|

Ny energi til Natteravnenes campingvogn

Natteravnenes campingvogn fik nye installationer på Den jydske Haandværkerskole (DjH), hvor tre unge elektrikerlærlinge i skolepraktik glædede sig over en lidt anderledes udfordring.

Elektrikerlærlingene Jacob Mortensen, Mads Christophersen og Tobias Jensen fik en anderledes opgave, da de skulle sørge for, at der kom lys i Natteravnenes campingvogn. Her ses de foran campingvognen sammen med Michael Timmermann og Heidi Hagen Siem.

Natteravnene kender vi fra gaderne, hvor de flere gange om ugen går rundt og får en snak med unge mennesker i lokalområdet. Campingvognen kommer frem, når Natteravnene viser flaget på markeder og ved lignende arrangementer i Hadsten, Hinnerup og Søften.

”Det er en gammel sag, som vi købte meget billigt”, fortæller Heidi Hagen Siem der er formand for Natteravnene Hadsten-Hinnerup, som udelukkende er drevet på frivillig basis.
”Med hjælp fra gode sponsorer har vi fået den malet sort og gul og sat Natteravnenes logo på, så den nu er flot og indbydende at se på”. Indvendigt kneb det dog lidt, da strømmen efter tegn på en del løse forbindelser til sidst gav helt op. 

Campingvogn på DjH
En henvendelse til DjH viste sig at være løsningen på campingvognens strømproblem. SKP-instruktør Michael Timmermann, der står for at holde styr på opgaver til skolepraktikeleverne, som skal være elektrikere, satte tre elever Jacob Mortensen, Mads Christophersen og Tobias Jensen på opgaven med at få lys i campingvognen.

”Det er spændende og meget motiverende at få kunder udefra, og så er det jo en meget anderledes opgave, end det vi ellers arbejder med,” fortæller Mads.

Det var hurtigt klart, at installationerne i campingvognen var helt udtjente, og at alt skulle udskiftes, så første trin var at udarbejde en plantegning – en oversigt over et nyt system, og hvad der skal indkøbes.
”Der er nogle andre regler til det udstyr, der sidder i rullende materiel end i bygninger, så vi har for eksempel købt vandtætte dele ind til det nye elnet,” siger Jacob. Stedet hvor strømmen er ført ind i campingvognen er naturligvis også nyt og vandtæt og for at bevare campingvognens fine ydre, er der blevet spraymalet rundt om strømføringen efter endt arbejde.

God reklame for natteravnene
Heidi Hagen Siem er jævnligt kommet forbi for at følge arbejdet. Hun har bidraget til opgaveløsningen med lidt opmuntrende slik og kage samt en hyggesnak.
”Vi er rigtigt glade for arbejdet og sponsoratet, så campingvognens lys nu fungerer igen. Det er god reklame for Natteravnene, og det de gør i lokalsamfundene, når vi har campingvognen med rundt. Der ud over har det været et fornøjelse at arbejde sammen med de unge elektrikere”, siger hun. 

Campingvognen har nu lys indvendigt og er synlig i mørket, men det kunne nu også være rart med lidt fint lys udvendigt, erkender Heidi Hagen Siem. Det er så igen et andet regelsæt, der skal i brug. Så måske er der grundlag for et projekt 2.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er igen flot placeret i dette års udgave af Lokalt Erhvervsklima, der er Dansk Industris opgørelse af kommunernes erhvervsvenlighed ... læs mere
Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Af Formand for HSK-fodbold Gert Jensen ... læs mere
Aldrig har jeg oplevet så nærværende og engageret et arbejde med mennesker!

Aldrig har jeg oplevet så nærværende og engageret et arbejde med mennesker!

Af Ann Sofie Skjoldager, Implementering af værdiskabende IT ... læs mere
Loading...