|

Nu skal der være flere patienter i bårerummet

Fra december skal patienter, der transporteres på båre i Region Midtjylland, ikke længere regne med, at de er alene i bårerummet.

af Morten Andersen

Fremover indrettes de 30 køretøjer, som anvendes til liggende sygetransport, nemlig således, at der udover båren også er plads til en kørestol og to siddende patienter. Samtidig må patienterne acceptere en omvej på op til 60 minutter.Efter et udbud har Region Midtjylland indgået nye kontrakter om liggende og hvilende sygetransport med Falck. Kontrakterne træder i kraft pr. 1. december 2014, og i den forbindelse indsættes nye køretøjer til liggende sygetransport. Og som noget helt nyt får de patienter, der transporteres på båre, ikke længere bårerummet for sig selv. I stedet indrettes køretøjerne, så de også kan anvendes til hvilende sygetransport. Dermed kan patienten på båren få selskab af en patient i kørestol og to patienter, der sidder i særlige hvilestole.

Målet med den nye indretning er at spare penge ved at anvende samkørsel, så patienter, der skal i samme retning, kan transporteres i samme køretøj. Men for at opnå den besparelse, må de liggende patienter fremover også acceptere, at der skal køres en omvej for at hente eller bringe de andre patienter. Region Midtjylland lægger op til, at der vil kunne forekomme en forsinkelse på op til en time på grund af disse omveje.

I forvejen accepteres det, at patienterne må vente i op til 1½ time på sygehuset, inden de afhentes, ligesom det accepteres, at de ankommer op til en time før det aftalte tidspunkt.

Periode med prøvedrift

Region Midtjylland planlægger en periode med prøvedrift, hvor man vil afprøve det nye koncept i praksis. Desuden fastslår regionen, at ”udgangspunktet” er, at terminale patienter, inficerede patienter eller patienter med svækket immunforsvar ikke køres sammen med andre patienter.

Den liggende sygetransport omfatter patienter, der ikke er behandlingskrævende under transporten, idet køretøjerne dog som noget nyt udstyres med ilt. Typisk er der tale om transporter mellem sygehuse eller mellem sygehuse og hjem eller plejehjem. De behandlingskrævende kørsler udføres fortsat med ambulancer.

Kilde  : Beredskabsinfo`s nyhedsbrev

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Loading...