|

Nu bliver det helt vildt på Østervangskolen

Temaet for årets store, nationale Naturvidenskabsfestival er ”Helt vildt”. I den sidste uge i september udforsker tusindvis af skoleelever over hele Danmark den vilde natur.

På Østervangskolen skal alle elever undersøge biodiversiteten på skolens eget område og give plads til et vildere liv.

Skal man blive klogere på, hvad biodiversitet egentlig er, er der kun én vej frem: Man må ud i naturen med alle sanser. Østervangskolen bruger den nationale Naturvidenskabsfestival til at skabere et vildere liv på skolens område. I samarbejde med eksperter fra Naturhistorisk Museum i Aarhus, udvælger skolen en håndfuld biotoper, hvor planterne skal vokse vildt.

Med i projektet er cirka 140 børn fra 3., 6. og 7. klasse.

– Biodiversitet er et emne, børnene møder overalt nu. Vi kan mærke, de lægger mærke til det. Vi vil gerne lære dem, at de også selv kan gøre noget aktivt for at hjælpe naturen. Og hvis man ikke ved noget om naturen, er der ingen grund til at passe på den, forklarer lærer på Østervangskolen, Anne Ørskov. 

Når biotoperne er valgt, skal eleverne grave, putte sandjord på, afgrænse græsområder, finde råddent træ, osv.

– Alt hvad der skal til for at rewilde vores skole. Vi vil gerne have helt op under neglene, hvad der egentlig skal til for at lave god biodiversitet, siger Anne Ørskov. 

Viden og handlekraft

I alt deltager omkring 130.000 børn og unge over hele Danmark i den store, nationale Naturvidenskabsfestival under temaet ”Helt vildt”. I uge 39 arbejder eleverne i tusindvis af forskellige varianter og projekter med både den vilde og den tæmmede natur og undersøger, hvordan vi mennesker påvirker miljøet lokalt og globalt. 

”Alle taler om natur, biodiversitet og bæredygtighed. Men uden viden og handlekraft hos den enkelte helt ned i børnehøjde, dør det hele hurtigt ud igen. Her får eleverne alle sanser i spil, når de arbejder fysisk med naturens elementer. På den måde oplever de, at naturfag kan bruges til at påvirke deres egen hverdag og skabe forandringer,” siger projektleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen.  

I år kommer Naturvidenskabsfestival i høj grad til at bidrage til et grønnere, vildere og mere insektvenligt Danmark. Så godt som alle deltagere i Naturvidenskabsfestival har nemlig lige som Østervangskole valgt at følge temaet ”Helt vildt”.

Hvert år er festivalen en fejring af naturfagene helt ned i detaljen, samtidig med at eleverne får følelsen af at være med i noget større. Det er en uge med højt til himlen, hvor der bliver sat spot på naturfagene på nye, overraskende måder. 

”For eleverne kan Naturvidenskabsfestival være en øjenåbner for naturens betydning for menneskets overlevelse og omvendt, men også for, hvad naturfag kan bruges til. For lærerne er det en chance for at hente inspiration til nye måder at undervise i naturfag på, og for forældrene – tja, måske kommer der et glad barn hjem fra skole med snavsede gummistøvler på”, siger Ea Eskildsen. 

Østervangskolen har fået 15.000 kr. fra Poul Due Jensens Fond til at købe materialer til festen for. Årets store fejring af naturvidenskaben og dens muligheder foregår fra d. 27. september til d. 1. oktober og arrangeres af Astra – det nationale naturfagscenter, der bistår skolerne med undervisningsforløb, materialer og inspiration. Festivalen er 100 procent fond-finansieret. 

 

Se også: 

Naturvidenskabsfestival i uge 39

 

_______________________

 

Yderligere oplysninger:

 

Programleder for Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen 

mobil: 60 15 91 61, mail: ee@astra.dk

 

Pressekoordinator, Naturvidenskabsfestival, Metha Loumann, 

mobil:  60 82 04 03, mail: ml@methamedia.dk

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Sort Nat på Juulsdal
10. sep. 2021

Sort Nat på Juulsdal

”Helger Danske”
11. sep. 2021

”Helger Danske”

Bogreception
15. sep. 2021

Bogreception


KV21: Tour de Favrskov

KV21: Tour de Favrskov

Kommunalvalget står for døren og det kan på mange måder sammenlignes med et langt cykelløb… ... læs mere
Afbalanceret budget med klare Venstre-aftryk

Afbalanceret budget med klare Venstre-aftryk

Det netop indgåede budget i Region Midtjylland indeholder en række punkter, som Venstre bragte med ind i forhandlingerne.  ... læs mere
UD I NATUREN (39)

UD I NATUREN (39)

Septembervejret viser sig virkelig fra sin gode side med blå himmel og okay temperatur - dette gav anledning til en tur til Langå/Gudenåen samt ud at se på markarbejde på Ravngårdsvej ... læs mere
Når man bliver ældre , kan balancen godt drille

Når man bliver ældre , kan balancen godt drille

Favrskov Aftenskole vil gøre noget ved det ... læs mere
Forslag til budget 2022-25 på plads i Favrskov

Forslag til budget 2022-25 på plads i Favrskov

Favrskov Kommunes budgetforslag for 2022-25 indeholder driftsudvidelser på 30,4 mio. kr., reduktioner på 5,3 mio. kr. samt et anlægsbudget på 110 mio. kr. årligt. Det fremgår af det budgetforslag, som 24 ud af 25 byrådsmedlemmer står bag ... læs mere
GRATIS GAVE TIL DIG

GRATIS GAVE TIL DIG

Mælkesyrebakterier og C-vitamin til rejsen i efteråret  ... læs mere
Nye tal fra Boligsiden

Nye tal fra Boligsiden

Boligpriserne steg med mindre end en halv procent i august, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks ... læs mere
K: Budget 2022-2025 – Regningen efterlader vi ikke i børneværelset!

K: Budget 2022-2025 – Regningen efterlader vi ikke i børneværelset!

af Lars Storgaard, 2. Viceborgmester. Formand for Arbejdsmarkedsudvalget Gruppeformand Konservative i Favrskov.. Tlf. 4025 8320 ... læs mere
Debatindlæg: Når døden banker på

Debatindlæg: Når døden banker på

Udsendt på vegne af Venstre i Region Midtjylland.  ... læs mere
Loading...