|

Nils Borring kunne ikke påvirke sin egen regering i udligningen

Anders G. Christensen (V)
Byrådsmedlem, Favrskov Kommune.
Folketingskandidat i Favrskovkredsen

Anders G. Christensen

 

Havde det stået til den socialdemokratiske regering, så skulle Favrskov Kommune have betalt over 40 mio. kr. mere til udligningen mellem kommunerne i Danmark, end vi gør nu. Den socialdemokratiske regering lagde med sit udspil op til at give danskerne et stort skattesmæk og belønne de socialdemokratiske vestegnskommuner.

Nu kender vi resultatet af forliget om en ny udligningsreform. Her ”slipper” Favrskov Kommune med en ekstrabetaling på kun 20 mio. kr. til udligningsreformen. Venstre i Favrskov havde helst set, at Favrskov Kommune ikke skulle bidrage yderligere til udligningsreformen.

At det lykkedes at mindske konsekvenserne af regeringens forslag til udligning bl.a. for Favrskov Kommune skyldes en fremragende indsats af Venstres forhandlere samt den tætte dialog, der har været med baglandet.

Hvis resultatet var blevet, som regeringen lagde op til, havde det betydet, at enten skulle skatten sættes op, eller der skulle tilbydes en dårligere service. Venstre ønsker ingen af delene.

Jeg undrer mig dog over, at borgmester Nils Borrings gennemslagskraft ikke har rakt til at sikre, at Favrskov Kommune undgik at betale mere til udligningen mellem kommunerne. Det er trods alt hans partikammerater, der har regeringsmagten.

Da borgmesterens gennemslagskraft ind i egen regering ser ud til at være begrænset, er jeg er glad for, at Venstre valgte at arbejde for at mindske konsekvenserne af regeringens forslag til en udligningsreform for borgerne i Favrskov Kommune.

 

 Anders G. Christensen (V)
Byrådsmedlem, Favrskov Kommune.
Folketingskandidat i Favrskovkredsen

  

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Skal du til fodbold i Århus ? - Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Skal du til fodbold i Århus ? – Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Østjyllands Politi opretter fem nye midlertidige hot spots for at modvirke større sammenstimlen i byen i forbindelse med superligakamp på søndag ... læs mere
Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Geia Food A/S tilbagekalder pitabrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produktet uegnet til menneskeføde ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Loading...