald i Hadsten

Om aftenen den 11. juni blev en 20-årig mand overfaldet med slag og spark på Søndergade i Hadsten. Så du episoden, så hører Østjyllands Politi meget gerne fra dig ... læs mere
Gratis sommeraktiviteter 2020 i Favrskov

Gratis sommeraktiviteter 2020 i Favrskov

Her kan du læse mere om sommerferieaktiviteter i Favrskov Kommune i 2020 ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Romaner fra årets rejsemål ... læs mere
Loading...