|

Nu sker der noget – også i Hinnerup!

Erling Kvist Andersen, Fredensgade 11 B, Hinnerup
Formand for Planudvalget (A)

Erling Kvist Andersen (S)

 

De seneste år har jeg som formand for Planudvalget i Favrskov Kommune fået mange henvendelser fra borgere, der ønsker sig flere centralt beliggende lejligheder i kommunens større byer. Mange har boet i et dejligt parcelhus i mange år, men har nået en alder, hvor man gerne vil flytte til en lejlighed uden stor have. Det er vigtigt at blive boende i det lokalsamfund, hvor man har sin omgangskreds og daglige aktiviteter, så derfor er der efterspørgsel på at kunne bo tæt på midtbyen med butikker og kollektiv trafik.

I Hadsten og Hammel er der flere projekter i gang, men i Hinnerup er der nu gået nogle år siden byrådet vedtog en midtbyplan med en række muligheder for nyt højere og tættere byggeri.

NU sker der noget konkret, og Planudvalget har netop behandlet en lokalplan, som i første omgang kan sikre 30-35 nye lejligheder centralt i Hinnerup langs Ådalsvej og Fredensgade. Der er lagt op til et byggeri tæt på de grønne områder og med spændende fælles faciliteter, f.eks. gæsteværelser og fælles værksted. Desuden skal der indrettes fælles taghaver med udsigt over engen, skoven og Lilleåen.

Lokalplanen giver også mulighed for en senere etape langs Østergade og Fredensgade med flere lejligheder.
Der arbejdes naturligvis også stadig med at få lavet ny bebyggelse i området, hvor den gamle kro lå, så der snarest bliver endnu flere muligheder for at finde en centralt beliggende lejlighed.

Det er vigtigt for Socialdemokratiet, at det bliver lejligheder med en husleje på et rimeligt niveau, så vi har løbende arbejdet for, at der i kommunens budget er afsat penge til grundkapitalindskud, så det kommende byggeri kan blive opført som almene boliger.

Flere borgere bosat i midtbyen giver også bedre muligheder for cafeer, restauranter og butikker, så af mange årsager glæder jeg mig til at se den nye udvikling i Hinnerup midtby.

Erling Kvist Andersen, Fredensgade 11 B, Hinnerup
Formand for Planudvalget (A)

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
Loading...