|

Ny film sætter ord på Favrskovs landsbyer

Med filmen ”Vores Verden” går Landsbyrådet i Favrskov Kommune nye veje for at markedsføre det, der gør landsbyerne til noget helt særligt.

Hanne Smedegaard (V)

Stemningsfulde billeder af marker, skove, rindende vand og legende børn er krydret med citater om venskab, fællesskab og dyreliv i en ny film om landsbylivet i Favrskov med titlen ”Vores Verden”.
– Alle vores landsbyer kan noget særligt, alligevel har de en masse fællestræk, som vi får vist i filmen. Med filmen kan vi både skabe kendskab til landsbyernes særlige kendetegn og samtidig tiltrække nye beboere til vores landsbyer, forklarer Hanne Smedegaard (V), der er formand for Landsbyrådet i Favrskov Kommune.

Temaerne i filmen forklares af børn, og det er et helt bevidst valg, forklarer Hanne Smedegaard.
– Vores målgruppe for filmen er børnefamilier, der har brug for mere plads eller lyst til at indgå i et fællesskab, og derfor virker det godt, at det er børnene, der sætter ord på vigtige temaer som venskab og udeliv.

Favrskovs landsbyer vækker opsigt
At Favrskovs landsbyer kan noget særligt er også blevet bemærket uden for kommunegrænsen, hvor Region Midtjyllands Landsbypris i 2018 går til Sall. Det glæder Hanne Smedegaard, at omverdenen har fået øjnene op for Favrskovs landsbyer.
– Vi har igennem flere år arbejdet strategisk med at udvikle vores landsbyer, blandt andet gennem kulturhovedstadsprojektet ”Gentænk Landsbyen”. Det glæder mig derfor meget, at vi nu bliver kendt for vores levende landsbyer og som en kommune, der aktivt arbejder med at udvikle landdistrikterne, siger Hanne Smedegaard.
Konkurrence: Hvad er Favrskov for dig?
I forbindelse med lanceringen af filmen ”Vores Verden”, udskriver Landsbyrådet en konkurrence, hvor alle kan dele tekst, fotos eller video, der besvarer spørgsmålet: Hvad er Favrskov for dig? Ikke kun landsby-beboere, men alle i hele Favrskov kan deltage i konkurrencen på Favrskov Kommunes Facebookside eller på mail til abje@favrskov.dk. Det mest kreative bidrag præmieres med gaver fra netop Sall. Præmien består af lækkerier fra Viktualia, Sall Whisky Destillery og Oles Gård.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Hadsten Bio – Nu med opera ... læs mere
GENERATION DUM!

GENERATION DUM!

På det seneste har vi på TV2 kunnet se, at det er ganske almindelig praksis, at gymnasieelever som den mest naturlige ting i verden pjækker fra undervisningen ... læs mere
Loading...